وی با بیان اینکه در قانون بودجه 1402 شورای اسلامی باید 30 درصد تخصیص ها در بخش تعاون و 10 هزار میلیارد تومان در بودجه لحاظ شود، گفت: این امر برای بخش تعاون بسیار موثر خواهد بود.
در ماده 44 قانون سیاستهای کلی، اولویت واگذاریهای دولت به بخش تعاونی مورد تاکید قرار گرفته است، اما متأسفانه سبک واگذاریها در سالهای اخیر به گونهای نبوده که تعاونی منتفع شود و عملاً تعاونیها را از رقابت ناتوان کرده است. با بخش خصوصی و دولتی
کارشناسان معتقدند از آنجایی که بیش از 70 درصد اقتصاد کشور دولتی است، برای افزایش سهم بخشهای غیردولتی باید دولت کاهش یابد و واگذاریهای دولتی به نفع بخشهای تعاونی و خصوصی انجام شود.
مسکنی می افزاید: بر اساس مصوبه سال گذشته شورای عالی اشتغال 25 درصد تسهیلات کشور برای توانمندسازی تعاونی ها و ارتقای اشتغال به تعاونی ها اختصاص یافته است.
انتهای پیام
معاون وزیر تعاون از هدفمندی 30 درصدی واگذاری ها به بخش تعاون در بودجه 1402 و اختصاص 10 هزار میلیارد تومان در این حوزه خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان و فعالان بخش تعاون بر این باورند که انتقال با رویکرد اولویتبندی تعاونیهای دارای مهارتهای مدیریتی و مالی باید بهعنوان یک رویکرد اساسی در دستور کار دولت و وزارت تعاون قرار گیرد، زیرا انتقالها در یک راستا است. با بخش تعاونی علاوه بر شکوفایی و توسعه و رشد و شکوفایی تعاونی ها باعث افزایش سهم بخش تعاونی در اقتصاد ملی شده و تعاونی را به جایگاه واقعی خود می رساند.
بر اساس اصل 44 قانون اساسی، نظام اقتصادی ایران بر اساس سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی برنامه ریزی شده است. در بند (ج) سیاستهای کلی اصل 44 توسعه بخشهای غیردولتی از طریق واگذاری فعالیتها و بنگاههای عمومی ذکر شده و بر اختصاص 30 درصد از درآمد حاصل از واگذاری به تعاونیها با احتساب سیاستهای ملی تاکید شده است. هدف از کاهش فقر همچنین واگذاری 80 درصد سهام شرکت های دولتی مشمول اصل 44 به بخش های خصوصی، تعاونی های دولتی و شرکت های دولتی غیردولتی مجاز اعلام شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، تعاونیها بهترین سازوکار برای سپردن کسبوکار به افراد مشتاق هستند و در صورت توجه جدی به این بخش و استفاده از توانمندیهای آن، میتوانند نقش موثری در اقتصاد ملی داشته باشند.
پیش از این، بهمن عبداللهی – رئیس اتاق تعاون ایران در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: علیرغم مطالبات مکرر فعالان بخش تعاون در خصوص واگذاری بنگاه های دولتی به تعاونی، آمار بر اساس گزارش نهادهای نظارتی نشان می دهد که کمتر از 2 درصد از واگذاری ها به بخش تعاونی انجام می شود.
وی مهمترین دلیل این امر را نحوه واگذاری بنگاه ها و عدم اعتماد مدیران دستگاه های اجرایی عنوان کرد و گفت: تاکنون در بحث خصوصی سازی ندیده ایم که چه اتفاقی برای شرکت بیفتد. – بخش تعاونی و تعاونی ها نه تنها در اولویت واگذاری قرار نگرفتند، بلکه در بحث قانونگذاری نیز می توانند از ظرفیت خود استفاده کنند.
به گفته معاون وزیر تعاون، فصل سوم سیاستهای اصل 44 قانون اساسی اولویت واگذاری به تعاونیها را در نظر گرفته و 30 درصد از محل واگذاریهای خصوصیسازی باید به توسعه تعاونیها و تعاونیهای فراگیر اختصاص یابد، اما از از 2007 تا 2011 کمتر از یک درصد اهدا شد.
در همین راستا مهدی مسکنی – معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 10 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ماموریت ها به بخش تعاون خبر داد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز