بازاریابی و صادرات دستگاه ایرانی برای کاهش خطا در تشخیص سلول های سرطان سینه در حین جراحی
دستگاه تشخیص بیدرنگ سلولهای سرطانی و پیش سرطانی در بیماران کاندید جراحی سرطان پستان در حین عمل، ساخت یکی از شرکتهای دانشبنیان، ضمن عقد قرارداد صادرات، در کشور تجاریسازی شد. به 2 کشور
زهرا میری پور، یکی از پژوهشگران این پروژه در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: وی از دستگاه طراحی شده در دانشگاه تهران به عنوان دستگاه حاشیه سرطان سینه یاد کرد و گفت: در حین عمل جراحی برداشتن تومور سرطانی از پستان، برای اطمینان از سرطانی نبودن حاشیه های جراحی، فرآیند پاتولوژی منجمد (تشخیص بیماری) انجام می شود. تومورهای بافت بدخیم بدن در حین مداخله جراحی) به گونه ای انجام می شود که مرزهای تومور برداشته شده به پاتولوژی ارسال می شود و در عرض 30-40 دقیقه پاسخ به احتمال سرطانی بودن آن اعلام می شود.
وی با بیان اینکه ارسال نمونه به پاتولوژی در شرایط عادی فرآیندی طولانی است، گفت: این دستگاه در حین عمل جراحی و برای پاکسازی بهتر نواحی داخلی بدن پس از برداشتن تومور استفاده می شود. این دستگاه دارای لوازم جانبی برای تشخیص غدد لنفاوی درگیر در سرطان است که بر اساس متابولیسم سلول های سرطانی کار می کند.
میری پور با اشاره به مکانیسم عملکردی این دستگاه یادآور شد: در این روش یک سوزن الکتریکی فعال در کنار دستگاه اولتراسوند قرار می گیرد و این سوزن در تماس با سطح پوست سیگنال های لازم را جمع آوری می کند و رادیولوژیست می تواند با استفاده از این داده ها میزان خطر تومور بزرگ را تعیین کنید تا تصمیم بهتری بگیرید. این اطلاعات به رادیولوژیست کمک می کند تا بهترین تصمیم را در صورت تردید برای انجام بیوپسی اتخاذ کند.
این محقق افزود: به لطف این فناوری می توان خیلی سریع شروع فرآیند بدخیم در تومور را تشخیص داد و در واقع این دستگاه به رادیولوژیست کمک می کند تا هر توده ای که نیاز به مداخله جراحی دارد را تشخیص داده و جراح را مطلع کند.
وی افزود: یکی از تفاوتهای اصلی بین سلولهای سرطانی و سالم، میزان مولکولهای آب داخل سلول است که به پروتئینهای قسمت داخلی غشاء متصل میشوند. این تفاوت که باعث تشدید دوقطبی مولکول های آب می شود، بین سلول های سالم و سرطانی متفاوت است. روش اندازه گیری در این تحقیق به این صورت است که با استفاده از تحلیلگر شبکه و پروب کواکسیال، پارامتر پراکندگی S11 که نسبت بین توان برگشتی و توان ارسالی است به بافت پستان اندازه گیری می شود. یکی از مهم ترین عواملی که می تواند خطای اندازه گیری را به میزان قابل توجهی افزایش دهد نحوه اتصال پروب به بافت است. برای رفع این مشکل از دستگاه پمپ خلاء استفاده شد.
میرآبادی افزود: سیستمی دقیق و بلادرنگ در حین جراحی سرطان سینه به نام Cancer Diagnostic Probe یا به اختصار CDP برای تشخیص وجود سلول های پیش سرطانی و سرطانی در حاشیه جانبی حفره ایجاد کرده ایم. ما حفره ایجاد شده پس از برداشتن توده از بیماران سرطان سینه را طراحی کردیم.
وی از بازاریابی این دستگاه خبر داد و تاکید کرد: این دستگاه در بیمارستان های تهران و چند شهر به بازار عرضه و مورد استفاده قرار گرفته است، ضمن اینکه قراردادهای بازاریابی این دستگاه در هند و چین منعقد شده است.
انتهای پیام