12:59 – 22 شهریور 1403
فرشاد مقمی امروز پنجشنبه در بیست و سومین اجلاس وزرای بازرگانی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در اسلامآباد گفت: ایران در ماههای گذشته دستخوش یک فاجعه غمانگیز بوده است. پس از سقوط بالگرد و شهادت سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور فقید وزیر امور خارجه و هیئت همراه، جمهوری اسلامی ایران در کمتر از 50 روز با برگزاری دو دور انتخابات رئیس جمهور جدید خود را با رای مردم به رسمیت شناخت.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران افزود: دکتر مسعود بدیشیان از نخستین روزهای پس از انتخاب خود بر تعامل سازنده با جهان و نقش ویژه کشورهای منطقه در منطقه تاکید کرده است. دیپلماسی حکومت جدید ایران
مقیمی گفت: امروز تعاملات ما با کشورهای عضو سازمان شانگهای به مجموعه ای از همکاری های راهبردی تبدیل شده است که اولویت دیپلماتیک دولت ایران است.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله رئیسی و وزیر فقید دکتر امیر عبداللهیان که مجدانه راه ایران را برای عضویت دائمی در این سازمان پیمودند، تاکید کرد که آغاز دولت چهاردهم در جمهوری اسلامی ایران نویدبخش فصل جدیدی از همکاری بین ما و سازمان همکاری شانگهای خواهد بود.
موگیمی بیان کرد: اگرچه سازمان همکاری شانگهای بر اساس توافقنامه سیاسی و امنیتی ایجاد شد، اما امروز با پیشرفت چشمگیر این سازمان در نقطه ای قرار داریم که نیازمند تغییر جایگاه اساسی و جهش بالاتر به سمت توسعه هستیم. ما همکاری اقتصادی را بین خود احساس می کنیم
وی افزود: تغییرات گسترده تجارت جهانی و تغییرات سریع و عمده در روند کسب و کار، اتخاذ روش های عملیاتی و حرکت از توسعه «استراتژی» به ایجاد «استراتژی» را برای ما اجتناب ناپذیر می کند که دستاوردهای جلسات و بحث های قبلی در جهان حوزه اجرا و در زمینه کار امتیاز بگیریم.
رئیس هیئت ایرانی گفت: ما معتقدیم که پتانسیل بزرگ تجاری نهفته در کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تنها با اتخاذ رویکردهای عملی که منجر به ایجاد دستاوردهای معنادار در تجارت بین کشورهای عضو در اسرع وقت می شود، آشکار خواهد شد. پس از برگزاری جلسات بسیار ارزشمند، امروز برای تحقق تصمیمات جلسات و ایجاد ارزش واقعی اقتصادی و تجاری در قلب سازمان همکاری شانگهای نیازمند یک موقعیت عملیاتی باثبات هستیم.
وی تاکید کرد: شرط اساسی هرگونه تغییر در تجارت بین اعضای سازمان، چشم انداز تسهیل کننده تجارت در سازمان همکاری شانگهای است. باید بتوانیم با اتخاذ روش های نوین در کسب و کار، امکان توسعه تعاملات اقتصادی بین اعضای سازمان را به صورت واقعی محقق کنیم. توجه به ابزارهایی مانند «تجارت ترجیحی» در میان مدت و حرکت به سمت دستیابی به «تجارت آزاد» بین اعضا در بلندمدت می تواند راه حلی منطقی برای توسعه تجارت و افزایش حجم مبادلات تجاری بین اعضای این مجمع باشد. سازماندهی شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای طراحی فعال و اجرای ابتکارات با محوریت تجارت ترجیحی و تجارت آزاد بین اعضا در مراحل بعدی اعلام می دارد.
وی گفت: سازمان همکاری شانگهای امروز با گستره جغرافیایی وسیعی که از خاور دور تا مرزهای قاره اروپا امتداد دارد و بیش از یک چهارم جمعیت جهان را در خود جای داده است، به خودی خود یک شبه قاره بزرگ است که شامل یک شبه قاره است. موضوعات و علایق گوناگون به ویژه در حوزه اقتصاد. بر این اساس، ایجاد چارچوبهایی برای «تجارت تکمیلی» بین اعضا میتواند به رفع نیازهای متقابل اعضا و ایجاد یک سیستم جدید در مبادلات تجاری بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای کمک کند و در عین حال همکاری اقتصادی را در خانواده بزرگتر SCO توسعه دهد. .
مقیمی افزود: می دانید که ورود به عرصه تجارت متقابل می تواند دریچه جدیدی برای همکاری کشورهای عضو سازمان شانگهای بگشاید و با افزایش تراز تجاری دوجانبه بین کشورها، نقطه آغازی برای تولد این سازمان خواهد بود. “بازار مشترک” در سازمان شانگهای و رشد تجارت چندجانبه بین اعضا.
وی بیان کرد: رشد سریع فناوری در دنیای امروز ما را ایجاب می کند که با تحولات این حوزه آشنا شویم و دستاوردهای دانش بشری را در عرصه تجارت به کار بگیریم. این روزها «تجارت الکترونیک» یکی از مهم ترین رویکردهای تجاری در جهان است که با رشد فناوری ارزهای دیجیتال و استفاده از این نوع ارز در مبادلات بین المللی ابعاد جدیدی به تجارت بین کشورها بخشیده است.
وی گفت: سازمان همکاری شانگهای می تواند با بهره برداری از این تحولات فناوری، ضمن اتخاذ رویکرد فعال در تجارت الکترونیک، بازارهای تجاری جدید را برای کشورهای عضو ایجاد و توسعه دهد. بدون شک با رشد خیره کننده فناوری، با اندکی جاه طلبی می توان پروژه هایی مانند ایجاد ارز مشترک بین اعضا و یا توسعه مبادلات پولی دوجانبه را نیز در دستور کار سازمان قرار داد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر نوع پیشنهاد عملیاتی و اجرایی برای توسعه همکاری های اقتصادی بین اعضا استقبال می کند و آمادگی کامل خود را برای پیگیری پیشنهادات ارائه شده اعلام می کند در این نشست برای تقویت استقلال این سازمان از قدرت های غربی و در آینده نزدیک شاهد رشد تعاملات اقتصادی و تجاری بین کشورهای عضو در شانگهای خواهیم بود. زیرا تنها در صورت همکاری عملی، پایدار و ثروت آفرین می توان به آینده روشن این سازمان و اعضای آن دست یافت.
منبع: ایرنا