14:16 – 09 نوامبر 1403
سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز در نشست خبری با بیان اینکه میزان گاز اختصاص یافته به نیروگاه های کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته کمتر است، گفت: در سال 1402 هجری شمسی میزان گازی که به نیروگاه ها اختصاص داده شده است قرار بود به اداره مبانی صادرات تحویل داده شود، در نتیجه تزریق مقدار اضافی گاز در شبکه، از ما تحویل داده نشد. از طرفی سال 1402 به جز اسفند که دمای هوا شروع به کاهش کرد گرم بود.
وی بیان کرد: میزان گاز تحویلی در سال جاری نیز افزایش یافته است و این نشان می دهد که نیروگاه ها متوقف نشده اند و به میزان معادل سوخت می رسانند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه وظیفه وزارت نفت تامین سوخت نیروگاه هایی است که گاز بخشی از آن است، توضیح داد: 83 درصد سوخت نیروگاه ها گاز و مابقی سوخت است در حالی که نفت کوره باید بیشتر توسط نیروگاه ها مصرف شود.
توکلی تصریح کرد: ایران سومین تولیدکننده گاز است، اما به دلیل اینکه ۷۲ درصد سبد انرژی کشور را گاز طبیعی تشکیل میدهد، این گاز در بخشهای مختلف مصرف میشود، به طوری که ۸۳ درصد از سبد تولید برق کشور را گاز تشکیل میدهد و این آمار منحصر به فرد در جهان
وی گفت: از 72 درصد گازی که توزیع می شود بخشی از آن به استثنای حمل و نقل و کشاورزی به اولویت اول صنایع تجاری داخلی و بخشی نیز به صنایع عمده و سایر مصارف اختصاص یابد. شرکت ملی گاز هر چقدر هم این گاز را به گاز طبیعی و تولیدی تبدیل کند، با این میزان مصرف افسارگسیخته ادامه نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه امسال یک سال استثنایی از نظر ورود توده هوای سرد داریم، گفت: برای اولین بار است که رکورد یک توده هوای سرد وارد کشور شده و تفاوت آن با سایر توده های هوا این است که اکثر استانداری های شمالی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد و 11 استانداری شمالی تحت تاثیر این توده هوای سرد قرار دارند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: میزان سرمایش حدود 12 درجه سانتیگراد باعث کاهش دما می شود که منجر به افزایش مصرف گاز تا 25 میلیون مترمکعب می شود که هر درجه کاهش می یابد.
مصرف گاز ایران بیش از سه و نیم برابر مصرف گاز جهان است
معاون وزیر نفت تصریح کرد: مصرف انرژی ایران بیش از 3.5 برابر مصرف جهان است. اگرچه ایران دومین دارنده گاز در جهان است، اما منابع گازی آن زیرزمینی است و برای قابل استفاده شدن باید یک فرآیند طولانی را طی کند. ما انتظار داریم مصرف ما حداقل در سطح جهانی باشد.
طبیعی است که با وجود طولانی بودن فرآیند استخراج گاز، نمی توانیم میزان مصرف را به طور کامل حذف کنیم.
وی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی که از ابتدای آبان ماه پایش کرده است، زمستان امسال تقریباً 4 درجه سردتر خواهد بود و این به معنای افزایش 100 میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز کشور برای صنایع است. و نیروگاه ها و تامین سوخت بیشتر برای آن .