به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، امین کلاهدوزان رئیس مرکز تجارت الکترونیک وزارت صامت امروز به مناسبت گرامیداشت روز ملی تجارت الکترونیک در پاسخ به سؤالات ای بی اس نیوز در مورد اقدامات جدید در صدور مجوز برای بسترهای تجارت الکترونیک، گفت: برای گسترش تجارت الکترونیک به حوزه های جدید متوجه شدیم که حتی برای برخی از این قوانین هنوز قوانین مورد نظر تدوین نشده است.
وی افزود: کارهای جدیدی در حوزه هایی مانند طلا، مسکن و خودرو راه اندازی شده و تجارت الکترونیک در کشور رشد جهشی داشته است.
رئیس مرکز تجارت الکترونیک ادامه داد: مجوز سندباکس برای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی دریافت شد که شامل مواردی بود که تدوین قوانین و مقررات تکمیل نشده بود.
وی تصریح کرد: با توجه به توانمندی های موجود در حوزه تجارت الکترونیک طلا، امکان خرید و فروش طلا با کنترل بیشتر در اختیار شرکتی قرار گرفته که هم اکنون فعالیت آن آغاز شده است.
12 پلت فرم جدید برای فروش طلا با کنترل های ثانویه درخواست داده اند
کلاهدوزان گفت: 12 شرکت جدید برای دریافت این مجوزها و فروش طلا اقدام کرده اند و به نظر می رسد در آبان ماه 5 یا 6 شرکت جدید به این بخش اضافه شود.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که اتاق اصناف و اتحادیه کسب و کارهای مجازی نیز در این زمینه نقش دارند، از آنها خواسته شده تا قوانین خود را بررسی کنند که در حال تکمیل و به روز رسانی برای صدور مجوزهای جدید است.
مدیر مرکز تجارت الکترونیک گفت: دو شرکت در حوزه تجارت الکترونیک خودرو شروع به کار کرده اند که احتمال می رود تعداد آنها در آینده افزایش یابد.
امکان فروش تعاونی مسکن در حوزه تجارت الکترونیک
وی گفت: در حوزه مسکن فروش مشترک مسکن در دستور کار قرار دارد که با همکاری سازمان ثبت اسناد نیز انجام می شود.
وی گفت: به احتمال زیاد سکوهای جدیدی در بخش اقتصاد و صنایع دریایی که شامل بخش هایی مانند کشتیرانی، ماهیگیری، گردشگری، بهداشت، ورزش و حتی ساخت و ساز دریایی می شود، مجاز خواهد بود.
250000 کسب و کار این محصول را دریافت کرده اند
کلاهدوزان درباره وجود شکایات فراوان در خصوص فعالیت های تجاری در فضای مجازی گفت: 250 هزار شرکت در قالب تجارت الکترونیک فعالیت می کنند و مجوز (inmad) برای این امر صادر شده است و این تعداد در حال افزایش است و قوانین در دوره بازنگری است. . باشد
وی افزود: عوارض این منطقه قدیمی است و به همین دلیل در حال بررسی و بازنگری برای این منظور است. وی تاکید کرد: حتی برای کنترل بیشتر این بخش از مشارکت و کنترل مردم و سازمان ها و همچنین افراد جدید استفاده می شود. از ابزارهای اطلاعاتی و نظارتی بیشتر استفاده می شود.
وی گفت: چشم اندازی که برای تجارت الکترونیک در نظر داریم، تحقق 9 میلیارد تومان در پنج سال آینده است.
ایران دومین کشور خاورمیانه از نظر تجارت الکترونیک است
وی گفت: در سال گذشته 74 درصد رشد در حوزه تجارت الکترونیک داشتیم و به 3200 تراکنش رسیدیم. این رقم نزدیک به 60 میلیارد دلار است و نشان می دهد که ایران در منطقه خاورمیانه در موقعیت خوبی قرار دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه باید از فرصت های پیش رو بهتر استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: ایران پس از ترکیه دومین کشور خاورمیانه در تجارت الکترونیک است.
کلاهدوزان ادامه داد: با توجه به اینکه امسال اولین سال اجرای برنامه هفتم است، این کار را انجام خواهیم داد تا ببینیم کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال چگونه می توانند در برنامه هفتم توسعه موثر باشند و به اهداف آن دست یابند.
کلاهدوزان افزود: قسمت بعدی مربوط به گزارش 6 ماهه اول تجارت الکترونیک در سال 1403 است که رشد آغاز شده در تجارت الکترونیک همچنان ادامه دارد و سرعت خوبی را تجربه می کنیم که جزئیات آن در سامانه ملی الکترونیکی اعلام خواهد شد. روز تجارت ما همچنین اولین توافقات از این نوع را مبادله خواهیم کرد.
absnews