absnews
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به امکان دسترسی به ترانزیت 20 میلیون تن کالا بین ایران و 5 کشور همسایه، گفت: شرط رسیدن به این هدف، توافق 6 کشور برای ایجاد یک سکوی مشترک و واحد حمل و نقل – ترانزیت.
absnews
وی با اشاره به هماهنگی بین ایران و سایر کشورهای ترانزیتی منطقه برای دسترسی به کشورهای محصور در خشکی منطقه، گفت: ایران همواره علاقه مند به کمک به کشورهای محصور در خشکی منطقه از جمله کشورهای آسیای میانه بوده است.
وی با اشاره به مذاکرات دوجانبه و چندجانبه روسای جمهور جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آسیای میانه در خصوص اهمیت همکاری ها در زمینه ترانزیت و همکاری های موجود و قبلی از جمله در چارچوب سازمان اکو، گفت: با توجه به اهمیت همکاری ها در زمینه ترانزیتی، همکاری های موجود و پیشین از جمله این مذاکرات است. 20 میلیون تن ترانزیت بین 6 کشور ایران، ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان در صورت توافق 6 کشور بر روی یک پلت فرم مشترک و واحد حمل و نقل – ترانزیت، قابل اجرا خواهد بود.
صفری تاکید کرد: باید بر سر مدل مدیریت کریدور واحد بین کشورهای حاضر در نشست امروز به توافق برسیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه یادآور شد: ایران در نظر دارد کنفرانسی بین المللی با حضور کشورهای محصور در خشکی و ترانزیتی در منطقه برگزار کند تا به کنفرانس بعدی سازمان ملل برای کشورهای محصور در خشکی کمک کند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، مهدی صفری در اولین نشست وزرای کشورمان با کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان در خصوص همکاری های ترانزیت، با تاکید بر اهمیت ترانزیت و حمل و نقل در اقتصاد ایران، بر اهمیت ترانزیت و حمل و نقل تاکید کرد. دیپلماسی و سیاست همسایگی، هر دو موضوع به عنوان ابزاری برای ارتباطات درون منطقه ای و توسعه اقتصادی منطقه ای اعلام شده است.