اخبار اقتصادی روز

اهمیت کاهش نرخ رشد نقدینگی چیست؟

ابتدای سال گذشته بانک مرکزی هدف خود را از رشد 25 درصدی نقدینگی اعلام کرد و حالا دیروز اعلام شد که نرخ رشد نقدینگی پس از 5 سال به کمتر از 25 درصد رسیده است.

رشد نقدینگی اعلام شده از سوی بانک مرکزی حاکی از روند نزولی آن: با بررسی تحولات نقدینگی در سال های اخیر مشخص می شود که این متغیر از 40.6 درصد در پایان سال 1398 و 42.8 درصد در پایان سال 1398 در روند نزولی قرار دارد. مهر 1393. در پایان سال 1401 هجری شمسی 31.1 درصد کاهش یافت و با ادامه این روند نزولی در پایان سال 1402 هجری قمری به 24.3 درصد رسید که نشان از موفقیت کامل بانک مرکزی در کنترل رشد و توسعه ترازنامه بانکی دستیابی به اهداف کنترل و مدیریت برخی از مجموعه های پولی و رشد نقدینگی حتی کمتر از هدف تعیین شده برای پایان سال 1402 که 25 درصد است.

دستیابی به اهداف رشد نقدینگی

شرجیان معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی در پایان سال 1402 هجری شمسی به 24.3 درصد رسیده است که اگر این رقم را با دوره های مشابه سال 1392 مقایسه کنیم، به همین میزان است. پارسال. سال ها آخرین بار در سال 1396 نرخ رشد نقدینگی کمتر از 25 درصد بود و پس از 5 سال توانستیم نرخ رشد نقدینگی را به کمتر از 25 درصد برسانیم.

این مسئول تصریح کرد: سال گذشته 25 درصد هدف در نظر گرفته شد که این رقم فعلی نسبت به هدف گذاری 0.7 درصد بهبود یافته است. نرخ رشد نقدینگی کشور در مقایسه با بیست سال قبل از سال 1402 هجری شمسی به 28.5 درصد رسیده که نسبت به سطوح بلندمدت بهتر است.

محدود کردن رشد نقدینگی و رسیدن به اهداف مشخص که توسط وحید شقاقی اقتصاددان در گفتگو با ای بی اس نیوز مطرح شد: در واقع رشد نقدینگی مشابه میزان غذایی است که انسان در حالت آماده باش بدن و دستگاه گوارش انسان می خورد. . از نظر سلامتی اگر یک رژیم غذایی متعادل داشته باشد، سیستم بدن می تواند این غذا را هضم کرده و به انرژی تبدیل کند، در اقتصاد هم همینطور است، یعنی اگر ساختارهای اقتصادی سالم باشد و بخش واقعی اقتصاد باشد. خوب کار می کند، آنگاه نقدینگی و آنچه به اقتصاد پمپاژ می شود به سمت بخش واقعی اقتصاد هدایت می شود، اقتصاد و انرژی و رشد اقتصادی می شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: البته در همه اقتصادهای سالم اگر رشد نقدینگی بسیار بالا باشد مصداق پرخوری انسان است. اگر نقدینگی بیش از حد باشد، به دلیل عدم هدایت آن به سمت قسمت واقعی رشد نقدینگی، تورم زا می شود. اکنون بانک مرکزی در تلاش است تا رشد نقدینگی را محدود کند.

شقاقی می گوید: در کشور ما بخش واقعی اقتصاد خوب کار نمی کند و از طرفی پمپاژ نقدینگی بیش از حد است که منجر به تورم می شود، اما اکنون آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که رشد نقدینگی به هدف تعیین شده رسیده است. .

با محدود کردن رشد نقدینگی، تورم را کنترل کنید

مهدی میرزایی، اقتصاددان پیشتر در این خصوص به ای بی اس نیوز گفت: وقتی نقدینگی ایجاد می شود اگر به سمت تولید هدایت نشود به سمت بازارهای غیرمولد می رود که ممکن است تورم شدید ایجاد کند و بر این اساس کاهش در نظر گرفته می شود. رشد نقدینگی در بلندمدت بلندمدت یکی از عناصر موثر در سرکوب تورم است، بنابراین کاهش نقدینگی که رخ داده می تواند اثرات زیادی از جمله کنترل تورم داشته باشد، مشروط بر اینکه سایر عوامل موثر بر تورم نیز به درستی مدیریت شوند.

اما برنامه بانک مرکزی برای امسال چیست؟ معاون اقتصادی بانک مرکزی چرجیان در این زمینه تصریح کرد: امسال علاوه بر کنترل نقدینگی، به موضوع مدیریت نقدینگی و هدایت آن به سمت بخش های مولد اقتصادی توجه جدی داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *