وزیر نفت با تاکید بر اینکه فضای همکاری ایران و روسیه هم اکنون در بالاترین سطح است، گفت: به عنوان رئیس کمیسیون مشترک معتقدم فرصت تاریخی به وجود آمده و دو کشور بیش از گذشته به هم نزدیک شده اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، جواد اوجی شامگاه چهارشنبه 18 اسفندماه در هفدهمین مجمع عمومی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اظهار کرد: ابتدا از دولت روسیه، الکساندر نواک، معاون رئیس جمهور، نخست وزیر روسیه و مقامات هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی، از هر دو کشور قدردانی می کنم.
وی ادامه داد: ما این نشست را در فضایی برگزار کردیم که رژیم صهیونیستی با حمایت مدافعان قلابی حقوق بشر به نسل کشی در غزه ادامه می دهد، این جنایات را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می کنیم.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه فضای همکاری ایران و روسیه در بالاترین سطح است و تصمیمات مورد حمایت روسای جمهور دو کشور است، افزود: سفر هیات روسی به تهران نشان از عزم جدی دو طرف برای گسترش است. مشارکت.
اوجی گفت: من به عنوان رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه معتقدم که فرصتی تاریخی پیش آمده و تهران و مسکو بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک شدهاند.
وی بیان کرد: با نگاهی به روند صادرات، رشد قابل قبولی در همه بخش ها داشته ایم و ارزش صادرات ایران به روسیه هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی افزایش یافته و علاوه بر توسعه دو کشور می تواند زمینه ساز باشد. برای توسعه سایر کشورهای منطقه
وزیر نفت گفت: علیرغم همکاری های تجاری نزدیک ایران و روسیه در سال های اخیر، دو کشور جزو شرکای تجاری برتر یکدیگر نیستند، هرچند بازار 10 میلیارد دلاری روسیه فرصت مناسبی برای حضور ایران تلقی می شود. و همچنین روسیه به عنوان صادرکننده اصلی. محصولات کشاورزی می تواند یکی از منابع مهم واردات این محصولات به ایران باشد.
اوجی افزود: از سوی دیگر می توان با برنامه ریزی مناسب و انجام اقدامات لازم به رشد و توسعه همکاری ها دست یافت.
وی تاکید کرد: طی دو روز گذشته تفاهم نامه ها و اسناد مختلفی را در حوزه های تجاری، اقتصادی، سیاسی، انرژی، حمل و نقل و… نهایی کرده ایم تا توسعه همکاری ها تضمین شود.
وزیر نفت گفت: تاکنون گام های محکمی برداشته شده است و در صورت تلاش بیشتر روند همکاری ها تسریع می شود و نتایج مثمر ثمری به دنبال خواهد داشت.
اوجی با بیان اینکه در هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو طرف، ایران و روسیه در 11 حوزه مختلف همکاری و مذاکره جدی انجام دادند، گفت: همکاری در صنایع نفت و گاز و تلاش برای اجرای توافقات دوجانبه در حوزه های مختلف. مناطق. میادینی مانند توسعه هشت میدان نفتی که توسط شرکت های روسی در مرحله تفاهم نامه، قرارداد و اجراست و برخی از این میادین به بهره برداری رسیده است.
وی یادآور شد: همکاری در زمینه ایجاد هاب گاز، تجارت گاز، تجارت فرآورده های نفتی، نوسازی سیستم های بین بانکی و مالی، تقویت همکاری ها در حوزه کشاورزی، توسعه همکاری ها در حوزه حمل و نقل به ویژه خودرو و ساخت واگن قطار، ادامه مذاکرات تجاری با راه آهن رشت، آستارا، طرح برقی سازی راه آهن گرمسار – اینچه برون، رفع موانع گمرکی، ایجاد نیروگاه سیریک و توسعه فضای صلح آمیز و همکاری های هسته ای از دیگر موارد خواهد بود. . همکاری ایران و روسیه
سهم 200 هزار بشکه ای شرکت های روسی در افزایش تولید نفت ایران
وزیر نفت همچنین در جمع خبرنگاران اعلام کرد که قرارداد توسعه 8 میدان ایرانی با شرکت های روسی امضا شده و بیش از 200 هزار بشکه در روز از افزایش تولید نفت ایران ناشی از این قراردادها است.
اوجی در پاسخ به سوال خبرنگار مجله «انرژی اینتلیجنس» مبنی بر اینکه آیا چشم انداز جدیدی برای حضور شرکت های روسی در میادین نفتی وجود دارد، گفت: مذاکره با شرکت های قدرتمند روسی از ماه ها قبل از سوی شرکت ملی ایران در حال انجام است. شرکت نفت. شرکت و تاکنون قراردادهای توسعه 8 میدان نفتی ایران با شرکت های روسی منعقد شده است که بیش از 200 هزار بشکه از افزایش تولید نفت خام ایران ناشی از این قراردادها است.
وی با بیان اینکه مذاکرات با شرکت های روسی برای امضای قرارداد توسعه بیشتر میادین نفت و گاز ایران طی سه روز گذشته به مرحله نهایی رسیده و در آینده نزدیک شاهد امضای قراردادهای جدید خواهیم بود، افزود: تحویل خدمات فنی و مهندسی، افزایش استخراج نفت و گاز، مبادلات نفت و گاز از دیگر محورهای مذاکره با شرکت های روسی در روزهای گذشته بود.
وزیر نفت با بیان اینکه از 15 تفاهم نامه امروز ایران و روسیه، چهار تفاهم نامه در حوزه انرژی بوده است، گفت: شرکت های روسی علاقه زیادی به حضور در صنعت نفت ایران دارند. آنها آماده فعالیت در ساخت پالایشگاه های پتروشیمی، زنجیره ارزش پتروشیمی، ساخت و ساز مینی LNG و صادرات فرآورده های نفتی هستند.
اوجی در پاسخ به سوال خبرنگار روسی ریانوفست درباره آخرین روند مذاکرات با روسیه، قطر و ترکمنستان برای ایجاد هاب گازی در عسلویه توضیح داد: چند ماه از مذاکرات جدی با کشورهای اصلی تولیدکننده و صادرکننده گاز می گذرد. با حمایت طرف روسی شروع به ایجاد هاب گاز در عسلویه کرد.
در دولت سیزدهم فقط تفاهم نامه را امضا نکردیم
وی روسیه، ایران، قطر و ترکمنستان را چهار دارنده بزرگ منابع گازی در جهان دانست و گفت: ایران زیرساخت های بزرگی در زمینه خطوط لوله گاز و ایستگاه های تقویت گاز دارد که می تواند در ترانزیت گاز نقش آفرینی کند. ما میلیاردها متر مکعب گاز اسیدی تولید می کنیم.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم ثابت کرده است که از تفاهم نامه در روابط با کشورهای همسایه قانع نیست، گفت: در این زمینه قراردادهای خوبی با شرکت های روسی در زمینه بهره برداری از ذخایر نفت و گاز منعقد کرده ایم. .
اوجی با بیان اینکه ایران و روسیه در حوزه بانکی به نتایج و توافقات زیادی دست یافته اند، خاطرنشان کرد: روابط بانکی زمینه ساز توسعه سایر حوزه ها مانند حمل و نقل، انرژی، هسته ای و کشاورزی خواهد شد.
تهران و مسکو 19 سند همکاری دوجانبه امضا کردند
سند نهایی هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه و 18 سند همکاری دیگر بین مقامات و نمایندگان دو کشور امضا و مبادله شد.
جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه عصر چهارشنبه 18 اسفندماه در پی هفدهمین نشست کمیسیون همکاری های اقتصادی دو کشور در هتل اسپیناس پالاس تهران با حضور جواد اوجی وزیر نفت و الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه و روسای کمیسیون همکاری اقتصادی دو کشور 19 ساله سند همکاری امضا کردند.
اولین سند، سند نهایی هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، علمی و فناوری ایران و روسیه بود که به امضای اوجی و نواک رسید.
پس از آن سند نقشه راه همکاری های علمی و فنی در صنایع نفت و گاز ایران و روسیه بین وحیدرضا زیدی فرد معاون مهندسی، تحقیقات و فناوری و پاول ساروکین معاون وزیر انرژی روسیه به امضا رسید.
موافقتنامه دولت ایران و روسیه در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، برنامه عملیاتی وزارت راه و شهرسازی ایران و وزارت ساختمان، مسکن و تاسیسات روسیه، برنامه عملیاتی تفاهم بین دو کشور در حوزه استاندارد، تفاهم نامه سه جانبه زمین شناسی بین سازمان زمین شناسی ایران، توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با شرکت Rus Geo Rus و تفاهم نامه همکاری بین دو کشور در بخش پتروشیمی (بین مرتضی شهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و الکسی رودیشوف، مشاور مدیرعامل اتحادیه فعالان صنعت پتروشیمی روسیه) از دیگر اسناد امضا شده در این جلسه است.
تفاهم نامه همکاری بین منطقه آزاد انزلی و منطقه آزاد لوتوس روسیه، تفاهم نامه همکاری بین شرکت های ملی نفت ایران و شرکت ZN Vostok روسیه، تفاهم نامه همکاری بین شرکت دانشبانیان مدرس و مرکز تحقیقات علمی روسیه نامی و تفاهم نامه همکاری بین انرژی ایران فدراسیون صادرات و شرکت های مرتبط صنایع و «انجمن صادرات پتروشیمی انرژی» روسیه نیز در این نشست امضا کردند.
سند توسعه همکاری های دانشگاهی در زمینه تبادلات اسنادی و دانشجویی، تحقیقات کاربردی و آموزش کوتاه مدت، تفاهم نامه همکاری در زمینه نوآوری و توسعه کارآفرینی بین پارک علم و فناوری سمنان و فدراسیون دانشگاه فنی دولتی روسیه، تفاهم نامه همکاری علمی بین دانشگاه زنجان و دانشگاه فدرال اورال روسیه تفاهم نامه تبادل علمی پژوهشی بین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه فدرال جنوب روسیه و همکاری علمی بین دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه فدرال روسیه جنوبی نیز امضا شد. در پی هفدهمین نشست کمیسیون همکاری های اقتصادی ایران و روسیه و تبادل نظر بین دو طرف.
همکاری علمی بین دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه فدرال جنوب روسیه، تفاهم نامه دانشگاهی بین دانشگاه امام صادق و دانشگاه علوم انسانی مسکو و تفاهم نامه دانشگاهی بین دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه علوم انسانی مسکو از جمله اسنادی بود که در پایان به امضا رسید. هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه.
انتهای پیام