نماینده مردم سازمان منابع طبیعی، تمرکز و پیگیری های رئیس جمهور فقید را یکی از دلایل اصلی توجه جدی دولت سیزدهم به موضوع آبخیزداری و حفاظت از منابع آب و خاک کشور دانست و اعلام کرد: دستور رئیس جمهور آغازگر تحول کشور به سمت مدیریت همه جانبه حوزه های آبخیز بود.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، حسن وحید معاون آبخیزداری، مرتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این مراسم گفت: یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم برای حفاظت از منابع آبی و خاکی کشور بوده است. تدوین لایحه آبخیزداری بر اساس دستور رئیس جمهور، حرکت به سمت آبخیزداری جامع عملا آغاز شده و مطالعات علمی در 7 میلیون هکتار از کشور انجام شده است.
وی با بیان اینکه آبخیزداری از گذشته در نقاط مختلف کشور انجام شده است، گفت: در سال های اخیر طرح های آبخیزداری در چندین استان در مساحت های چند هزار هکتاری اجرا شده است اما با تلاش سیزدهم. دولت و تاکید آیت الله رئیسی برای اولین بار طرح احیای اراضی چند میلیون هکتاری در دستور کار قرار گرفت.
وحید ایجاد انسجام و هماهنگی بین حوزه های مختلف آب و خاک و دستگاه های ذیربط متولی را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در حوزه حفاظت از آب و خاک عنوان کرد و گفت: پس از بررسی های عمیق کارشناسی، در نهایت، آبخیزداری 20 میلیون هکتار از مراتع کشور در قالب برنامه توسعه هفتم گنجانده شد.
نماینده مردم سازمان منابع طبیعی کشور با اشاره به توجه ویژه رئیس جمهور فقید کشورمان به موضوع آبخیزداری به عنوان موثرترین وسیله برای جلوگیری از سیلاب های مخرب و آسیب های مکرر به منابع آبی و خاکی کشور، افزود: رئیس جمهور در بازدید از وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: موضوع احیای 50 میلیون هکتار از اراضی کشور پس از بررسی کارشناسان مطرح و تصویب شد.
وی افزود: در طرحهای مربوط به مدیریت کل حوزههای آبخیز که در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت، ابعاد و ابعاد مختلف این موضوع در حوزه جنگلها و مراتع که از بیابانها و کانونهای ریزگردها اقدام میکند، بررسی شد. یا از سفره های زیرزمینی و زیرزمینی. سفره های زیرزمینی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
وحید با بیان اینکه حدود 42 درصد از مفاد برنامه ششم توسعه در حوزه آبخیزداری در دولت سیزدهم محقق شده است، تصریح کرد: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده برای ادامه کار در سطح ملی و در ادامه مدیریت حوزه های آبخیز با مشارکت جمعیت ها انجام خواهد شد.
معاون آبخیزداری، مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مردمی، عمده فعالیت های منابع طبیعی را از نقاط مورد علاقه رئیس جمهور فقید برشمرد و اعلام کرد: آیین نامه، آیین نامه و دستورالعملی در این خصوص وجود دارد. در قالب طرح های چند منظوره برای منابع طبیعی در سیستم های مرسوم. از نظر مسائل اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی اجرا می شود، به زودی توسعه و تکمیل خواهد شد.
وحید بهره برداری بهینه از مراتع را یکی از ابعاد این طرح برشمرد و گفت: بهره برداران سنتی مراتع که در قالب تشکل های روستایی و عشایری فعالیت می کنند علاوه بر استفاده از علوفه مراتع می توانند از سایر توانایی های مراتع از جمله بهره مند شوند. خواص دارویی گیاهان، زنبورداری یا گردشگری را با خود ببرید.
معاون آبخیزداری، مرتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به تغییرات اقلیمی در دهه های اخیر و کاهش سفره های زیرزمینی کشور، مدیریت حوزه های آبخیز و سفره های زیرزمینی را یک ضرورت جدی برای امروز و آینده برشمرد. کشور و اعلام کرد: امروز بیش از 140 میلیارد. ما در هر مترمکعب کسری سفره های زیرزمینی داریم و تنها راه رفع آن آبخوان داری است.
وحید با اشاره به افزایش سطح کویر که می تواند کانون ریزگردها باشد، خسارت ادامه این روند بدون اجرای طرح های آبخیزداری را بسیار بیشتر از کمبود آب عنوان کرد و افزود: : لازم به ذکر است که با جاری شدن سیل نه تنها با از دست دادن جریان آب مواجه می شویم، بلکه با تخریب خاک، آسیب به مناطق مسکونی و فرسایش خاک مواجه هستیم، بلکه سرمایه ها و سرمایه های ملی مانند مراتع یا تاسیسات صنعتی و فعالیت ها نیز آسیب دیده اند.
وی درباره وضعیت فعلی لایحه آبخیزداری نیز گفت: بررسی لایحه آبخیزداری در کمیته زیرساخت در مراحل پایانی است و امیدواریم هر چه زودتر به مجلس ارسال شود.