اخبار اقتصادی روز

ایجاد محیطی مناسب برای صادرات خدمات فنی در زمینه ژئوماتیک

وی با اشاره به اهمیت حوزه نقشه و اطلاعات مکانی گفت: این اهمیت به حدی رسیده است که دستگاه ها و وزارتخانه های مختلف برای انجام وظایف خود در حوزه هایی مانند آمایش سرزمین، کاداستر و دادگستری در قلمرو، داده های اطلاعات مکانی را می طلبند. . . در این راستا بنگاه های دانش بنیان و بخش خصوصی ظرفیت های خوبی در این زمینه دارند.

absnews

وی ادامه داد: از سوی دیگر نیازهای روزافزون و توسعه توانمندی های علمی در این زمینه باعث شده تا محققان بار سنگینی را بر دوش خود احساس کنند.

در این راستا، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان نقشه برداری کشور مسئولیت سنگینی برای تدوین سیاست، جهت دهی، هماهنگی، بودجه بندی و مدیریت تمامی حوزه های مهندسی نقشه برداری کشور و ترسیم چشم انداز این حوزه بر عهده دارند.

این یک سوال جدی است. آنچه امروز به دلیل مشکلات و ناهنجاری های اقتصادی و اجتماعی با آن مواجه هستیم، میراث همین بی توجهی است.

رئیس سازمان توپوگرافی با تاکید بر اینکه سازمان ها و وزارتخانه ها برای اجرای برنامه های خود به داده ها و نقشه های اطلاعات مکانی نیاز دارند، گفت: امروز علاوه بر اقدامات این سازمان، ظرفیت های خوبی در شرکت ها و دانشگاه ها بر اساس دانش در این زمینه.”

دولت سیزدهم مصمم است برای حل مشکلات کشور دانش پایه را دنبال کند. دیدگاه دولت تعادل بین پیشرفت و عدم تمرکز است. بنابراین انتظار می رود محافل علمی و فنی ما که این سمپوزیوم بخشی از آن است در این راستا هدایت و نظارت شوند.

حق همه افراد در برخورداری از امکانات و منابع، یعنی آبادانی کل کشور که در گرو داشتن اطلاعات کافی از نقاط مختلف کشور، داشتن نقشه و اطلاعات مکانی به موقع و مستمر از کشور است، اساس توسعه است. و رفاه؛ کشور نیازمند تلاش بیشتر متخصصان و دست اندرکاران این عرصه است.

به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این پیام با اشاره به اینکه دولت سیزدهم در تلاش است از راهکارهای دانش بنیان برای حل مشکلات کشور استفاده کند، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم برای حل مشکلات کشور از راهکارهای دانش بنیان استفاده می کند. مشروح این پیام به شرح زیر است:

متأسفانه سال هاست به ویژه در دهه گذشته جایگاه و نقش این سازمان در سازمان برنامه و بودجه به خوبی شناخته نشده است. سازمان نقشه برداری و حتی فراتر از آن، صاحبان صنایع، باید نقش و مأموریت خود را در سطح ملی و بین بخش ها تعریف و توضیح دهند.

جایگاه این سازمان با این تعریف به خوبی در سازمان برنامه و بودجه کشور مهیا شده است، اما واقعاً تا چه اندازه در برنامه ریزی و منابع نقش داشته است؟

به گزارش ای بی اس نیوز دکتر علی جاویدانه امروز در بیست و ششمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک، این همایش را مهم‌ترین نشست در حوزه نقشه‌کشی و داده‌های مکانی دانست و افزود: بنیادها و دانشگاه‌ها و عموم مردم از جمله اهداف برگزاری این رویداد ملی هستند.

عدالت در توزیع منابع قطعاً مستلزم درک صحیح مکانی و هندسی از جغرافیای داخلی و خارجی است. حتی ویژگی های خاص همسایگان دور و نزدیک در استان های مرزی می تواند عامل مهمی در توزیع بودجه و تعریف برنامه های توسعه استان ها باشد.

زمان آن فرا رسیده است که کنفرانس ژئوماتیک با توجه به تاریخچه چندین دهه خود به بلوغ ملی و بین المللی برسد. یکی از زیرساخت های مهمی که باید به سرعت تکمیل و به عنوان ابزاری عملیاتی در اختیار مدیران کشور در سطوح مختلف قرار گیرد و می تواند در تعریف این برنامه راهبردی کلیدی باشد، زیرساخت ملی داده های مکانی یا NSDI است.

بر کسی پوشیده نیست که این نقشه ها و اطلاعات مکانی ضمن ایفای نقش زیرساختی برای توسعه پایدار و استفاده در طرح ها و پروژه های عمرانی کشور، طرح های کلان مانند مدیریت اراضی، مرزبندی، مدیریت بهینه محیط زیست، منابع طبیعی و بحران مدیریت، نقش زیر متکی بر حمایت شهروندان و مشاغل و دولت الکترونیک است.

رئیس سازمان نقشه برداری کشور تحقق جهش تولید، توسعه سواحل مکران و مدیریت بحران را از دیگر زمینه های نیازمند داده های این سازمان دانست و یادآور شد: بر این اساس این سازمان یکی از طرف های مشاوره دستگاه های دولتی است.

با توجه به تغییرات چشمگیر فن آوری و پیشرفت های فراوان در زمینه های جمع آوری، پردازش و ارائه اطلاعات مکانی، تنها زمانی می توان به نتیجه مطلوب دست یافت که تمامی بخش های مختلف رشته مهندسی نقشه برداری با هماهنگی کامل و در چارچوبی منسجم با یکدیگر همکاری کنند. .

جاویدانه خاطرنشان کرد: ایجاد این ظرفیت ها به گونه ای است که بتوانیم در راستای صادرات خدمات فنی در این زمینه گام برداریم و همان اقدامی است که سازمان نقشه برداری با انعقاد قراردادهای سال 1401 فعالیت خواهد کرد.

در تمامی این نمونه ها، صنعت نقشه برداری و اطلاعات مکانی نقشی بی بدیل خواهد داشت. به عنوان یک خدمتگزار در حوزه برنامه ریزی از محققان و متخصصان این صنعت انتظار دارم که نقش خود را در این زمینه به درستی ایفا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *