اخبار اقتصادی روز

ایران مطلوب ترین گزینه برای انتقال گاز به شرق و غرب است



وزیر نفت گفت: سیاست وزارت نفت در دولت سیزدهم همکاری راهبردی با کشورهای منطقه و همچنین اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز است و ایران می تواند مطلوب ترین گزینه برای انتقال گاز به ایران باشد. شرق و غرب.

به گزارش ای بی اس نیوز، سیاست وزارت نفت دولت سیزدهم در آستانه ششمین اجلاس سران GCIF در دوحه، همکاری راهبردی را با کشورهای منطقه و همچنین اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز بیان می کند و می افزاید. ایران ممکن است مطلوب ترین گزینه برای انتقال گاز به شرق و غرب باشد.

وی با اشاره به نقش راهبردی این مجمع در صادرات جهانی گاز گفت: اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز در شرایط سخت اپیدمی ویروس کرونا به درستی نقش خود را در تامین گاز پایدار در جهان ایفا کرده اند.

وزیر نفت یکی از مهم ترین درس های آموخته شده از اپیدمی کرونا را توجه بیشتر به نقش و اهمیت همکاری های دوجانبه و چندجانبه بین المللی و تعاملات راهبردی با سازمان ها و انجمن های انرژی دانست و افزود: بازارها در دستور کار قرار دارند سوخت های قابل دسترس و سازگار با محیط زیست در سراسر جهان، به ویژه برای کشورهای فقیر انرژی.

اوجی ایران را یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر قطعی گاز طبیعی در جهان برشمرد و گفت: ایران با داشتن 338 هزار کیلومتر شبکه ملی گازرسانی یکی از کشورهای اصلی در این حوزه است و موضوع تحریم را برجسته کرد. گاز طبیعی در سراسر جهان و امنیت عرضه گاز طبیعی را به خطر می اندازد.

وی با تاکید بر سیاست زدایی از همکاری‌های بین‌المللی و جهانی گازی گفت: اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه اعضای مجمع نه تنها ناقض قوانین بین‌المللی است، بلکه امنیت انرژی جهان را نیز به خطر می‌اندازد.

وزیر نفت از قطر و سعد الکعبی وزیر انرژی برای میزبانی ششمین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز تشکر کرد.

وزیر نفت همچنین در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: امنیت انرژی در جهان محور ششمین نشست اتحادیه کشورهای صادرکننده گاز GECF خواهد بود. روسای جمهور و نمایندگان 11 کشور عضو از جمله الجزایر، مصر، وی گفت: ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ونزوئلا و اعضای ناظر شامل آذربایجان، عراق، مالزی، نروژ، پرو و ​​امارات متحد در این نشست حضور دارند.

وی گفت: فردا ساعت 10 صبح، ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز با استقبال امیر قطر آغاز می شود و سپس دبیر کل مجمع سخنرانی می کند و سپس با سخنرانی رئیس جمهور قطر. رؤسای جمهور کشورهای عضو، از جمله ایران.’

وزیر نفت سهم 45 درصدی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تجارت جهانی گاز را برشمرد و گفت: کشورهای عضو این مجمع اکنون 65 درصد از ذخایر گاز جهان را در اختیار دارند.

اوجی با تاکید بر اینکه امنیت جهانی انرژی هدف اصلی ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز خواهد بود، گفت: تضمین امنیت عرضه و تقاضای گاز جهانی از دیگر موضوعات مورد تاکید در این دور از نشست خواهد بود: دومین ذخایر گاز اثبات شده در جهان، ایران می تواند نقش مهمی در تامین انرژی بلندمدت این بخش داشته باشد.

وی گاز طبیعی را ارزان‌ترین و پاک‌ترین سوخت خاورمیانه و جهان دانست و گفت: ایجاد تنش بین روسیه و غرب و افزایش تقاضای انرژی پس از پایان ویروس کرونا در جهان می‌تواند یکی از دلایلی باشد. این سری از نشست های مجمع کشورهای صادرکننده گاز مهم است.

به گزارش ای بی اس نیوز، مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECIF) در اردیبهشت 1380 در تهران متولد شد و از بدو تاسیس تاکنون 23 نشست در سطح وزرا و پنج نشست در اجلاس سران برگزار شده است و ششمین اجلاس سران قرار است 2 اسفند ماه برگزار شود. (سه شنبه) در دوحه.

اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز 44 درصد از تولید گاز جهانی، 67 درصد از ذخایر گاز جهانی، 64 درصد از حمل و نقل گاز از طریق خط لوله و 66 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع (الاینجی) را تشکیل می دهند.

الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو و ونزوئلا 11 عضو برتر GECIF به همراه مالزی، نروژ، عراق، پرو، آذربایجان و امارات متحده عربی به عنوان ناظر هستند. اعضای مجمع صادرکننده کشورهای گاز شرکت می کنند.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *