معاون حمل و نقل و تجارت خارجی شرکت تولید، انتقال و توزیع برق (توانیر) گفت: کل تبادل برق ایران با کشورهای همسایه بالغ بر سه هزار مگاوات است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت نیرو، «محمد اللهداد» درباره وضعیت روابط برق کشور با همسایگان خود افزود: ایران با حدود 93 هزار مگاوات ظرفیت برق نصب شده، یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده برق در منطقه است و در حال حاضر با تمام کشورهایی که مرز زمینی دارند تبادل انرژی می کند.
وی افزود: این ماده از سه کشور شمالی جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان وارد و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادر می شود.
اللهداد خاطرنشان کرد: همچنین تجارت دوجانبه با ترکیه؛ یعنی صادرات و واردات انجام شده است.
معاون حمل و نقل و تجارت خارجی شرکت توانیر با بیان اینکه مطالعات برای امکان اتصال برق در قطر در حال انجام است، گفت: کل تبادل برق ایران و همسایگان بیش از سه هزار مگاوات است.
وی با اشاره به اینکه سیاست اصلی کشور در مبادله برق با همسایگان عمدتا مبتنی بر محور تعادل صفر است، تاکید کرد: با این سیاست طی روزها، ماه ها و فصولی که مازاد برق وجود دارد، برق به کشورهای هدف صادر می شود. از تولید. عمدتاً در فصل گرم سال اتفاق می افتد و واردات از کشورهای دارای مازاد انرژی صورت می گیرد.
این مسئول توانیر ادامه داد: در این سیاست به دلیل تفاوت زمان بندی شرعی، تعطیلات رسمی و اوج بحث واردات، تعادل پیدا می شود.
ترکیه شنبه و یکشنبه تعطیل است و ایران پنجشنبه و جمعه تعطیل است. بنابراین پست های ایران و ترکیه با یکدیگر متفاوت هستند.
به زودی تبادل رسمی برق بین ایران و ترکیه
معاون حمل و نقل و بازرگانی خارجی شرکت توانیر با اشاره به دیدار هفته گذشته وزیر نیرو با وزیر نیرو ترکیه گفت: در سال های اخیر ظرفیت تبادل برق بیش از 50 مگاوات بین ایران و ترکیه فعال بود. ; اما طی دو سال گذشته، با ساخت پستهای HBDC پشت سر هم، یک اتصال برق حدود 450 مگاوات در پست مرزی وان برقرار شده است.
الله پاپا خاطرنشان کرد: سال گذشته از دوره آزمایشی بهره برداری از این خط گذشت و در سطح صفر میزان تبادل برق بین دو کشور به 450 مگاوات رسید و وضعیت انتقال کاملاً پایدار بود.
وی افزود: با سفر اخیر وزیر انرژی ترکیه به ایران، بهبود شرایط تجارت (واردات در مواقع نیاز کشور و صادرات در صورت مازاد انرژی) مورد مذاکره قرار گرفت و از این رو مقرر شد که تیم های تخصصی و کارشناسی پیشنهادی طرفین در زمینه های تجاری و فنی جلساتی را برگزار خواهند کرد تا به زودی عملیات تبادل بین طرفین به صورت رسمی آغاز شود.