حسین امیرعبداللهیان دیروز در نشست تخصصی داووس در خصوص مذاکرات وین و اظهارات اخیر مقامات آمریکایی و همچنین ادعای FTO (خروج سپاه از لیست گروه های تروریستی) به سوالات فرید زکریا درباره مسائل منطقه ای و بین المللی پاسخ داد: کاهش سرعت مذاکرات چند موضوع از جمله اخذ تضمین های لازم، رفع عوامل فشار حداکثری و اطمینان از مزیت کامل اقتصادی ایران است که طرف آمریکایی در پاسخ به آنها کند بوده است. او گفت. بنابراین آنچه باقی می ماند نباید به یک مشکل خلاصه شود. بازگشت آمریکا به برجام به این معناست که وضعیت اقتصادی ایران بر اساس تعهدات طرفهای دیگر برجام، در اقتصاد و تجارت جهانی عادی شود و چرخه سودآوری اقتصادی ایران کامل شود. در مورد FTO، این رژیم اسرائیل بود که به عمد موضوع را بزرگنمایی کرد تا اصل مذاکرات را به حاشیه ببرد.
absnews
وزیر امور خارجه تاکید کرد: من به صراحت اعلام می کنم آنچه راهنمای قطعی و معیار ما برای یک معامله خوب است، بهره مندی مردم ایران از همه منافع اقتصادی برجام است. اگر آقای بایدن نیت خوبی دارد، باید آن را در زمین نشان دهد. همه باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای صلح آمیز هسته ای بزرگی داشته است که در صورت پذیرش باید بخشی از آن را طبق تعهدات خود به حالت تعلیق درآورد، اما طرف آمریکایی از جیب خود چیزی نمی پردازد، اما در نهایت اگر تعهدات خود را برآورده می کند، حقوق ما برمی گردد. در واقع آنچه او به طور غیرقانونی از ملت ایران گرفته است باید برگردانده شود.
وی افزود: «اگر آقای بایدن تصمیم سیاسی خود را بگیرد و تصمیم بگیرد در نهایت به تعهدات کامل ایالات متحده بازگردد، ما آماده یک توافق خوب و پایدار هستیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین روز جمعه در توئیتی نوشت: دو ماه و نیم از توقف مذاکرات وین در شورای امنیت سازمان ملل می گذرد. به نظر می رسد ایالات متحده در حال تلاش برای حفظ برخی از تحریم های دولت ترامپ علیه ایران است. اگر واشنگتن در مورد تعهد به عدم اشاعه سلاح های هسته ای جدی است، به رویکردی سازنده تر و منظم تر نیاز دارد.
نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در توئیتی از تلاش های آمریکا برای حفظ تحریم های دولت ترامپ علیه ایران انتقاد کرد.
امیرعبداللهیان در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و آمریکا گفت: سیاست خارجی ایران دارای اصول خاصی است و بر این اساس معیاری که در نظر می گیریم رفتار عملی آمریکاست. متأسفانه، واشنگتن در 40 سال گذشته تنها بی اعتمادی را افزایش داده است. درست در میانه مذاکرات وین، آقای بایدن تحریم های جدیدی را اضافه می کند. در واقع آمریکایی ها تا آنجا پیش رفتند که یک نفر را سه بار تحریم کردند. این یک نوع جنون تحریمی است. هر رابطه ای مستلزم حداقل اعتماد است که در ایالات متحده صدق نمی کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز