سالم خبر: به گفته رئیس انجمن تغذیه ایران، نتایج اخیر یک تحقیق نشان می دهد که سرانه مصرف غذای ایرانیان با وجود گرانی غذا و شرایط بد اقتصادی تغییر چندانی نداشته و وضعیت مناسبی ندارند. وضعیت. آنها از سوء تغذیه شدید رنج می برند، اما بیشتر درآمدشان صرف تهیه غذا می شود.
متخصصان تغذیه بر مصرف تمامی گروه های غذایی – کربوهیدرات ها، چربی ها، پروتئین ها، لبنیات، میوه ها و سبزیجات – برای حفظ سلامت بدن و پیشگیری از بیماری ها تاکید دارند، محصولاتی که البته قیمت آنها طی چند سال گذشته افزایش یافته و تا حدودی در بازار وجود دارد. . جریان ها کاهش یافته و این وضعیت عوارض زیادی را ایجاد کرده است و اخبار زیادی در مورد عواقب این موضوع شنیده می شود از جمله اینکه ایرانی ها در مسیر گرسنگی و ابتلا به سوء تغذیه هستند.
به گفته جلال الدین میرزایی رازار، رئیس انجمن تغذیه ایران، شهروندان آنها قبلاً معتقد بودند که موضوع سوء تغذیه در کشور جدی است و به همین دلیل طرح ملی توسط پژوهشکده تعزیه کشور راه اندازی شد. که نتایج آن سوءتغذیه خانواده های ایرانی را رد کرد.
در همین راستا تا تابستان سال گذشته، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد – فائو – از کاهش چشمگیر نرخ سوء تغذیه در ایران طی سالهای 2021 تا 2022 خبر داد و اعلام کرد: «در این مدت 6.1 درصد از جمعیت ایران دچار بیماری خواهند شد. سوء تغذیه “. این رقم در دوره قبل – از سال 2018 تا 2020 – از 7 درصد فراتر رفت.
ادعایی عجیب که نیمی از مردم ایران از سوء تغذیه رنج می برند
عجیب ترین
تابستان گذشته ادعاهایی مبنی بر سوء تغذیه در میان ایرانیان مطرح شد. مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون با بیان اینکه وضعیت سوء تغذیه در کشور بحرانی شده است، گفت: 57 درصد مردم ایران دچار سوء تغذیه هستند و کالری مورد نیاز یعنی 2100 کالری را دریافت نمی کنند. 14.5 میلیون نفر که 57 درصد آنها کودک هستند و نزدیک به 10 میلیون نفر زیر 12 سال هستند، ادعایی که نشان می دهد فقر غذایی سلامت بیش از نیمی از جمعیت کشور و نظام سلامت و توسعه آینده کشور با مشکلات بزرگی مواجه است.
ادعای این مقام مسئول در همان زمان مورد انتقاد قرار گرفت و وی بیان کرد که حتی میانگین جدول سازمان بهداشت جهانی در مورد میزان کالری مورد نیاز گروه های سنی مختلف نیز متفاوت است. به عنوان مثال در مورد افراد زیر 10 سال که از سوء تغذیه رنج می برند که به گفته این مقام سابق حدود 10 میلیون نفر در صورت پسر بودن به 850 تا 1980 کالری و اگر دختر باشند به 1250 کالری نیاز دارند. تا 1730 کالری به همین دلیل است که میانگین 2100 کالری برای این گروه سنی صدق نمی کند.
این در حالی است که وزارت بهداشت میانگین مصرف کالری و پروتئین در اقشار مختلف در سال ۹۷ را بر اساس جدول تهیه شده توسط موسسه تغذیه ایرانیان اعلام کرد. طبق این جدول تنها چهار دهک اول کمتر از 2100 کالری داشتند. دهم اول سال 1635، دهم دوم سال 1841، دهم سوم سال 1934، و دهم دهم سال 2005. بنابراین کالری دریافتی 3 دهم تفاوت چندانی با میانگین کالری دریافتی که مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون عنوان کرده است، ندارد.
او هست. البته آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می دهد که حدود 16 درصد از کودکان زیر 6 سال در ایران دچار سوء تغذیه هستند و 800 هزار کودک در سن رشد با کمبود انرژی و پروتئین و کمبود ریزمغذی ها مواجه هستند. مسئولان نظام سلامت همچنین گزارش می دهند که ۱۱ درصد از کودکان در ایران کم وزن هستند و حدود ۵ درصد از کودکان از ضایعات شدید رنج می برند.
مصرف سرانه تغییری نکرده است
طی سالهای 2021 تا 2022، ایرانیها با 12 پله بهبود در رتبهبندی جهانی سوءتغذیه، در رتبه 90 قرار گرفتند. به عبارت دیگر، در مقایسه با 167 کشور جهان از نظر سوء تغذیه، 77 کشور جهان بیشتر از ایران دچار سوءتغذیه هستند. اکنون تحقیقات نشان می دهد که ایرانی ها از نظر سوء تغذیه در مضیقه نیستند.
رئیس انجمن تغذیه ایران توضیح می دهد: پژوهشکده تغذیه ایران تحقیقاتی چند ساله را آغاز کرده است. نام این طرح «سرانه مصرف غذا در خانوارهای ایرانی» بود و از 8000 خانواده ایرانی تذکرات غذایی گرفته شد. طی این مطالعه، مصرف سرانه تمامی اجزای غذایی در کشور به صورت متناوب اندازه گیری شد. نتایج اخیر به دست آمده نشان می دهد که مصرف سرانه نسبت به قبل از شرایط بد اقتصادی تغییر چندانی نکرده است که باعث می شود ایرانیان دچار سوء تغذیه شدید شوند.
به گفته میرزایی رزاز، این مطالعه نشان داد که خانوادههای ایرانی بخش زیادی از درآمد خود را به تهیه غذا اختصاص میدهند. وی در این باره می گوید: اگر در سال های
در گذشته یک خانواده باید 15 تا 20 درصد از درآمد خود را صرف غذا می کرد، اما اکنون این رقم به 40 تا 50 درصد رسیده است. اما مصرف سرانه تغییر چندانی نکرده است، به جز گوشت به طور خاص، و شاید لبنیات.
یک متخصص تغذیه درباره سرانه مصرف لبنیات در ایران توضیح می دهد: این شاخص در کشور ما همیشه نسبت به کشورهای پیشرفته پایین بوده و ثابت مانده است. به همین دلیل نمی توان کاهش مصرف را به مسائل اقتصادی مرتبط کرد.
حمایت تغذیه ای ترجیح داده می شود
رئیس انجمن تغذیه ایران با تاکید بر اینکه این آمارها در قبایل و گروههای آسیبپذیر تفاوتهایی دارد، میگوید این گروهها در یک یا دو طایفه قرار میگیرند که در سازمانهای مردمنهاد، سازمانهای غیردولتی و سازمانهای نیمهدولتی مانند انجمن تغذیه ایران مستمری دریافت میکنند. کمیته امداد و سازمان های دولتی مانند بهزیستی ثبت شده اند و یکی از توصیه های همیشگی ما به دولت ها در مورد این اقشار آسیب پذیر این است که این اقشار از حمایت غذایی برخوردار شوند. یعنی به جای دریافت یارانه و کمک نقدی، سبد غذایی دریافت کنند تا دچار سوءتغذیه که عامل بسیاری از بیماری ها است، نشوند.
میرزایی رزاز تایید می کند: تحقیقات ثابت کرده است که مبالغ نقدی پرداختی به این خانواده ها به دلیل مشکلات فراوانی که دارند صرف غذا نمی شود و صرف امور و مسائل دیگر می شود./الهمشهری
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16646/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D8%B3%D9%88%D8%A1%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF-%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D9%84%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%B1%D8%A8%D8%B7
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز