اخبار اقتصادی روز

بار 87 میلیون بشکه ای که تبدیل به ثروت شد!



در ابتدای دولت سیزدهم گمان می رفت که نفت نمی تواند به راحتی فروخته شود اما اتفاقی که افتاد فراتر از این بود و دولت توانست باورهای گذشته را تغییر دهد و نه تنها در فروش نفت و میعانات گازی رکورد زد، بلکه انرژی را شکست. دیپلماسی نیز احیا شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، با بازگشت تحریم های نفتی در آبان ماه ۱۳۹۶، بسیاری از کشورها از جمله کره جنوبی، چین، هند و ژاپن واردات نفت خام و میعانات گازی خود از ایران را کاهش دادند که این امر نیز مانع از فروش میعانات گازی دولت قبلی شد. . راه حل دولت قبل برای حل این مشکل خرید تانکر و ذخیره میعانات روی آب بود تا تولید در پارس جنوبی متوقف نشود.

برخی از این تانکرها بیش از سه سال روی آب گیر کرده بودند و هزینه سالانه نگهداری این میعانات روی آب 450 میلیون دلار بود. در زمان واگذاری، مسئولان سابق نفت به نوعی می گفتند که بحث میعانات پاشنه آشیل دولت سیزدهم خواهد بود و کاری از دست ما برنمی آید، اما آنچه اکنون می بینیم خلاف این سوال است. .

در حال حاضر نه تنها میعانات تولیدی فروخته شده و چیزی به ذخایر روی آب اضافه نمی شود، بلکه میعانات ذخیره شده قبلی نیز تحت شدیدترین تحریم ها فروخته شده و میعانات روی آب صفر شده است. رویه دولت سیزدهم یکی از آرزوهای وزیر سابق دیدار با نفت بود.

سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور دیروز در گفت و گوی تلویزیونی خود به این موضوع اشاره کرد و گفت: صفر شدن 87 میلیون بشکه میعانات گازی شناور در سواحل که باعث نگرانی همگان شده بود، نتیجه تعامل و ارتباط با کشورهای منطقه و سایر نقاط است. . جهان است

باید افزایش یابد نفت بفروش و دیپلماسی کن وی همچنین به انرژی در این دولت اشاره کرد و گفت: کشور ظرفیت زیادی در زمینه فروش انرژی و نفت دارد، اما برخی از مسئولان دولت قبل گفتند که بیش از 300 هزار بشکه در روز نمی توان نفت فروخت. این در حالی است که در ماه های ابتدایی دولت سیزدهم مشخص شد که می توان روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت فروخت و پول آن را دریافت کرد و 480 هزار میلیارد تومان کسری بودجه سال 1400 جبران شد. به این ترتیب

وی با طرح این سوال که چرا رابطه ما با ترکمنستان چند سال است که قطع شده است؟ وی اعلام کرد: قرارداد سوآپ گاز در اولین سفر من به ترکمنستان منعقد شد و سوال اینجاست که چرا پرداخت مطالبات از این کشور 5 سال به تاخیر افتاد و منجر به جریمه شدن این کشور شد؟ در استان‌های گلستان، خراسان رضوی و مازندران در سال‌های اخیر با مشکلاتی مواجه بودیم و در سفر آقای بردی محمداف به ایران، این مقام ترکمن بارها از آمادگی خود برای افزایش مبادلات گاز با ایران خبر داد.

بر اساس آخرین آمار، سال گذشته با بالاترین رکورد صادرات نفت از ابتدای تحریم، درآمدهای نفتی دو برابر شد، تبادل گاز ترکمنستان به آذربایجان از طریق ایران افزایش یافت، صادرات گاز افزایش یافت، امنیت انرژی کشور تامین شد. توانست به رویای داشتن پالایشگاه فراساحلی جامه عمل بپوشاند، صادرات خدمات فنی و مهندسی را افزایش دهد و در نهایت اقدامات دیگری از جمله وصول مطالبات معوق را انجام دهد.

ایران الان ظرفیت تولید نفت حدود 3 میلیون و 900 هزار بشکه در روز دارد و تولید واقعی نفت در کشور بیش از 3 میلیون بشکه در روز است. از سوی دیگر، ایران در مجموع دارای 10 پالایشگاه نفت خام و میعانات گازی با ظرفیت پالایش روزانه بیش از 2 میلیون و 200 هزار بشکه تا 2 میلیون و 300 هزار بشکه است که حدود 450 هزار بشکه آن مربوط به میعانات گازی و پالایشگاه ستاره خلیج فارس است. البته 9 پالایشگاه دیگر در ایران نفت خام دریافت می کنند که وقتی با ظرفیت کامل کار می کنند، برای یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت خام به رقمی در حدود 1700000 بشکه نیاز دارند.

البته پالایشگاه های کشور در مقاطع زمانی مختلف تحت تعمیرات و نگهداری دوره ای قرار می گیرند که این امر موجب قطع تمام یا بخشی از دریافت نفت خام می شود و مصرف نفت خام داخلی کشور کاهش می یابد. به عنوان مثال در اردیبهشت ماه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند تعمیرات دوره ای انجام شد و بخشی از بار دریافتی کاهش یافت.

بنابراین ایران در حالی که روزانه بیش از 3 میلیون بشکه نفت خام تولید می کند، ظرفیت تولید بیش از 3 میلیون و 800 هزار بشکه نفت خام برای ارسال نفت بیشتر به بازارهای جهانی را نیز دارد.

همچنین ایران ظرفیت تولید روزانه 800 هزار بشکه میعانات گازی را دارد که رشد صادرات نفت و میعانات گازی را می توان از ذخایر صفر میعانات گازی روی آب فهمید. با وجود ذخیره 87 میلیون بشکه ای میعانات گازی در ابتدای دولت سیزدهم، اکنون با صادرات آن، ذخیره میعانات گازی ایران روی آب به صفر رسیده است، بنابراین صادرات روزانه نفت ایران از یک میلیون و 600 هزار بشکه است. به آمار تولید و مصرف پالایشگاه های کشور، علاوه بر استفاده از نفت ذخیره شده در دولت قبل، کاملاً امکان پذیر است.

موضوع دیگری که افزایش مداوم تولید و صادرات نفت ایران را تایید می کند، گزارش مرکز آمار ایران از رشد اقتصادی در سال 1401 است. ایران در سال گذشته رشد اقتصادی 4.8 درصدی را با نفت و 4.5 درصدی را بدون نفت تجربه کرد. . این تفاوت نشان می دهد که نفت نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی داشته است.

نقش قابل توجه نفت در رشد اقتصادی اقتصاد ایران در سال گذشته نیز به وضوح موید افزایش پایدار صادرات نفت و میعانات گازی است. بخش استخراج نفت و گاز در سال 1401 با رشد 7 درصدی روبرو شد که زمینه ساز افزایش صادرات نفت کشور است. نباید فراموش کرد که در پایان سال 1400 با سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران و بازسازی و نوسازی تاسیسات استخراج نفت، ظرفیت تولید نفت ایران به قبل از تحریم ها بازگشت و ایران ظرفیت تولید 3 میلیون و 838 هزار بشکه را دارد. روغن در روز

بنابراین هر زمان که لازم باشد می توان تولید واقعی نفت را از 3 میلیون بشکه در روز فعلی به این میزان افزایش داد و علاوه بر تامین نیاز داخلی، نیازهای صادراتی را نیز تامین کرد.

در واقع از ابتدای دولت سیزدهم تا به امروز، علیرغم تشدید تحریم ها و برخلاف پیش بینی های قبلی، حجم صادرات نفت افزایش مستمری داشته است که ناشی از روش های نوین بازاریابی و بازارسازی برای نفت ایران بوده است. و میعانات گازی

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *