به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمدرضا مانی یکتا درباره هزینه خدمات و تراکنش های مالی اظهار داشت: بانک مرکزی بر اساس مصوبات هیات ارز و اعتبار، شبکه بانکی حضوری و الکترونیکی را به روز کرد. آخرین به روز رسانی در سال 1398. در سال 1400 تغییری ایجاد نشده است و تغییرات در سال 1401 انجام شده است و آنچه اکنون اعلام شده مربوط به تغییر نرخ خدمات شارژ بانکی در سال 1401 است که در تاریخ 27 اردیبهشت ماه توسط بانک مرکزی اعلام شده است. 1402.
وی افزود: پس از ابلاغ بانک مرکزی، نرخ خدمات حضوری بانکی از 27 اردیبهشت ماه سال جاری اجرایی شد، اما مجموعه ای از بانکداری الکترونیک و بین شبکه بانکی نیازمند تامین زیرساخت ها بود که اجرایی و ابلاغ شد. از 4 ژوئیه 1402.
با توجه به او؛ میانگین نرخ خدمات پرداخت الکترونیک در شبکه بانکی نسبت به سال 1398 20 درصد افزایش داشته است.
مدیر نظارت بر نظام های پرداخت بانک مرکزی درباره نرخ انتقال کارت به کارت گفت: پیش از این کف این نرخ 600 تومان بود که با 20 درصد افزایش به 720 تومان رسید و سقف آن بستگی به مقدار انتقال.
همچنین پول یکتا بابت تراکنش های خرید مربوط به پایانه های فروش آنلاین یا فروش حضوری با استفاده از دستگاه کارتخوان (POS) مبلغی را به عنوان کارمزد از مشتری کسر نمی کند، اما از صاحب دستگاه POS کسر می شود. نیز مقدار کمی است.
به گفته این مقام بانک مرکزی؛ به طور متوسط 40 درصد از دارندگان دستگاه POSE روزانه تنها 1000 تومان و 60 درصد دارندگان دستگاه POSE کمتر از 2000 تومان در روز پرداخت می کنند. بر اساس تعداد تراکنش، کسانی که به طور میانگین روزانه 10 تراکنش دارند ضربدر 120 تومان؛ یعنی روزانه 1200 تومان و کسانی که 20 تراکنش دارند، 120 تومان یا 2400 تومان به عنوان کارمزد تراکنش ضرب می کنند که 60 درصد فروشندگان پوز را شامل می شود. بنابراین اثر مخربی در معاملات نخواهد داشت.
مانی یکتا گفت: 3 درصد از مبلغ تراکنش طبق استانداردهای بانکی در سراسر دنیا به عنوان کارمزد دریافت می شود. در کشور ما، بانک اصل این کارمزد را پرداخت می کند و کارمزد 2 در 10 هزار یا 2 ده هزار دریافت می شود.
مدیر نظارت بر نظام های پرداخت بانک مرکزی گفت: برخی از حسابرسان می گویند که برای انتقال پول بین یک بانک مثلاً از کشوری به کشور دیگر یا از کشوری به کشور دیگر، پول دریافت می شود. تومان 720 تومان و به مابقی مبالغ به صورت اقساطی اعمال می شود.
پول یکتا برای انتقال وجه بین بانکی از طریق روش های ساتنا، پایا و پول (پرداخت آنی) بدون تغییر مانند کارمزد سال 99 اعمال می شود، ضمن اینکه سقف انتقال مبلغ در این سامانه ها افزایش یافته است.
وی برای توضیح بیشتر گفت: در مورد حواله های ساتنا نیز 2 صد درصد مبلغ تراکنش بوده است، به همین میزان در سال جاری و حداکثر کارمزد ساتنا برای حواله 125 میلیون تومانی 25 هزار تومان بوده است که همچنان به همین میزان است. 25000 تومان اما روزانه تا 150 میلیون تومان با نرخ 2 صد درصد کارمزد دریافت کند.
مدیر نظارت بر نظام های پرداخت بانک مرکزی گفت: از مبلغ 150 میلیون تومان به بالا باید 30 هزار تومان در سامانه ساتنا پرداخت شود و سقف روزانه پرداخت حضوری برای انتقال وجه 100 میلیون تومان است. شعب بدون اسناد از قبیل اسناد معاملاتی 200 میلیون تومان. میلیون تومان و با ارائه مدارک بالای 200 تومان امکان پذیر است.
پول یکتا درباره کارمزد انتقال سپرده ثابت نیز گفت: کارمزد آن 100 درصد تراکنش ها است، اگرچه سقف انتقال سپرده ثابت قبلا 50 میلیون تومان بود، اکنون تا 100 میلیون تومان در روز قابل انتقال است.
در مدیر سامانه پرداخت آنی (پول) کارمزد 2 صدم درصدی مانند سابق باقی می ماند و البته سقف انتقال در سامانه پول به صورت حضوری 10 میلیون تومان و حضوری روزانه 15 میلیون تومان است. .
وی خاطرنشان کرد: این موارد مربوط به کارمزد شبکه بانکی از 13 تیر 1402 اجرا می شود و تفاوتی بین بانک خصوصی و دولتی وجود ندارد و تمامی تعرفه ها در بانک ها یکسان است.
مانی یکتا افزود: بانک ها مجازند در کلیه نرخ های اعلامی بانک مرکزی تا سقف 30 درصد، برای مشاغل دانش بنیان تا سقف 40 درصد و برای بازنشستگان کمیته امداد امام خمینی (ره) تا سقف 100 درصد تخفیف بدهند. .
وی در خصوص دریافت وجه نقد از دستگاه های خودپرداز گفت: برداشت وجه نقد از دستگاه های خودپرداز تحت هیچ شرایطی کارمزدی ندارد. این بدان معنی است که فرقی نمی کند کارت از دستگاه خودپردازی به همین نام باشد یا از خودپرداز دیگری. البته برای دریافت وجه از نمایندگی مشروط بر اینکه کارت بانکی دیگری باشد مثلاً اگر بخواهد با کارت بانکی ملی از بانک سپه پول دریافت کند می تواند با پرداخت تا سقف 15 میلیون تومان از نمایندگی دریافت کند. هزینه.
absnews