واشنگتن پست می نویسد: “رئیسی در مورد مذاکرات چیزی نگفته است ، مگر اینکه ایران می خواهد به میز مذاکره برگردد ، در حالی که تاکید می کند کشورش تسلیم” فشار “غرب نمی شود و خواستار لغو تحریم ها است. “در حالی که ایران از از سرگیری مذاکرات ناراضی است ، سعی کرده افق های اقتصادی و امنیتی خود را در شرق و منطقه خود گسترش دهد. علاوه بر این ، به دنبال تقویت متحدان سابق خود از جمله حزب الله لبنان بوده است که اخیراً برای این کار این کشور قصد دارد روابط خود را با کشورهای عربی و دیگر کشورهای آسیایی تقویت یا بهبود بخشد. این استراتژی نتیجه مستقیم ناامیدی ایران از مواجهه با توافق هسته ای و مشکلات اقتصادی مرتبط با اعمال مجدد تحریم ها است.
یک روزنامه آمریکایی با بررسی مواضع اخیر ایران و اعضای قدرتمند جهانی در توافق هسته ای در مورد از سرگیری مذاکرات برای راه اندازی مجدد این توافق در وین ، گفت که سرنوشت این مذاکرات هنوز مشخص نیست و دولت جدید ایران برای از سرگیری این مذاکرات عجله ای ندارد.
واشنگتن پست در گزارشی درباره این مذاکرات درباره راه اندازی مجدد توافق هسته ای گزارش داد: “سه ماه پس از آخرین جلسه برای بحث درباره از سرگیری توافق هسته ای بین ایران و قدرتهای جهانی ، هنوز مشخص نیست که آیا این مذاکرات از سر گرفته می شود یا خیر.” در وین و چه زمانی از سر گرفته می شود یا چه کسی نماینده دولت جدید ایران در این مذاکرات است.
واشنگتن پست می افزاید: “ایران در ابتدا به افزایش کمیت و کیفیت غنی سازی اورانیوم خود ادامه داد ، که باعث شد برخی از کارشناسان به این نتیجه برسند که ایران در حال حاضر دارای مواد شکافت پذیر کافی برای ساخت بمب اتمی است. در همین حال ، ایران چندین اختلاف با آژانس بین المللی انرژی اتمی بر سر بازرسی از فعالیت های هسته ای خود داشته است که در سال 2015 به عنوان بخشی از توافق هسته ای مورد توافق قرار گرفت.
واشنگتن پست همچنین گزارش می دهد که وزارت امور خارجه گفته است آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا برنامه ای برای دیدار با امیر عبداللهیان در سازمان ملل ندارد. ایران روابط دیپلماتیک با ایالات متحده ندارد و از مذاکره مستقیم با آنها در مذاکرات وین خودداری کرده و از نمایندگان بریتانیا ، فرانسه و آلمان به عنوان واسطه استفاده کرده است. روبرت مالی ، نماینده ویژه آمریکا در ایران و رئیس هیئت نمایندگی آمریکا در مذاکرات وین ، اخیراً در ماه جاری به مسکو و پاریس سفر کرد تا اذعان کند که همه امضاکنندگان توافقنامه ، با هم ، می خواهند توافقنامه را مطابق مفاد آن احیا کنند. “اگر آنها[ایران] آنها به زودی به میز مذاکره برنمی گردند ، یا اگر بازگردند و موضعی مغایر با مفاد آن داشته باشند ، نتیجه مشخص خواهد شد. آنها می خواهند برنامه هسته ای خود را ادامه دهند ».
این روزنامه می نویسد: “مقامات آمریکایی و اتحادیه اروپا می ترسند که ایران از آنچه در شش دور اول مذاکرات به دست آمده فاصله بگیرد.” مذاکره کنندگان معتقد بودند که در مورد لغو لیست تحریم ها و توالی احتمالی اقدامات هر طرف برای بازگشت به تعهد ، به توافق اولیه رسیده اند.
سید ابراهیم رئیسی ، رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت ایران مذاکراتی را که منجر به لغو همه تحریم های ظالمانه می شود مفید می داند ، اما در مورد از سرگیری مذاکرات وین. ، او اشاره ای نکرد. وی بیشتر سخنرانی نسبتاً کوتاه خود را در انتقاد از ایالات متحده و سیاست های تحریمی آن صرف کرد و با اشاره به اینکه ایران بارها آن را تکرار کرده است ، تاکید کرد که سلاح های هسته ای “در دکترین دفاعی ما جایی ندارند” و مطابق بیانیه رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای فتوا رهبری ایران “ممنوع” است.
به نوشته روزنامه آمریکایی ، “ممکن است در این هفته ، هنگامی که دولت ایران اعلام می کند که وزیر امور خارجه جدیدش ، حسین امیرعبداللهیان ، قصد دارد دیدارهای دوجانبه ای با همتایان انگلیسی ، آلمانی و فرانسوی خود در مجمع عمومی سازمان ملل داشته باشد ،” پاسخ به سوالات موجود در این باید وجود داشته باشد. سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سه شنبه در نیویورک گفت: “مذاکرات وین” چند هفته دیگر از سر گرفته می شود. “
این روزنامه می نویسد: “دولت آمریکا دائماً هشدار می دهد که فرصت مذاکره در حال اتمام است ، بدون آنکه بگوید چقدر زمان باقیمانده است و اگر این فرصت به پایان برسد چه خواهد کرد.” یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت: “ما برنامه زمانی نداریم.” وی افزود: “موضع ما این است که ما آماده بازگشت به میز مذاکره هستیم ، حتی اگر زمانی برسد که دیگر امکان پذیر نباشد ، زیرا تحولات اساسی آنها برگشت ناپذیر خواهد بود و بازگشت به توافقی که واقعاً امکان پذیر نخواهد بود. در ابتدا مذاکره شد. “
واشنگتن پست همچنین نوشت که دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال 2018 از توافق هسته ای خارج شد و در آن ایران موافقت کرد فعالیت های هسته ای خود و نظارت بین المللی را در ازای لغو تحریم های اقتصادی بین المللی و تحریم های ایالات متحده محدود کند. برنامه اولیه ایران یک سال پس از اعمال تحریم های جدید ترامپ علیه ایران ، برنامه غنی سازی اورانیوم در سطح بالا را از سر گرفت. تهران گفت که فعالیت های آن برای اهداف تحقیقاتی بوده و قصد تولید سلاح هسته ای را ندارد. جو بایدن ، رئیس جمهور جدید آمریکا ، وعده داده بود که در جریان مبارزات انتخاباتی خود توافق هسته ای را لغو می کند ، اما مذاکراتی که در آوریل آغاز شد ، در ماه ژوئن پس از انتخابات ریاست جمهوری توسط ایران متوقف شد. دولت اصلی گفته است که به دنبال احیای این معامله است ، اما فوریت کمتری نسبت به دولت قبلی نشان داده است.
واشنگتن پست گزارش می دهد: “یکی از نشانه های این که دولت ایران عجله ای ندارد این است که مذاکره کنندگان وین را با دیگران جایگزین کرده است. علی باقری جانشین عباس عراقچی شد که مدت ها رهبری تیم مذاکره کننده ایران در وین را بر عهده داشت. اما مشخص نیست که دولت جدید مذاکرات را به وزارت خارجه یا شورای عالی امنیت ملی که عمدتا تحت رهبری ایران است ، واگذار می کند.
انتهای پیام