این فعال صنعت ساختمان یکی دیگر از راه های تشویق بانک ها به پرداخت مسکن را ارائه تضمین های دولتی به بانک ها مبنی بر پرداخت بخشی از سود این تسهیلات و یا پرداخت زیان ناشی از اعطای مسکن به بانک ها توسط دولت دانست و افزود. : بعد دیگر اجرا وعده مسکن 4 میلیونی دولت سیزدهم تامین زیرساخت های لازم برای اجرای پروژه های مسکن مهر از جمله برنامه کلی احداث و توسعه شهرک های جدید است.
وی تورم بالا را دلیل بیعلاقگی بانکها به اعطای وام بلندمدت ساخت مسکن عنوان کرد و گفت: بانکها با وجود پول دار بودن، تمایلی به اعطای وام برای ساخت مسکن ندارند، در حالی که تولید مسکن جهش دارد. قانون موظف به اعطای 20 درصد تسهیلات سالانه به بخش مسکن است؛ شورای حل اختلاف اقداماتی را برای جلوگیری از عدم اجرای این تعهد قانونی توسط بانک ها انجام دهد.
به گزارش خبرنگار آنا، مهرداد بذرپاش وزیر جدید راه و شهرسازی 25 آذرماه در مراسم تحلیف رستم قاسمی وزیر سابق و اخیراً فقید راه و شهرسازی به جایگاه وی نگاه کرد. اظهارات اعتماد به شورای اسلامی در پایان دولت سیزدهم در خصوص ساخت و ساز مسکن
این انبوه ساز گفت: از نظر مصالح ساختمانی و کارگری مشکلی نداریم. ضمن اینکه در صورت تمایل دولت می تواند با الحاق اراضی دولتی مشکل کمبود زمین را حل کند.
وزیر راه و شهرسازی در این دیدار اعلام کرد: در قانون جهش تولید مسکن، ساخت 4 میلیون واحد مسکونی در نظر گرفته شده است، در حالی که برای تحقق این معضل در کشور ما با کمبود مهندس، تکنسین و … مواجه نیستیم، بلکه با این سوال مواجه هستیم که چرا مسکن مهر است. ساخته نشده است؟ آیا می توان خط اعتباری خاصی (خط اعتبار) در اختیار او گذاشت؟
** دولت یا مابه التفاوت نرخ سود وام مسکن را به بانک ها بپردازد یا زیان آنها را بپردازد
absnews
وی گفت: آقای بذرپاش طرح نهضت ملی مسکن را از سیستم دولتی خارج کند و به بخش خصوصی بسپارد. بارها و بارها ثابت شده است که پروژه های مسکن دولتی یا به کندی پیشرفت کرده اند یا نیمه تمام مانده اند. این گفته تمدید بیش از 13 سال مسکن مهر یا عدم اجرای طرح ملی مسکن دولت قبل نیز گواه این موضوع است.
بذرپاش در مجلس چه گفت؟
**بانک ها پول دارند اما نمی خواهند وام ها را بازپرداخت کنند
حسن محتشم عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با اشاره به اظهارات وزیر جدید راه و شهرسازی گفت: توسعه قطعاً به معنای خروج دولت از طرح ساخت 4 میلیون واحد مسکونی در 4 سال است. وزارت راه و شهرسازی امکانات اجرای این برنامه را ندارد، او این اظهارات را مطرح می کند و می داند که مشکلات پیش روی این وزارتخانه در حوزه مسکن زیاد است.
**هزینه ساخت 4 میلیون واحد مسکونی حدود دو برابر بودجه عمرانی امسال است!
وی یادآور شد: کشور در حال حاضر شرایط ساخت مسکن عمومی را ندارد، اما باید دید از این 4 میلیون واحد مسکونی که دولت قول ساخت چند واحد مسکونی را داده است؟ به خصوص که دولت زمان قابل توجهی را از دست داده است.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که اعتماد مردم برنگردد، متقاضی سپرده خود را به بانک پس نمی دهد و اقساط بعدی سپرده را واریز نمی کند. البته زمان برای دولت تلف شده است و باید برای بقیه عمر دولت برنامه ریزی کرد که بهترین راه برای تعامل با بخش خصوصی است.
یکی از اعضای هیئت مدیره کانون انبوه سازان استان تهران گفت: بانک ها به دلیل تورم بالا حاضر به ارائه تسهیلات بلندمدت برای ساخت مسکن نیستند و تمایل به پرداخت وام های کوتاه مدت دارند.