در ذخیره سازی گاز مورد غفلت قرار گرفته ایم/باید تجارت گاز را جدی بگیریم

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به اشتباهاتی که در چند سال گذشته در زمینه ذخیره سازی گاز صورت گرفته است، گفت: متأسفانه چندین بار اقدام به انحلال ذخیره سازی گاز این شرکت شده است. بالاخره در دولت قبل این اتفاق افتاد اما دولت سیزدهم نگاه ویژهای داشت». در زمینه ذخیره سازی گاز
وی در ادامه خاطرنشان کرد: خوشبختانه دولت جدید روی این موضوع تمرکز کرده و وزارت نفت نیز پیگیر این بحث است. هر چند به نظر من سرعت کار راضی کننده نیست. باید سریعتر اتفاق بیفتد. ما باید تجارت گاز را جدی بگیریم. واردات و صادرات گاز باید مورد توجه جدی قرار گیرد و بخشی از آن به ذخیره سازی اختصاص یابد.
ملک شریعتی نیاسر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، ضمن ارزیابی سیاست های ذخیره سازی گاز در کشور، اظهار کرد: تمامی کشورهای مصرف کننده گاز طبیعی در جهان درصد قابل توجهی از نیاز خود را که گاهی تا 20 درصد نیز می رسد، در حوزه ذخیره سازی سرمایه گذاری می کنند. . گاز طبیعی را هدف قرار دادند. آنها هم در حوزه ذخایر طبیعی و هم در حوزه ذخایر مدرن سرمایه گذاری کرده اند.
وی افزود: اما درصد ذخیره سازی در کشور ما بسیار پایین است. حدود 1.7 درصد ظرفیت ذخیره سازی گاز کشور را به نسبت مصرف داریم. ذخیره سازی گاز یک نیاز اساسی است که باید مورد توجه قرار گیرد. اگرچه این اصل کار ما نیست، اما شرط لازم برای رفع نیازهای کشور است. دلیل اصلی این عملیات اختلاف سطح گاز در فصول گرم و سرد سال است، بنابراین ذخیره سازی در فصل گرما که مصرف کمتر است انجام می شود.
انتهای پیام
نماینده مردم تهران در شورای اسلامی تصریح کرد: ذخیره سازی تفاوتی با کاربری تولیدی یا وارداتی ندارد. امروزه بسیاری از کشورها گاز وارد می کنند اما در فصل گرما گاز را ذخیره می کنند و در فصل سرما از آن استفاده می کنند. باید می داشتیم اما متاسفانه در این زمینه غفلت کردیم. در مقاطع مختلف تلاش هایی برای انحلال شرکت ذخیره سازی گاز انجام شد و متاسفانه در دولت قبل این اتفاق افتاد و بحث ذخیره سازی گاز کنار گذاشته شد.