بازی با ساعت کشور، ریسک کردن بدون تجربه
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی خاطرنشان کرد:

سید حمیدرضا صالحی گفت: عدم تغییر ساعت رسمی کشور که در سال جاری شاهد آن بودیم تاثیر مخربی بر میزان مصرف انرژی دارد و مشکل اصلی برق صنعت انرژی کمبود تولید است که ریشه در عدم جذابیت اقتصادی این بخش دارد.
سید حمیدرضا صالحی، دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی صادرات در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا، با اشاره به اینکه صنایع اصلی کشور مانند فولادسازی 80 درصد گاز و 20 درصد برق مصرف می کنند، اظهار کرد: در حال حاضر 80 درصد گاز و 20 درصد برق مصرف می شود. ، اشتغال، بازاری که ایجاد کرده و همچنین صنایع وابسته. این در حالی است که در سیاست های کلی و بالادستی کشور و به ویژه امسال رشد تولید در مهمترین سیاست های دستگاه های اجرایی کشور و سایر بخش ها قرار دارد.
وی ادامه داد: برق در حوزه خانوار ارزش افزوده ایجاد نمی کند و فقط در حوزه رفاه و مصرف هزینه می شود. البته این بدان معنا نیست که برق به بخش خانگی اختصاص داده نشود. این در حالی است که برق صنعتی که برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر استفاده می شود، ارزان تر از برق مصرفی در بخش خانگی است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه تغییر نکردن ساعت رسمی کشور که در سال جاری شاهد آن بودیم تاثیر مخربی بر میزان مصرف انرژی دارد، افزود: چنین اقدامی در کشور بی سابقه است. تمام دنیا و اجرای تصمیمی که سابقه اجرا دارد. اینطور نیست، زیرا ابعاد مختلف آن مورد مطالعه قرار نگرفته است، ریسک بالایی دارد.
تغییر ساعات اداری بخش دولتی از ساعت 6 صبح به 1 بعد از ظهر یک اقدام تک بعدی است.
به گفته صالحی، تغییر ساعت اداری بخش دولتی از ساعت 6 صبح تا 13 بعد از ظهر عملاً یک اقدام تک بعدی بی اثر است. زیرا بخش خصوصی، مدارس، دانشگاه ها و … این قانون را رعایت نمی کنند، در حالی که در واقع وظیفه بخش دولتی ارائه خدمات به بخش خصوصی است که اگر بخش دولتی از ساعت 6 صبح شروع به کار کند و بخش خصوصی در ساعت 8 صبح تقریباً 2 ساعت تاخیر دارد و بنابراین صرفه جویی خاصی در بخش انرژی وجود ندارد. در این تصمیم هیچ مشورتی با بخش خصوصی صورت نگرفت.
V وی تولید 850 مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر را غیرواقعی دانست. و گفت: بزرگترین مشکل صنعت برق در حال حاضر کمبود تولید است. دلیل این کمبود اقتصاد ضعیف صنعت برق است که سرمایه گذار را جذب نمی کند. از طرفی چون این صنعت دولتی است، ابزار دولت برای تزریق سرمایه بسیار محدود و در واقع غیرممکن است.
صالحی گفت: مشکل اصلی صنعت برق کمبود تولید است که ریشه در جذاب نبودن اقتصاد این بخش دارد. با استفاده از سیاست ها می توان اقتصاد برق را جذاب کرد و مبنایی برای تزریق سرمایه به این بخش شد.
دبیر فدراسیون انرژی صادرات خاطرنشان کرد: مشکل کمبود تولید برق در 2 سال قابل حل است. اگر شرکت توانیر به خریداران و مصرف کنندگان برقی که بیش از یک مگاوات نیاز دارند اجازه دهد تا بتوانند نیاز خود را مستقیماً در بورس با نرخ واقعی خریداری کنند، جذابیتی برای فروشنده ایجاد می کند و از یک طرف به نفع خریداران خواهد بود. ; بنابراین شاهد تقویت اقتصاد این بخش و تزریق سرمایه از بخش خصوصی برای احداث واحدهای نیروگاهی هستیم.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: به دلیل استفاده از سیستم انتقال و توزیع، بخش خصوصی هزینه های ترانزیت را به دولت پرداخت می کند که مبلغ کمی نیست.. البته برای به ثمر نشستن این سیاست باید ثبات و پشتوانه اجرایی قوی برای چنین تصمیمی وجود داشته باشد تا باعث تردید در تصمیم گیری سرمایه گذاران نشود.
absnews