کارشناسان معتقدند با توجه به آمار فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی، برنامه ریزی برای بهره برداری از ظرفیت های این اعتبارات هنگفت باید در دستور کار قرار گیرد و بستر آموزشی و آمادگی برای ورود فارغ التحصیلان کشاورزی به بازار کار فراهم شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، تعاونی ها تشکل های مستقلی متشکل از افرادی هستند که به طور داوطلبانه برای رفع نیازهای مشترک اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اعضای خود ایجاد شده و فعالیت های خود را با مشارکت و مدیریت دموکراتیک اجرا می کنند.
وقتی صحبت از توسعه روستایی برای دستیابی به امنیت غذایی و توسعه جوامع محلی می شود، لازم است طبقات مختلف کشاورزان در قالب گروه ها و سازمان های محلی مختلف سازماندهی شوند.
بر اساس گزارش ها، بیش از 75 درصد محصولات کشاورزی توسط تعاونی ها تولید می شود و امنیت غذایی کشور توسط بخش تعاونی تامین و حفظ می شود.
تعاونیهای تولید روستایی به کشاورزان خردهمالک کمک میکنند تا ظرفیت تولید و بازاریابی خود را افزایش دهند. این سازمان ها قدرت چانه زنی کاربران را افزایش داده و هزینه های مربوط به تولید، حمل و نقل، بازاریابی و فرآوری محصولات را کاهش می دهند.
بر اساس آمار، 55 درصد تعاونی های کشور در بخش کشاورزی فعالیت می کنند. اگرچه تعاونیها در بخشهای مختلف از جمله صنعت، خدمات و بازرگانی فعالیت میکنند، اما بیشتر فعالیتهای مشترک آنها با بخش کشاورزی انجام میشود، بهطوریکه 70 درصد از کل تولیدات کشاورزی در اختیار بخش تعاونی و 35 درصد در بخش باغبانی است. و بخش قابل توجهی از نهاده های کشاورزی توسط تعاونی ها تامین می شود.
در همین راستا ارسلان قاسمی – رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران – بیش از 75 درصد محصولات کشاورزی را تعاونی ها تولید می کند و می گوید: امنیت غذایی کشور توسط تعاونی تامین و حفظ می شود.
وی با اشاره به صادرات 2 میلیارد دلاری تعاونی های کشور، بیشترین صادرات تعاونی ها را محصولات کشاورزی عنوان کرد و تصریح کرد: 90 درصد فعالیت های صیادی به ویژه در حوزه صیادی، 25 درصد تولیدات دامی، 30 درصد است. درصد بخش مرغ، بیش از 60 درصد تولید پسته و بخش زیادی از تولیدات گلخانه ای، خرما و زعفران توسط تعاونی ها انجام می شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران وجود 210 هزار شرکت تعاونی ثبت شده در کشور را برشمرد و گفت: این تعداد قبل از انقلاب تعداد کمی بود که به تعاونی های روستایی و بعضاً روستایی محدود می شد. توزیع کار، اما امروزه در 3 بخش صنعت و معدن، کشاورزی، کشاورزی و غذا و خدمات تعاونی ها حضور گسترده ای دارند.
90 درصد فعالیت های صیادی به ویژه صیادی، 25 درصد تولید دام، 30 درصد بخش مرغ، بیش از 60 درصد تولید پسته و بخش زیادی از تولیدات گلخانه ای، خرما و زعفران توسط تعاونی ها انجام می شود. در همین زمینه، فتح الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، بر لزوم خارج کردن بخش کشاورزی از حالت سنتی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر کارگران و مهندسان تحصیل کرده زیادی در حوزه کشاورزی وجود دارند. کشوری که اکثراً بیکار هستند و وزارت جهاد کشاورزی باید با همکاری دولت زمینه آموزش و آماده سازی آنها را برای ورود به بازار کار فراهم کند.
وی با اشاره به لزوم آشنایی فارغ التحصیلان بخش کشاورزی با روش های نوین روز دنیا، گفت: برای افزایش سطح اشتغال در بخش کشاورزی باید از روش های جدید و امروزی برای تربیت فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی استفاده کرد و اگر مشکل کمبود متخصص است، فارغ التحصیلان این بخش را برای الگوبرداری از روش های کشت و به روز رسانی سیستم ملی کشاورزی به کشورهای دیگر اعزام کنید.
بیات خواستار تمرکز بر بخش کشاورزی است و می گوید: باید دانش فارغ التحصیلان را با روش های نوین روز دنیا آموزش دهیم، زیرا امروزه در بسیاری از بخش ها روش سنتی دیگر جواب نمی دهد و باید از روش های مدرن و مکانیزه پیروی کنیم تا کارگران تحصیل کرده. بیش از بیکار هستند، نمانید
به گزارش ای بی اس نیوز، تعاونی ها در حال حاضر اهرم مناسبی برای توسعه اقتصادی هستند که می توانند در راستای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی مردم در راستای سیاست های دولت و کاهش هزینه های دولتی تا حد زیادی موثر باشند. بر این اساس ضرورت پرداختن به مقوله حساس کارآفرینی و نقش تعاونی های کشاورزی در توسعه و ارتقای آن در شرایط کنونی جامعه بیش از پیش احساس می شود.
انتهای پیام