فرصت رشد و توسعه شبکه های اجتماعی تا چه اندازه می تواند در جهاد تبیین موثر باشد؟ دشمن سرمایه گذاری زیادی در این زمینه انجام داده است.
در واقع پاشنه آشیل این مشکل شبکه های مجازی و اجتماعی است. اگر امروز می بینیم که سازمان جهنمی مجاهدین خلق تمام فعالیت های خود را متوقف کرده و روی استفاده از شبکه های اجتماعی متمرکز شده است، به این دلیل است که قدرت تخریب خود را می داند. در جامعه امروزی تاثیر مخرب یک پیام یا یک کلیپ چند دقیقه ای به مراتب بیشتر از چندین بمب و موشک است.
گلعلی بابایی نویسنده، پژوهشگر و خاطره نویس دفاع مقدس یکی از اولویت های مهم «جهاد تبیینی» را تاریخ نگاری و ثبت وقایع تاریخی می داند.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای، بین آنها – ما در این جبهه کجا و کجا؟ 1400/11/03
«جهاد تبیینی» موضوعی است که در ماه های اخیر بارها در بیانات حضرت آیت الله خامنه ای مورد تأکید قرار گرفته و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز ابعاد مختلف آن را بیان کرده اند. «جهاد تبیینی» یک تکلیف است. «جهاد تبیینی» یک تکلیف قطعی و یک تکلیف فوری است و هرکس که بتواند[باید اقدام کند]. » 1400/11/19
تاریخ و حوزه تاریخ شفاهی چقدر می تواند در کمک به جهاد موثر باشد؟
یکی از اولویت های مهم «جهاد تابعین» تاریخ نگاری و ثبت وقایع تاریخی است که اگر چنین اتفاقی بیفتد بسیاری از ابهامات مردم به ویژه جوانان مرتفع می شود و هویتی شکل می گیرد. دقیقا برعکس اتفاقی که در سال های اخیر افتاده و دشمنان ذهن جوانان ما را با غذاهای مسموم مسموم کرده اند.
absnews
در این راستا، دشمن نه تنها تاریخ انقلاب، بلکه تاریخ جنگ هشت ساله را نیز مورد هجمه قرار داده است، به گونه ای که در تبلیغات و تاریخ نگاری خود، بسیاری از حقایق تاریخ جنگ را آن طور که می خواهد ارائه می کند. . البته در هر دو مورد آنچه که چاقوی دشمن را تیز کرد کوتاهی نهادهای مسئول بود.
اگر بخواهیم در تبیین جهاد دست بالا را داشته باشیم، بدون شک یکی از ابزارهای مؤثر، فضای مجازی است.
گفتمانی عمومی که در جنگ رسانه ای دشمن علیه واقعیت های انقلاب اسلامی مردم ایران با همه آحاد جامعه صحبت کند و بتواند نقش آفرینی کند. اما مسئولین در این زمینه وظایف بیشتری دارند. آنچه در پی می آید گفت و گو با گلعلی بابایی نویسنده، پژوهشگر و خاطره نویس دفاع مقدس است که به نقش تاریخ شفاهی در جهاد تبیین پرداخته است.
ببینید امروز ما مورد هجمه شدید تبلیغات رسانه ای دشمنان انقلاب هستیم. برای عبور از این معبر صعب العبور، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی و سازمان های ذیربط باید تلاش و کوشش کنند و آثار آن را خنثی کنند.
در این راستا خط حرکت دشمن و مختصات نقشه او شامل دو نکته است: اول اینکه دشمن در سال های اخیر تمام فعالیت های خود را معطوف به تاریخ سازی و تبیین وقایع چهل سال گذشته بر اساس تحریف حقایق و ارائه نادرست کرده است. آمار و مقایسه نادرست کشور با سایر کشورها. در نتیجه ذهن جوانان ایرانی از حقایق واقعی تاریخی به سمت دروغ های نادرست منحرف شده است.
چرا چنین فرصتی به دشمن داده می شود؟ زیرا نهادها و ارگان های مسئول جمهوری اسلامی ایران نتوانستند وظایف خود را به خوبی انجام دهند و دستاوردهای انقلاب را برای مردم تبیین کنند. در این زمینه آنقدر غفلت صورت گرفته که نمی توان تنها چند ارگان یا سازمان را مقصر دانست.
دوم اینکه استفاده بی رویه و بی رویه از فضای مجازی و فضای اجتماعی برای القای موارد نادرست در جامعه ایران و دلسردی مردم از انقلاب و نظام است.
از آنجایی که ما در محیط طبیعی متأسفانه با بداخلاقی ها و حتی دروغ های آشکار مواجه هستیم، باید روال به گونه ای باشد که سازمان ها و نهادهای مسئول هر کدام در حیطه وظایف خود در تبیین صحیح وقایع و همچنین ترویج مفاد بیانیه دوم مرحله انقلاب البته شرط اصلی این است که از دروغگویی و تهمت زدن به دشمن پرهیز کنیم و نقاط ضعف را نادیده نگیریم و اگر این کار را انجام دهیم قطعا مردم آن را خواهند پذیرفت.
زمانی که علی رغم همه دشمنی های شدید دشمنان انقلاب، جشن چهل سالگی این انقلاب برگزار شد، رهبر انقلاب اعلامیه «مرحله دوم انقلاب» را صادر کردند. در عین حال، ناامیدی از دستاوردهای انقلاب در تبلیغات جهانی و نیز در میان مخالفان انقلاب در اوج خود بود. در بهترین زمان این موضوع را مطرح کردند و سپس با تأکید بر موضوع «تبیین جهاد» به نوعی بیانیه «مرحله دوم» را تثبیت کردند.
اگر شاهد رشد بیشتر و توجه به جهاد در همه عرصه ها باشیم چه اتفاقی باید بیفتد؟
جهاد تبیینی چه نقشی در چهل سال دوم انقلاب اسلامی مردم ایران می تواند داشته باشد؟
چرا در حوزه سؤالات و مقوله های مهم، جهاد تبیین شکل نگرفت و چه خلأها و خلأهایی رخ داد؟
کدام نهادها و سازمان ها را در این زمینه پیشگام می دانید؟
یکی از مشکلات مهم در این زمینه تحریف واقعیات و دستاوردهای انقلاب توسط دشمنان بوده است به گونه ای که سعی می کنند مردم را متحیر کنند زندگی و آرامش ایده آلی که انقلاب باید به آن بدهد. ما مبارزه با فساد و بی عدالتی کجا رفته است؟ چرا مردم همچنان سر کار هستند و به فکر منافع خود هستند؟ از یک سو با برجسته ساختن نقاط ضعف و از سوی دیگر با تطهیر رژیم پهلوی به دنبال کتمان دستاوردهای انقلاب و ایجاد احساس فراموشی پیشرفت کشور در سال های اخیر هستند.