این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.
رئیس انجمن فناوران و تولیدکنندگان صنعتی ساختمان گفت: صنعت مسکن یک صنعت فرابخشی و بخشی است. پیشنهاد ما تشکیل معاونت ساخت مسکن صنعتی در نهاد ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت 4 میلیون واحد مسکونی است.
جعفر قرائتی ستوده در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: واقعیت این است که مسیر خوبی در مولفه های صنعتی شدن طی شده است اما تا زمانی که نباشد تمرکزی وجود نخواهد داشت. در تولید و مسکن، این مولفه ها منجر به بهبود روند کلی ساخت و ساز نخواهد شد. » به عنوان مثال، اگر فونداسیون و برخی کارهای زیربنایی انجام شود، اما سایر اجزای مسکن به موقع تکمیل نشود یا زیرساخت برای استفاده از مسکن در نظر گرفته نشده باشد، طبیعی است که ساخت مسکن انجام شود. به برنامه های برنامه ریزی شده نرسید.
قرائتی قابل تقدیر گفت: علاوه بر این، خانه باید محل آرامش باشد و طبیعی است که اگر ساخت و ساز مسکن و مجتمع های مسکونی به گونه ای باشد که خانه محل آرامش نباشد و مشکل داشته باشد، هدف از اسکان مردم است. به دست نیامده است.
تولید مسکن انبوه و ارزان با استفاده از فناوری های دانش بنیان
وی بیان کرد: دانش بنیان ها قطعا سهم مهمی در تولید انبوه مسکن با قیمت کمتر و روند صنعتی شدن ساخت مسکن داشته و خواهند داشت، اما در این راه باید دانش بازار و تقاضای مورد نیاز را داشته باشند. و حتما باید مشاور داشته باشند. آنها باید در قلب بازار تولید مسکن باشند، یعنی از تقاضای بازار آگاه باشند تا به آنها مشاوره لازم را بدهند.
قرائتی ستوده گفت: صنعتی شدن کشور مسیر خوبی را طی کرده و دانش بنیان ها نقش مهمی در این مسیر داشته اند اما حمایت های لازم صورت نگرفته است.
برخی از اعضای وزارت راه حاضر به تسریع در ساخت و ساز نهضت ملی مسکن نیستند
رئیس انجمن سازندگان و فناوران ساختمان های صنعتی گفت: خانه یک محصول کامل است و طرح طراحی و اجرا از روز اول باید به گونه ای باشد که در مدت زمان مشخصی کار به پایان برسد. اگر برنامه ریزی خوبی باشد، ساخت یک میلیون واحد در سال آسان است، اما واقعیت این است که عده ای حاضر به اجرای سریعتر طرح ها نیستند و متأسفانه تعدادی از آنها زیر نظر وزارت راه می افتد.
ادامه روند کنونی ساخت نهضت ملی مسکن خیانت به کشور است.
قرائتی ستوده تاکید کرد: اگر پروژه ساخت 4 میلیون واحد مسکونی با همین نظم ادامه پیدا کند به کشور خیانت می شود زیرا منابعش هدر می رود.
رئیس انجمن سازندگان و فناوران صنعت ساختمان افزود: تولید در همه جای دنیا محترم است اما صنایع از جمله مسکن در زمستان و تابستان به دلیل کمبود برق و گاز با تعطیلی مواجه هستند.
نمی توان با تک فکری به ساخت و ساز مسکن دانش بنیان ادامه داد.
قرائتی تحسین برانگیز بیان کرد: دانش بنیان به معنای استفاده از دانش با تفکر خلاق است، اما این مسیر را نمی توان با تفکر خاص طی کرد و باید برای تمامی بخش های صنعتی کشور از جمله مسکن با دیدی کل نگر برنامه اجرایی داشت. . دیدن.
معاون ساخت و ساز مسکن صنعتی باید به عنوان رئیس جمهور برای تکمیل ساخت 4 میلیون واحد مسکونی آموزش ببیند.
وی تصریح کرد: حوزه مسکن یک صنعت بین وزارتی و وزارتی است به این معنا که فقط بنیاد مسکن یا وزارت راه یا وزارت کار یا نیرو و نفت می توانند پاسخگوی آن باشند. پیشنهاد ما تشکیل معاونت ساخت مسکن صنعتی به عنوان رئیس جمهور برای تکمیل ساخت 4 میلیون واحد مسکونی با حضور تمامی وزارتخانه های ذیربط راه و شهرسازی، برق، نفت و کار بود.
قرائتی ستوده گفت: از نظر تعداد مهندسان مرتبط با ساخت و ساز مسکن و هر رشته مرتبط با آن رتبه چهارم را در جهان داریم.
موانع ساخت و ساز انبوه مسکن با فرآیندهای اجرایی
وی افزود: مشکل اصلی انبوه سازی مسکن در روند اجراست. متأسفانه مشخص است که اگر قرار بود دانشگاه های علمی و کاربردی برای ساخت مسکن تکنسین و مدیر تربیت کنند، این فارغ التحصیلان با فعالیت های فنی آشنایی ندارند.