اکوسیستم گلخانه ای ملی و دلایل مهاجرت دانش بنیان
این در گفتگو با آنا توضیح داده شد؛

این کارشناس اقتصاد مالی با تاکید بر اینکه فضای کنونی اجازه ظهور نوآوری، خلاقیت و ایده های نو را نمی دهد، گفت: اکنون اکوسیستم ملی گلخانه ای اجازه ظهور بسیاری از استعدادها و فعالیت های اقتصادی در بازار جهانی را نمی دهد.
پیمان مولوی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه چگونه یک کشور می تواند در حوزه یا بخشی مانند آن بر اساس دانش موفق شود، گفت: وی گفت: این مهم است که در نظر بگیریم که آیا اکوسیستم و فضای موجود فرصتی برای ظهور نوآوری، خلاقیت و ایده های جدید را فراهم می کند یا خیر.
مولوی با تاکید بر اینکه فضای اقتصادی و اکوسیستم کنونی کشور اجازه ظهور نوآوری، خلاقیت و ایده های نو را نمی دهد و در حال حاضر مساعد نیست، گفت: در صورت عدم بهبود شرایط فعلی، دانش بنیان به آرامی در این حوزه تکامل می یابد. جهت، اگرچه ظرفیت رشد قوی وجود دارد
وی افزود: رتبه آزادی اقتصادی ایران 160 است که رتبه خوبی نیست و محدودیتی در مسیر دانشگاهیان و فعالان اقتصادی وجود ندارد. این در حالی است که ما در زمینه هایی مانند آموزش و سلامت، مالکیت معنوی، قوانین، تورم و قدرت پول بسیار ضعیف هستیم و در کشورهای همسایه ونزوئلا، سوان، سوریه، لبنان و لبنان در فهرست آزادی اقتصادی قرار داریم. آرژانتین
پایگاه های دانش نیاز به یک اکوسیستم حمایتی دارند
مولوی گفت: استفاده از فناوری، دانش بنیان و دانش نیازمند اکوسیستم مطلوب است اما این فرصت برای رشد دانش بنیان ها فراهم نیست. طبیعی است که در این فضا نمی توان با شعار از ظرفیت دانش بنیان ها در بخش های مختلف صحبت کرد و تنها با ارتقای شاخص می توان به رشد اینها امیدوار بود.
این کارشناس اقتصاد مالی گفت: کشوری مانند آمریکا با رشد اقتصادی مناسب از نظر آزادی اقتصادی رتبه هفتم، چین در رتبه ۱۰۰ و ایران در رتبه ۱۶۰ قرار دارند.
رابطه متقابل آزادی اقتصادی و رشد مبتنی بر دانش
وی ادامه داد: اقتصاد بسته به این معناست که محدودیت های زیادی در تامین کالا یا مواد اولیه وجود دارد. بنابراین رابطه مستقیمی بین آزادی اقتصادی و استفاده از دانش و فناوری و تحول به سمت پایگاه های دانش وجود دارد.
مولوی بیان کرد: البته با تزریق پول و سرمایه در این زمینه گام هایی برداشته شده و مقالات زیادی در این زمینه منتشر شده است اما باید گفت که این امر منجر به رشد دانش بنیان ها و حل مشکلات قابل حل نشده است. توسط پایگاه های دانش
این کارشناس اقتصاد مالی تاکید کرد: تنها راه استفاده از دانش، فناوری و ایده های خلاقانه جوانان در حوزه های دانش بنیان ارتقای رتبه آزادی اقتصادی است.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: هیچ کشوری با سطح آزادی اقتصادی کنونی از شر این نوع اقتصاد خلاص نمی شود، مگر اینکه رشد اقتصادی را تجربه کند که به معنای پایان تحریم ها و پیوند با بازارهای جهانی است، به طوری که به تدریج از این نوع اقتصاد دور می شود. وضعیت اقتصادی فعلی
اکوسیستم گلخانه ای داخلی و مهاجرت نخبگان مبتنی بر دانش
وی تصریح کرد: اکنون یک اکوسیستم گلخانه ای ملی وجود دارد که اجازه ظهور بسیاری از استعدادها و فعالیت های اقتصادی در بازار جهانی را نخواهد داد، به همین دلیل صاحبان ایده و خلاقیت مهاجرت را انتخاب می کنند تا بهترین آینده را برای خود رقم بزنند.
مولوی بیان کرد: شرکت های دانش بنیان با تمام مشکلاتی که به فعالیتشان مربوط می شود، وقتی به جایی می رسند که می خواهند راه اندازی کنند، دچار مشکل می شوند و در دام اقتصاد ایران گرفتار می شوند و بازارشان محدود به بازار ملی می شود. جمعیت در همین حال، بازار بین المللی 7 میلیارد مشتری دارد. بنابراین شرایط و فضا نباید به گونه ای باشد که پایگاه های دانش محدود به جمعیت 85 میلیون نفری شود.