18:32 – 09 مهر 1403
اولین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در دولت چهاردهم با حضور وزرای اقتصاد، دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی عصر روز دوشنبه 18 مهر 1403 هجری شمسی تشکیل شد.
عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد و دارایی، احمد مدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی کشور در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی حضور یافتند.
صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی در این دیدار گفت: آقای حسن نصرالله سال ها در راه بیت المقدس و دفاع از آرمان های فلسطین مجاهدت و شجاعت داشت.
وی افزود: اتاق بازرگانی جنایات آشکار را محکوم کرد و از سازمان های بین المللی می خواهیم در مقابل جنایات و نسل کشی در سرزمین های اشغالی سکوت نکنند و دولت ها ضمن اعلام انزجار از اسرائیل در کنار ملت فلسطین و لبنان باشند. .
حسن زاده گفت: نظام قصد دارد با ترور شخصیت ها و محور مقاومت در منطقه تنش و جنگ ایجاد کند و به دولت ها و حامیان آنها بفهماند که جنگ منافع آنها را از بین می برد.
بررسی واقعیت پیشنهاد احیای شورای عالی تامین اجتماعی، بررسی واقعیت پیشنهاد تجدیدنظر در تشکیل هیات های پذیرش مطالبات طبق مواد 43 و 44 قانون تامین اجتماعی و معرفی و انتخاب مدیران عامل در بالاترین سطوح. از جمله موارد در دستور کار این جلسه هشت شرکت خصوصی و تعاونی است.
وزیر کار: کارگران معدن طبس قربانی سیستم ناکارآمد و مشکلاتی بودند که با مقررات حل نمیشود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کارگران معدن تاپاس قربانی یک سیستم ناکارآمد شدند، گفت: وی گفت: نمی توانیم با نوشتن آیین نامه برخی مشکلات را حل کنیم.
احمد المداری شامگاه دوشنبه 9 مهر 1403 در اولین جلسه شورای چهاردهم دولت و بخش خصوصی گفت: ما در بحث معدن یک سیستم داخلی داشتیم که امکان اجرای آن وجود نداشت. همچنین آیین نامه در بحث های سخت و زیان آور قابل اجرا نیست. در آییننامه معدن، استانداردسازی کلیه ماشینآلات و تجهیزات معدنی را تحمیل کردیم و از سال 2016، پس از حادثه معدن یورت، چهار وزیر با همکاری یکدیگر با تعریف استاندارد موافقت کردند، اما دانش بسیار محدود بود.
وی افزود: آزمایشگاه مرجع وجود ندارد و ماشین آلات و تجهیزات از نظر ما و سازمان استاندارد فاقد ایمنی لازم هستند.
مدری با بیان اینکه اقتصاد معدنی کوچک است، گفت: شرکتی نداریم که در دانش فنی به استانداردسازی شرکت ها کمک کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: موضوع آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور نیز به همین صورت است. بحث سخت و زیان آور برای کارگران و کارفرمایان و تحمیل هزینه های گزاف به سیستم تامین اجتماعی است.
وی ادامه داد: هر جا شرایط سخت و زیان آور تغییر کند، آماده همراهی هستیم. شرکتی نداریم که با ضوابط مشخص اعلام کند که بتواند کارگاه ها و واحدها را از شرایط سخت و زیان ده خارج کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه 850 هزار بازنشسته مشاغل سخت و زیان آور داریم گفت: اراده وزارت کار این است که کمتر کارگری در شرایط زیان آور و سخت کار کند. تنها امتیازی که می توانیم به کارگران بدهیم بازنشستگی پیش از موعد است.
مدری ادامه داد: برای مشاغل سخت و زیان آور باید طبقه بندی مشاغل انجام شود.
وی در خصوص آخرین تحولات در خصوص ایمنی معادن افزود: طی چند ماه آینده در معادن حضور خواهیم داشت. در معادن با کارشناسان وزارت نفت به راهکارهایی رسیده ایم و امیدواریم شاهد چنین مسائل و حوادثی در معادن نباشیم.