بازرگانان هندی/پاکستانی سفارش واردات برنج را متوقف کردند و قیمت ها را افزایش داد
به گزارش ای بی اس نیوز، سالار ساکت – نایب رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران – با بیان اینکه ثبت سفارش واردات برنج از هند از یک ماه پیش با تصمیم دولت متوقف شد، گفت: این تصمیم اعلام نشده می تواند عواقب منفی داشته باشد و منجر شود. به بی صداقتی تاجران ایرانی و بی اعتباری آنها.
بر اساس اطلاعیه روابط عمومی انجمن واردکنندگان برنج، ساکت با اشاره به اینکه انجمن واردکنندگان برنج ایران با پیشبینی وضعیت بازار، نامههای مکرری به مسئولان بازار ارسال کرده و به آنها هشدار داده تا قبل از بروز مشکل چارهاندیشی کنند. ، این تصمیم به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی گرفته شده است و باید برای حفظ تعادل بازار تصمیم عاجل اتخاذ شود.
وی با تاکید بر اینکه همه کشورهای تولیدکننده برنج مازاد ظرفیت صادراتی ندارند، تصریح کرد: در کشورهایی که تولید و صادرات محدود است، ورود تجار ایرانی و ایجاد تقاضای جدید نظم بازار را بر هم می زند.
نایب رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به اینکه پیش از این تصمیم برنج هندی بیشترین سهم را از بازار برنج وارداتی کشور داشت، گفت: کیفیت بالا و قیمت مناسب مصرف کننده ایرانی را بر آن داشته تا برنج هندی را ترجیح دهد. . و واردکنندگان نیز آنچه بازار نیاز دارد وارد می کنند و تقاضا برای آن وجود دارد و تغییر ذائقه مصرف کننده و جایگزینی برنج در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه برنج هندی علاوه بر تامین نیاز 6 دهک کم مصرف، قیمت برنج ایرانی را تعدیل می کند، تصریح کرد: توقف واردات علاوه بر افزایش قیمت کالای ملی، تجار پاکستانی را برانگیخته است. قیمت ها را نه تنها برای صادرات به ایران، بلکه برای عرضه به بازار کشور خود افزایش دهند.
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم مسئولان دولتی هر چه سریعتر در این خصوص تصمیم گیری کنند و از اختلال در بازار جلوگیری کنند.
انتهای پیام
وی با تاکید بر اینکه چنین تصمیمی باید قبل از شروع فصل برداشت و شروع خرید خارج از کشور اتخاذ و اعلام می شد، ادامه داد: وجود مشکلات خاصی در روابط اقتصادی دو کشور از جمله تراز تجاری منفی است. دلایل با انجمن واردکنندگان برنج ایران. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که به دلیل محدودیت های مالی ناشی از تحریم و عدم حمایت شرکت های کشتیرانی، امکان جایگزینی سایر کشورهای تولیدکننده برنج در کوتاه مدت وجود ندارد.
نایب رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: در حالی که این تصمیم باعث می شد مصرف کننده در ابتدای فصل برداشت که قیمت ها ارزان تر است، برنج را از منابع تولیدی خریداری کند، اما متأسفانه به یکباره قیمت کل برای مصرف کننده کاهش می یابد. ممنوعیت این تصمیم منطقی را خنثی و بی اثر کرد.
وی تصریح کرد: اگر برنج از هند وارد نشود، بازار با کمبود عرضه مواجه می شود که به معنای تورم تقاضا در قسمت دیگر بازار است که باعث افزایش قیمت می شود و به گروه بزرگی از کم فروشان آسیب می رساند. افراد درآمد خانواده ها.
ساکت با بیان اینکه گروه زیادی از مصرف کنندگان در کشور به دلیل مزیت قیمتی، مصرف کنندگان برنج هندی هستند، گفت: برای تامین نیاز برنج کشور باید به همه اقشار توجه شود و با وجود اینکه تعداد قابل توجهی از مصرف کنندگان تقاضای برنج هندی دارند. باید از سبد خارج شود در کوتاه مدت امکان واردات کشور وجود ندارد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود بر تصمیم منطقی دولت برای واردات برنج در سال جاری تاکید کرد و گفت: در حالی که تقریباً 10 سال است که ممنوعیت واردات فصلی و چهار ماهه اول فصل برداشت وجود دارد، بازار با افزایش قیمت مواجه است. عرضه و تعدیل قیمت واردات ممنوع شد، امسال این ممنوعیت برداشته شد.
وی با بیان اینکه انجمن واردکنندگان برنج ایران به دولت پیشنهاد داده است به جای سفارش بخش خصوصی برای خرید از تولیدکنندگانی مانند تایلند، شرکت بازرگانی دولتی ذخایر برنج کشور را از این منبع تامین کند، گفت: متاسفانه مقداری وجود دارد. تردید وجود دارد که این محدودیت واردات به منظور ایجاد انحصار برای شرکت بازرگانی دولتی ایجاد شده است تا این شرکت بتواند سهام خود را بیش از 300 هزار تن برنج به قیمت بالاتری در بازار بفروشد.
نایب رئیس انجمن واردکنندگان برنج از توقف ثبت سفارش واردات برنج از هند خبر داد.