«اوپک گاز» در نقطه عطف / جزئیات سفر رئیس جمهور به قطر – اخبار گاز و انرژی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
absnews
در واقع، تحولات دو دهه قبل از دهه 1980 در زمینه بازارهای جهانی انرژی، ظهور چشماندازهای مساعدتر برای گاز طبیعی و روند رو به رشد این بردار انرژی در ترکیب مصرف جهانی انرژی، ایران را بر آن داشت تا نهادی متشکل از کشورهای عمده تولید کننده و صادرکننده گاز طبیعی اقدام می کند.
علاوه بر پیشنهادها و برنامههایی که مقامات ایرانی برای حضور در ششمین اجلاس سران GECF در دستور کار دارند، برنامههایی برای گسترش همکاریهای ایران و قطر با حضور رئیسجمهور و وزیر نفت در ایران و دیدار آنها با مقامات قطری در نظر گرفته شده است. در قطر توسعه همکاری های مشترک ایران و قطر در بخش گاز، تبادل گاز قطر از ایران، تجارت گاز و همکاری های مشترک دو کشور در قالب GECF، از جمله برنامه های اصلی ایران در این سفر در نظر گرفته شده است. صادرات خدمات فنی و مهندسی و تشکیل بنگاه های دانش بنیان در حوزه نفت و انرژی و بحث تشکیل کمیته مشترک دو کشور برای حفاظت از میدان مشترک پارس جنوبی است.
قطر میزبان ششمین اجلاس سران GECF در هفته جاری است و امیر قطر معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه خود را در هفتم فوریه به تهران فرستاد تا از آیت الله سید ابراهیم مهمان رسمی اجلاس گاز قطر دعوتنامه ای ارائه کند. بنابراین سیزدهمین رئیس جمهور که در چهارمین سفر خارجی خود به دوحه سفر می کند، در این اجلاس گازی شرکت خواهد کرد و بدون شک سفر بزرگ به قطر می تواند نقطه عطفی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور باشد. کشورها، به ویژه از نظر انرژی.
اما کشورهای عضو این مجمع جهانی که به پیشنهاد رهبر فرزانه انقلاب تشکیل شد، 44 درصد تولید گاز جهان، 2 درصد ذخایر گاز جهان، 64 درصد حمل و نقل خط لوله و 66 درصد گاز مایع را تشکیل می دادند. . تجارت گاز طبیعی (LNG).
همچنین در 3 مهر 1386 بود که در دیدار رئیس جمهور روسیه با رهبر معظم انقلاب، حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) درباره ایده تشکیل اوپک گازی و گفتگوهای خوبی که رئیس جمهور روسیه در ایران داشت، ایشان گفت و گو کردند. ابراز امیدواری کرد: نتایج این مذاکرات در آینده «بدیهی است که روابط دو کشور باید مفید و مؤثر باشد».
جواد اوجی وزیر نفت ایران فردا برای شرکت در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز به قطر میرود و سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران نیز روز دوشنبه برای شرکت در اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز به این کشور خلیج فارس سفر میکند. گاز موجود است.
وی در دیدار ایگور ایوانف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه با رهبر معظم انقلاب، حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) در 8 بهمن 1385 در مورد وجود نیمی از ذخایر گازی جهان در روسیه و ایران گفت: ، “گاز را مانند اوپک تاسیس کنید.”
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، تهران در اردیبهشت 1380 میزبان اولین نشست کشورهای صادرکننده گاز جهان بود. تا آن زمان هیچ سازمانی برای بررسی بازار گاز و تصمیم گیری برای ایجاد ارتباط مطلوب بین صادرکنندگان و مصرف کنندگان گاز در مقیاس جهانی وجود نداشت. به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب در سال 1385 در دیدار با ایگور ایوانف – دبیر شورای امنیت روسیه – این سازمان تشکیل شد.
الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو و ونزوئلا 11 عضو اصلی GECF با کشورهای هلند، نروژ، عراق، عمان، پرو، آذربایجان و ایالات متحده هستند. امارات عربی به عنوان اعضای ناظر که کشورهای صادرکننده گاز در آن مشارکت دارند.