اخبار اقتصادی روز

بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست نیاز به بازنگری دارد



معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در سومین دوره از رویداد نوآوری مولد در حوزه انرژی گفت: باید در بازار انرژی و بهینه سازی محیط زیست تجدید نظر کنیم و بر اساس آن پروژه ها را طراحی کنیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در این رویداد که با هدف شناسایی، توانمندسازی و حمایت از ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه مؤثر برای ارتقای بهره‌وری تولید، انتقال، توزیع و مصرف انرژی برگزار شد، با اشاره به استفاده از فناوری و نوآوری در فرآیند بهره وری و حکمرانی نخبگان در این به عنوان دو عنصر مهم ارتقای بهره وری انرژی، آرنا گفت: موضوع حکمرانی در حوزه انرژی یکی از ضروریاتی است که بهبود فرآیند بهره وری را محقق می کند. تلاش می کنیم با کمک جامعه نخبگان، بنگاه های دانش بنیان و فناوری مشکلات این حوزه را در حوزه حکمرانی حل کنیم.

وی دو موضوع اصلاح حاکمیت صرفه جویی در مصرف انرژی و آماده سازی فضا برای بهبود فرآیندها با استفاده از فناوری های نوین و نوآوری را راه حل ارتقای بهره وری دانست و افزود: بحث ارتقای بهره وری انرژی یک موضوع راهبردی است و آمارها نشان می دهد که بین این دو موضوع تفاوت وجود دارد. کشورهای با راندمان انرژی بالا و پایین اختلاف 2 درصدی در رشد فقر وجود دارد. به نظر می رسد بهبود فرآیندها و رویه ها در حوزه حکمرانی با کمک نخبگان از یک سو و معرفی فناوری و نوآوری در این حوزه می تواند به ارتقای بهره وری انرژی منجر شود.

دهقانی فیروزآبادی با بیان قابلیت‌های قانون جهش تولید برای ارتقای بهره‌وری انرژی و نقش فناوری‌ها در این حوزه، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌محور نیز در این حوزه فعالیت می‌کنند و قانون جهش تولید دانش‌بنیان، با قابلیت های فراوانی که دارد می تواند زمینه های مورد نیاز برای ارتقای بهره وری را فراهم کند.

وی با بیان اینکه باید به حوزه تولید و توزیع نیروی برق توجه جدی شود، ادامه داد: صنعت برق کشور ما از نظر تولید، توزیع و حتی مصرف صنعتی کهن است. کشورهای دیگر با نیروی کار کمتر انرژی تولید و توزیع می کنند، پول، انرژی و زیرساخت ها را خرج می کنند و آن را بهینه مصرف می کنند.

وی با تاکید بر نقش فناوری، تحقیق و توسعه و حضور شرکت های دانش بنیان و فناوری محور در ارتقای بهره وری انرژی، گفت: باید از توانمندی های قانون جهش تولید در حوزه ارتقای بهره وری استفاده شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه قبل از توسعه و سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی باید به میزان آسیب‌های زیست‌محیطی، ضایعات و کارایی آن توجه، بررسی و اصلاح شود، افزود: باید در راستای توسعه مصرف انرژی در راستای توسعه مصرف انرژی پیش برویم. الزامات روند جهانی.” نیاز به مصرف انرژی دائما در حال افزایش است. البته اگر مصرف انرژی بهینه و بهره وری بالا باشد نشان دهنده توسعه است.

وی افزود: در این کمبود انرژی و تقاضای فزاینده، یک رویکرد می تواند ایجاد انرژی های جدید با هزینه های هنگفت باشد که نیازهای جامعه را در مدت زمان محدودی برآورده کند و به نظر من کارآمدترین رویکرد انرژی است. سرمایه گذاری در بهبود بهره وری، تا زمانی که منابع جدید انرژی ایجاد کنیم.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: طراحی سامانه ارتقای بهره وری و استفاده از انرژی های نو باید به گونه ای انجام شود که بازیگران فعلی در حوزه انرژی و بهره وری در نظر گرفته شود. اگر به نحوی بازیگران قبلی را در مدل جدید مشارکت دهیم، بهبود بهره وری می تواند کارآمد و موثر باشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور مهم ترین چالش ها را در نحوه ارتقای نظام بهره وری برشمرد و افزود: گاهی موازی کاری، تضاد منافع ذی نفعان، عدم اجرای صحیح ماده 26 قانون اصلاح مصرف کنندگان. مدل ها، ریسک بالای سرمایه گذاری در حوزه انرژی های نو و تجدیدپذیر با توجه به نوسانات مصرف، عدم نقش آفرینی فناوری و ساختار و زیرساخت قدیمی بهره وری از مهم ترین چالش های بهبود سیستم بهره وری است.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه باید فرآورده های نفتی و حامل های انرژی را به بازار بزرگ بهره وری انرژی اضافه کنیم، ادامه داد: نوآوری و نفوذ فناوری یکی از الزامات ارتقای بهره وری است. ما باید در مورد بازار انرژی و محیط زیست تجدید نظر کنیم و پروژه هایی را با الهام از آن طراحی کنیم.

بیان چالش ها و راه حل ها در زمینه بهره وری انرژی

به گفته معاون علمی رئیس جمهور، سومین دوره رویداد «نوآوری مولد در حوزه انرژی» با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با محوریت مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی، با حضور جمعی از کارشناسان، صاحب نظران و فعالان حوزه انرژی امروز در محل سازمان ملی بهره‌وری از ایران برگزار شد. شرکت کنندگان در این رویداد که با هدف شناسایی، توانمندسازی و حمایت از ایده ها و طرح های نوآورانه منجر به بهبود بهره وری در تولید، انتقال، توزیع و مصرف انرژی برگزار شد، دیدگاه ها و نظرات خود را در زمینه هایی مانند تولید، انتقال و توزیع انرژی بیان کردند. انرژی، مدیریت مصرف و مدیریت انرژی ارائه شده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *