شرایط «ازدواج» – ایسنا

ماده 1037 – در صورت فسخ نکاح هر یک از نامزدها می تواند هدایایی را که برای عقد به دیگری داده است مطالبه کند. اگر همان هدایا موجود نباشد، بهای هدایایی که معمولاً نگهداری می شود، مستحق خواهد بود، مگر اینکه این هدایا بدون تقصیر طرف مقابل تلف شود.
ماده 1039- حذف شد.
انتهای پیام
فصل اول و دوم از فصل اول کتاب هفتم قسمت هشتم جلد دوم (حضوری) قانون مدنی به مسائل خواستگاری و تناسب نکاح می پردازد.
ماده 1041- ازدواج قبل از بلوغ ممنوع است.
ماده 1044- اگر پدر یا جد پدری در محل حضور نداشته باشند و تقاضای آنها عموماً محال باشد و دختر خردسال نیز نیاز به عقد داشته باشد، می تواند ازدواج کند.
فصل 2 – ظرفیت سالم برای ازدواج
ماده 1040- هر یک از طرفین می تواند برای عقد نکاح از طرف دیگر تقاضای ارائه گواهی پزشکی در مورد بیماری های واگیر شدید از قبیل سفلیس، سوزاک و سل کند.
ماده 1036- حذف شد.
کتاب هفتم در مورد ازدواج و طلاق
ماده 1038 – در صورت فسخ نکاح به دنبال فوت یکی از نامزدها، مقررات ماده قبل در مورد رجوع به جایزه قابل اجرا نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، فصل اول (درباره آشنایی) و فصل دوم (مناسب بودن برای ازدواج) از فصل اول (در مورد ازدواج) از کتاب هفتم (در مورد ازدواج و طلاق) از قسمت هشتم از جلد دوم (درباره افراد) قانون مدنی از مواد 1034 تا 1044 به شرح زیر بیان شده است:
تبصره- عقد نکاح قبل از بلوغ با اذن ولی و با رعایت نفع مالی طرف مقابل معتبر است.
ماده 1043 – عقد دختری که هنوز عقد نکرده باشد هر چند به سن بلوغ رسیده باشد به اذن پدر یا جد پدری او است و در صورتی که پدر یا جد پدری از اذن امتناع کند. بدون دلیل موجه اختیار او ساقط می شود و در این صورت دختر جوان می تواند با ارائه کامل مردی که می خواهد با او ازدواج کند و شرایط عقد و مهریه بین آنها پس از کسب اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج و ثبت ازدواج.
فصل 1 – مجلس عروس
تبصره – ثبت این ازدواج در اداره ثبت احوال منوط به تأیید موارد فوق توسط دادگاه مدنی خاص است.
ماده 1034 – هر زنی که مانع از عقد نباشد را می توان خواستگاری کرد.
مورد 1042 حذف شده است.
فصل 1 – در ازدواج
ماده 1035 – قول به نکاح موجب عقد زوجیت نمی شود اگر چه تمام یا قسمتی از مهری که بین زوجین در موقع عقد قرار داده شده باشد هر یک از زن و مرد می توانند مادامی که از وصیت خودداری کنند. عقد نکاح منعقد نشده است و طرف مقابل به هیچ وجه نمی تواند او را مجبور به ازدواج کند و از یک امتناع ساده از ازدواج خسارتی را مطالبه کند.