سید روح الله موسوی که برای شرکت در اجلاس برجام به روسیه سفر کرده است، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، جزئیات سفر هیات پارلمانی ایران به روسیه را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این سفر دو روزه به ریاست رئیس شورای اسلامی کشور دیدار با هیئت های پارلمانی سایر کشورهای شرکت کننده در اجلاس.
وی افزود: در این دیدارهای دوجانبه مسائل اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مردم کشورمان در آینده شاهد نتایج مثبت این گفتگوها خواهند بود.
یکی از اعضای هیئت ایرانی به روسیه گفت: در این دیدارها اعضای پیمان بیرکس ضمن بحث و بررسی پیرامون توسعه مبادلات بانکی و تجاری بین اعضا، بر دلاری شدن مبادلات اقتصادی تاکید کردند.
موسوی الحاق ایران به برجام را از یک سو برای ایران و از سوی دیگر برای کشورهای عضو نتایج مثبتی دانست و خاطرنشان کرد: ایران با توجه به ذخایر غنی خود می تواند نفت و گاز کشورهای نیازمند بریکس را تامین کند. انرژی و از سوی دیگر سایر کشورهای عضو این پیمان نیز می توانند برای رفع نیازهای ایران در حوزه های مختلف بانکی و تجاری اقداماتی انجام دهند.
عضو شورای کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: کشورهای عضو معاهده برکس 40 درصد جمعیت جهان، 30 درصد تولید ناخالص جهان و 17 درصد از صادرات جهان را تشکیل می دهند. و در عرصه اقتصاد جهانی تاثیرگذار هستند.
نماینده مردم حوزه انتخابیه لردگان، خانمیرزا و فولار در شورای اسلامی افزود: هدف از این توافقنامه مبارزه با یکجانبه گرایی و تک قطبی در سطح جهانی است که نماد اقتصادی آن مبارزه با یکجانبه گرایی دلار است.
دهمین مجمع پارلمانی بریکس که روز پنجشنبه 21 ژوئیه در سن پترزبورگ و با حضور و حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برگزار شد، روز جمعه 22 ژوئیه به کار خود پایان داد.
موضوع این مجمع نقش پارلمان ها در تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت عادلانه جهانی بود.
نقش پارلمان ها در افزایش کارایی نظام روابط بین الملل و تضمین دموکراتیزه شدن آن، نقش پارلمان ها در تجارت چندجانبه و چگونگی غلبه بر تهدیدات ناشی از بحران های جهانی و همکاری های بشردوستانه و فرهنگی میان پارلمان ها از محورهای این نشست بود. مجمع عمومی جلسات این اجلاس
روسیه به عنوان رئیس دوره ای گروه بریکس در سال 2024 میزبان حدود 250 رویداد خواهد بود. اجلاس بعدی بریکس در تاریخ 22 تا 24 اکتبر (1 تا 3 نوامبر 1403) در کازان برگزار خواهد شد و مهمترین رویداد این گروه خواهد بود. .
مسکو در برنامه های این گروه برای سال 2024 موضوعاتی را در سه بخش سیاسی و امنیتی، اقتصادی و مالی و همچنین روابط فرهنگی و بشردوستانه در اولویت قرار داده است.
گروه اقتصادهای نوظهور در سال 2006 با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین ایجاد شد. آفریقای جنوبی در سال 2010 به این گروه پیوست و پس از آن نام گروه از BRIC به BRICS تغییر یافت.
در دی ماه 1402 همزمان با دی ماه 1393 و در پی تلاش های دیپلماتیک دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران به همراه مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی رسماً به این اتحاد پیوستند. خسته کننده بوده
به گفته مقامات روسی، 400 شرکت کننده از 18 کشور در دهمین مجمع پارلمانی بریکس شرکت کردند.
به گفته نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه، تقریباً تمام هیئت های دعوت شده به مجمع پارلمانی بریکس به سن پترزبورگ آمدند و در بالاترین سطح ممکن در این نشست حضور دارند.
کنستانتین کاساچف ادامه داد: عربستان همچنان در حال تصمیم گیری برای حضور خود در این مجمع است و مطمئناً مشکلی با این موضوع نداریم و همیشه از دیدن نمایندگان عربستان در گروه بریکس خوشحال خواهیم شد.
به گفته وی، هفت کشور در مجمع پارلمانی بریکس در سطح روسای مجالس شرکت کردند و در این بین روسای دو مجلس آنها از برخی کشورها شرکت کردند.