فرجی راد در گفتگو با ایلانا:
سفیر سابق ایران در نروژ گفت: ممکن است آمریکایی ها به چینی ها برای پایان دادن به پرونده اوکراین نیاز داشته باشند تا برای حل این پرونده مستقیما به روسیه نروند.
عبدالرضا فرجیراد سفیر سابق ایران در نروژ در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، ضمن تشریح دلایل و ابعاد توقف کمک های غرب به اوکراین، اظهار کرد: قبل از جنگ غزه شایعاتی در اروپا و حتی شنیده می شد. آمریکا و انگلیس و گفته می شد که جنگ در اوکراین باید در مقطعی پایان یابد. دلیل آن این است که عملیات بهاری که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به آن اشاره کرد، شکست خورد. در واقع، زمانی که روس ها یک سد آبی در جنوب اوکراین را شکستند، اوکراین تنها توانست چند روستا را تثبیت کند، اما نتوانست بیشتر پیشروی کند. از آن زمان، این شایعات چند برابر شد و حتی نخست وزیر مجارستان اعلام کرد که افزایش بودجه نظامی اتحادیه اروپا برای کمک به اوکراین را وتو خواهد کرد.
وی ادامه داد: در این میان و در ادامه روند مذکور، اختلافاتی در آمریکا به وجود آمده و تضاد دیدگاه ها در داخل و خارج برخی کشورها به وجود آمده است. به عنوان مثال، آلمان در خارج از کشور با چندین کشور و در داخل بین مقامات برلین بر سر ادامه حمایت از اوکراین اختلافاتی داشته است. از سوی دیگر، در اوکراین، بحث در مورد بن بست جنگ و پیشرفت های نظامی مقامات کی یف مطرح شد. بنابراین نه تنها حملات بهاری به اوکراین باعث کاهش کمک های نظامی غرب به آن کشور شد، بلکه موضوع فرار سربازان اوکراینی از مرز مولداوی به اروپا نیز مطرح شد. در ابتدای جنگ روسیه این اتفاق افتاد و سربازان آن کشور فرار کردند اما حالا دوباره همین اتفاق در اوکراین رخ داده است. در این میان بحث تولید در اروپا یکی از محورهای مهم را تشکیل می دهد.
این استاد ژئوپلیتیک تصریح می کند: توجه داشته باشیم که اروپایی ها تنها بخشی از تولید خود را به اوکراین صادر می کنند، اما نمی خواهند و دست خالی آنها را رها نمی کنند. به همین دلیل است که فکر میکنم بین روسای جمهور ایالات متحده و چین که اخیراً با یکدیگر ملاقات و صحبت کردند، احتمالاً مسئله آتشبس در اوکراین مطرح شده است. در این بین ممکن است آمریکایی ها به چینی ها برای پایان دادن به پرونده اوکراین نیاز داشته باشند تا مستقیما برای حل این پرونده به روسیه نروند. اگر این اتفاق بیفتد، پکن بدون شک امتیازات مورد نظر خود را مطالبه خواهد کرد. به عنوان مثال چین از یک سو در تلاش است تا در مورد تایوان از آمریکا امتیاز بگیرد و از سوی دیگر باید درک کرد که پکن از روسیه نفت ارزان دریافت می کند و اگر جنگ در اوکراین به پایان برسد، چینی ها نخواهند رسید. انجام دهید. دیگر نمی تواند از این وضعیت در روسیه استفاده کند.
وی افزود: همه این مشکلات وجود دارد، بدون شک آتش بس در اوکراین به یکباره اتفاق نمی افتد و همچنان زمان بر است، اما روسیه باید جامعه خود را در آستانه انتخابات برای پذیرش احتمالی آماده کند. آتش بس . یکی از دلایلی که اروپا خواهان پایان جنگ در اوکراین است، پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2024 است.اتحادیه اروپا به خوبی می داند که در صورت پیروزی ترامپ، می تواند بلافاصله و حتی در داخل به جنگ اوکراین پایان دهد. چند روز به نفع روسیه. او قبلاً وعده های قبلی خود را به مردم ارائه کرده و البته در این زمینه باید به ادله حقوقی او نیز توجه شود. در کنار این روند، جو بایدن نیز به خوبی تمام رویدادهای جاری را زیر نظر دارد، اما دونالد ترامپ بار دیگر در تلاش است افکار عمومی را علیه بایدن معطوف کند. به عنوان مثال، وی همچنان این سوال را مطرح می کند که نتیجه این کمک های تسلیحاتی به اوکراین برای غرب و به ویژه آمریکا چه بوده است؟
سفیر سابق ایران در مجارستان در پایان گفت: فکر می کنم بایدن نیز خواهان بسته شدن پرونده اوکراین است، اما به شرطی آماده است که آتش بس در آن کشور امتیاز ارزشمندی تلقی نشود. برای روسها و حزب بزرگ مسکو، شروع نکنید. بر این اساس، پایان جنگ در اوکراین نه تنها به نفع آمریکا و اروپا، بلکه به نفع اوکراین است. زیرا پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات 2024 و ورود مجدد او به صحنه سیاسی آمریکا به نفع روسیه و علیه اوکراین خواهد بود. به یاد داشته باشید، ترامپ در اوایل و در طول چهار سال ریاست جمهوری خود با اوکراین روابط خوبی نداشت و ما شاهد تضاد او با این کشور بودیم. علاوه بر این، او بارها اعلام کرده است که کمک به اوکراین هدر دادن سرمایه آمریکاست.
رکنا نیوز
نرم افزار موبایل ایلانا