یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

اگر سد چمشیر خالی شود و جوابی نگیریم، راه برگشتی نیست

وی افزود: اکنون مشکلات سد حل شده، در حال ظهور است و هنوز مشکلات آن را ندیده ایم. از آنجایی که لایه های نمک کم است، در حال حاضر لایه های نمکی این سد هیچ تاثیری بر جریان سطحی ندارد، اما زمانی که سطح لایه های نمکی افزایش یابد، مشکل شروع می شود و آب شور می شود، این چیزی است که هیچکس به آن توجه نمی کند. تا حالا.

به گزارش ای بی اس نیوز، وی افزود: در سال های اخیر سد کوثر در بازوی اصلی رودخانه خیرآباد که از کیفیت آب خوبی برخوردار است و آب رودخانه زهرا را کنترل می کند، تخلیه شده و از شهرهای خاصی از کشور در حاشیه خلیج فارس تغذیه می کند. . سد دیگری در بالادست رودخانه خیرآباد در حال احداث است که در صورت تخلیه آن حجم آب شیرینی که اکنون از آن رودخانه وارد رودخانه زهرا شده و کیفیت نامناسب رودخانه زهرا n را جبران می کند دیگر وجود نخواهد داشت و آبیاری شبکه های سردشت زیدون و سایر نقاط ممکن است بر کیفیت آب رودخانه ناهید تأثیر بگذارد.

زارعی با اشاره به انشعاب هایی که روی رودخانه زهرا با EC بالا تاثیر می گذارند، گفت: بررسی سال آبی 87 تا 86 در مورد وضعیت آبیاری حوضه زهرا نشان می دهد که در ماهی که آبیاری کم است، EC آب بالا است. و بر اساس این مطالعه گفته می شود که اگر مخزن سد چمشیر داشته باشیم می توانیم قسمت شور پایین دست سد را کنترل کنیم که در کیفیت تاثیر زیادی دارد و آب زیادی رها می کند.

ای بی اس نیوز/خوزستان یکی از اعضای هیات علمی گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر لزوم تکمیل مطالعات سد چمشیر قبل از خشک شدن، گفت: اگر سد چمشیر مانند گتوند خشک باشد. سد و ما جوابی نداریم، راه برگشتی نیست.»

مشکلات سد گاتوند هنوز فاش نشده است

وی با اشاره به خشک شدن رودخانه بزرگتر فارس به دلیل پایین آمدن سطح آب های زیرزمینی، گفت: در محاسبه این میزان، کاهش بارندگی در سال های اخیر و افزایش جمع آوری آب های زیرزمینی در سرشاخه ها که جریان رودخانه ها را تحت تاثیر قرار داده است. ، مورد توجه قرار نگرفتند، طبق بررسی های انجام شده، 100 درصد این بازده 1.7 میلیارد مترمکعبی وجود نخواهد داشت.

یکی از اعضای هیات علمی گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه 70 درصد سد چمشیر بر روی سازند گچساران است، گفت: بر اساس گزارش های ارائه شده جریان رودخانه زهرا در سد چمشیر است. سایت 1.7 میلیارد مترمکعب خواهد بود و بر این اساس پیش بینی کرده اند در حالی که این برآورد بر اساس آمار 2008-2008 است و می دانیم که طی 10 تا 15 سال گذشته به دلیل خشکسالی و تغییرات اقلیمی میزان بارندگی کاهش قابل توجهی داشته و دبی رودخانه کاهش یافته است. از سوی دیگر، منشا شوری ها مشخص نیست، بنابراین به دلیل عدم قطعیت در ورودی و خروجی، نمی توان به این داده ها اعتماد کرد.

نمی توان به داده های مطالعات سد چمشیر تکیه کرد

وی با بیان اینکه میزان شوری آب رودخانه زهرا در نقاط مختلف متفاوت است، افزود: مناطق متعددی داریم که کیفیت آب رودخانه زهرا را تحت تاثیر قرار می دهد و در محدوده مخزن این سد جریان متناوب آب افزایش یافته است. زیاد.

وی گفت: اگر مطالعات سد چمشیر تکمیل شود و بر اساس این مطالعات کارها انجام شود، می توان آن را مدیریت کرد، اما اگر سد چمشیر مانند سد گتوند آبگیری شود و فقط جوابی نگیریم، برگشتی وجود ندارد. .

یکی از اعضای هیات علمی گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با توجه به این ابهامات در مدل های ورودی و خروجی، این داده ها قابل اعتماد نیستند.

گزارش های مختلف

دکتر حیدر زارعی در میزگرد تخصصی اثرات احداث سد چمشیر که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با اشاره به وضعیت حوضه آبریز این سد گفت: رودخانه زهرا استان فارس و رودخانه خیرآباد استان کهگیلویه و بویراحمد به هم متصل شده و وارد خوزستان می شوند. سد چشمیر در بالادست رودخانه زهرا و سد کوثر بر روی بازوی رودخانه خیرآباد ساخته شده است.

زارعی افزود: همچنین مشکل حل شدن لایه های نمک و گچ در مخزن سد وجود دارد که باعث افزایش سطح تماس و افزایش شوری می شود. از طرفی مشخص نیست بازده محاسبه شده صحیح است یا خیر. منشا منطقه نمکی پایین دست نیز مشخص نیست و در حال حاضر طبق گزارش یکی از شرکت ها این تراوشات نفتی بوده و از اعماق بالا می آیند، اما شرکت دیگری نیز گزارش دیگری ارائه کرده است.

زارعی افزود: در سد گتوند علیرغم وجود لایه های ضخیم نمک، به دلیل قابل کنترل بودن سطح مخزن و کیفیت خوب آب، ورودی آب این سد شرایط متفاوتی دارد.

انتهای پیام

وی در خصوص وضعیت لایه های نمکی سد چمشیر گفت: وضعیت لایه های نمکی سد چمشیر مانند سد گتوند نیست، اما واقعیت این است که کیفیت رودخانه زهرا در مرز است. شرایط و اگر مقداری شوری آب به مخزن اضافه شود، مشکل ساز خواهد شد.

یکی از اعضای هیات علمی گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تاثیر رودخانه خیرآباد گفت: اکنون جریان آب توسط سدهای کوثر و خیرآباد کنترل می شود. اگر به دلایلی شوری رودخانه زهرا افزایش یابد، راهی برای کنترل آن نداریم، مانند آنچه در رودخانه کارون و مخزن سد گتون رخ داد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *