اخبار اقتصادی روز

ایران میزبان وزرای اقتصادی قاره آفریقا خواهد بود

سید محمدصادق قنازاده معاون توسعه تجارت بین الملل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت تجارت با قاره آفریقا گفت: فرصت های تجاری ناشناخته بی شماری در این قاره توسط همه تجار مورد بهره برداری قرار گرفته است. به عبارت دیگر، این ذهنیت وجود دارد که آینده تجارت جهانی در آفریقا مشخص خواهد شد.

وی آفریقا را صاحب منابع بکر بهره برداری نشده معرفی کرد و افزود: آفریقا انبار منابع اولیه در جهان محسوب می شود. با تحلیل رفتار قدرت های تجاری بزرگ، مشخص می شود که آنها بر توسعه روابط تجاری با قاره آفریقا تمرکز می کنند. به عنوان مثال چین و ترکیه روابط تجاری خود را با این قاره افزایش داده اند.

قنازاده گفت: از منظر تجارت منطقی افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی امری طبیعی است. مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری نیز بر توسعه روابط تجاری و اقدامات ویژه با کشورهای آفریقایی تاکید دارند. در حالی که تجارت ایران با کشورهای این قاره در چهار دهه گذشته افزایش یافته است. بنابراین تلاش می کنیم غفلت این بازارها را بپوشانیم.

معاون توسعه تجارت سازمان توسعه تجارت ایران، عدم شناخت متقابل را مهمترین مانع بر سر راه گسترش تجارت ایران و کشورهای آفریقایی عنوان کرد و افزود: چهره معیوب قاره آفریقا به ما ارائه شده است از سوی دیگر، آفریقایی ها از ظرفیت های تجاری ایران آگاهی چندانی ندارند، بنابراین می توان گفت یکی از اهداف برگزاری دومین نشست بین المللی ایران و آفریقا، شناخت توانمندی های صادراتی ایران است.

وی در پاسخ به این سوال که استقبال آفریقایی ها از این اجلاس تا چه حد بوده است، افزود: سازمان توسعه تجارت ایران برای اکثر وزرای اقتصادی کشورهای آفریقایی دعوتنامه ارسال کرد. بیش از نیمی از وزرا برای حضور در این اجلاس اعلام آمادگی کردند. بسیاری از روسای جمهور، نخست وزیران، معاونان رئیس جمهور و هیئت های تجاری آفریقایی نیز در این اجلاس شرکت خواهند کرد.

قنازاده سطح دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا را بی نظیر عنوان کرد و افزود: بیش از 150 نشست بین شرکت ها، 12 کمیته تخصصی و بسیاری از کمیته های تخصصی صنایع از جمله کمیته تخصصی صنعت فولاد، کمیته تخصصی برگزار می شود. برای پتروشیمی و کمیته تخصصی کشاورزی. اجلاس – همایش. .

به گفته این مقام، تجارت ایران با این قاره بر صادرات چند کالای خاص متمرکز است و به این ترتیب روند صادرات با این کشورها در نوسان است. اما شکی نیست که ظرفیت تجارت دوجانبه می تواند به ده ها میلیارد دلار برسد. در حال حاضر سطح مبادلات یک طرفه است و به همین دلیل تعداد معاملات افزایش چندانی ندارد. به عنوان مثال تجارت ایران با کشورهای آفریقایی در سال جاری 1.11 درصد بوده و سهم ایران از این تجارت یک درصد بوده و سهم آفریقا نیز بسیار ناچیز بوده است.

وی با تاکید بر اینکه تراز تجاری کشورهای آفریقایی با سایر کشورها متوازن است، گفت: هدف دیگر این اجلاس، شبیه سازی و نزدیک شدن تراز تجاری به یکدیگر و رفع نیازهای ایران از این قاره است.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به برنامه های کشاورزی فراسرزمینی در آفریقا از سوی وزارت جهاد کشاورزی گفت: 870 میلیون هکتار زمین کشاورزی بکر در این قاره وجود دارد که به کشاورزان فرصت 2 تا 3 بار کشت را داده است. . سال

طبق اظهارات قنازاده؛ هدف تداوم کشاورزی فرامرزی از طریق کمیته تخصصی کشاورزی فرامرزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی محقق شد و امیدواریم در حاشیه نشست با وزرای کشاورزی کشورهای آفریقایی به نتایج مثبتی در این زمینه دست یابیم.

وی در پایان گفت: طی ماه های گذشته یک تیم تحقیقاتی و مطالعاتی از ایران به شمال آفریقا برای بررسی قابلیت های معدنی به منظور انجام مطالعات دقیق زمین شناسی و میدانی در این منطقه اعزام شد. همچنین مقرر شد هیئت های دیگری به آفریقای جنوبی و غربی اعزام شوند. در نهایت، گزارش های آنها تجمیع و سیاست معدنی ما برای قاره آفریقا تدوین خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *