رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: علاوه بر توجه به تولید داخل باید به کیفیت تولیدات داخلی نیز توجه کنیم. محصولات ما باید کیفیت خوبی داشته باشند تا بتوانیم آنها را حتی در بازارهای جهانی عرضه کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، مریم جلیلی در نشست بررسی چالش های تولید سموم و کودهای کشاورزی با بیان اینکه از دغدغه های تولیدکنندگان سموم و کودهای کشاورزی آگاه هستیم، اظهار کرد: همانطور که تولید داخلی همواره مورد توجه بوده است. تاکید کرد: ما همیشه از این قاعده مستثنی نیستیم و تمایل داریم در کشور خودمان شغل ایجاد کنیم و از محصولات ایرانی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در کنار توجه به تولید داخل باید به کیفیت تولیدات داخلی نیز توجه کنیم. محصولات ما باید کیفیت خوبی داشته باشند تا بتوانیم آنها را حتی در بازارهای جهانی عرضه کنیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: مشکلات تولیدکنندگان را بررسی و پیگیری می کنیم.
در ادامه این نشست ابوالقاسم مرادی معاون مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات نیز گفت: پس از انقلاب اسلامی اولین هدفمندی یارانه ها در حوزه سم صورت گرفت و در سال های 1384 و 1385 مبلغ 40 میلیارد تومان از محل حذف شد. یارانه سم زدایی و خرید خدمات کارشناسی، کنترل غیرشیمیایی، مباحث آموزشی و مواد بیولوژیکی وارد بخش کشاورزی شد.
وی افزود: 102 شرکت دارای مجوز ملی فرمول ساز داریم که 58 شرکت فعال هستند. 158 سم تولید داخل و 188 سم آماده مصرف در کشور داریم. تعداد کمی سم در داخل تولید نمی شود و باید وارد شود اما ارز آن باید مدیریت شود.
مرادی تصریح کرد: در مجموع 687 نوع سم در سبد سموم کشور وجود دارد که از این تعداد 235 مورد مصرف عمومی است و مابقی نیازی نیست و در داخل کشور تولید نمی شود.
به گفته وی، 450 ماده موثر در اروپا و 396 ماده موثر در کشور وجود دارد که از آنها سم تولید می شود.
معاون مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات در پایان گفت: حفظ سلامت فرآورده ها از وظایف این سازمان است و در سند ایمنی غذایی نیز بر این امر تاکید شده است.
انتهای پیام