یک دیپلمات سابق کشورمان خاطرنشان کرد: اگر راهبردی برای توسعه روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه سه کشور قطر، امارات و عمان در مرحله اول و سه کشور دیگر در مرحله بعد داشته باشیم، میتوانیم در این زمینه اقدام کنیم. می تواند با ایجاد اعتماد و پیگیری مداوم روابط را تغییر دهد. خلق كردن.
به گزارش ای بی اس نیوز، عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپلیتیک دانشگاه و دیپلمات سابق کشورمان در یادداشتی با اشاره به اهمیت سفر رئیس جمهور به قطر نوشت:
در شش ماه گذشته پس از روی کار آمدن دولت جدید ایران، تلاش هایی برای گسترش روابط جمهوری اسلامی با همسایگانش صورت گرفته است. در همین راستا آقای رئیسی در این مدت سفرهای متعددی به کشورهای همسایه و اطراف ایران داشته که می توان گفت این سفرها عمدتاً در سرزمین های شمال مرزهای جمهوری اسلامی بوده است. در میان سفرهای روسیه، ترکمنستان و تاجیکستان باید به این نکته اشاره کرد که سفر به روسیه نیز از سوی مقامات ایرانی مثبت و موفقیت آمیز ارزیابی شد، البته در این بین مذاکرات رئیس جمهور در عشق آباد و دوشنبه انجام شد.
ملموس تر بود. روابط با دو کشور در سال های اخیر به ترتیب به دلیل مسائل اقتصادی و سیاسی دچار رکود شده است. این سفرها به حل اختلاف بر سر صادرات و انتقال گاز از ترکمنستان به این کشور کمک کرد. و بی اعتمادی بین ایران و تاجیکستان تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
مذاکراتی که در صورت موفقیت، بحرین و کویت را به ادامه مسیر عربستان تشویق می کند، زیرا وابستگی سیاسی دو کشور کوچک عربی خلیج فارس به عربستان کاملاً آشکار است.
در این میان نباید از توسعه روابط با کشور مهم امارات غافل شد. مشخص نیست که این برآورد چقدر امکان پذیر است، اما ظرفیت اقتصادی و تجاری هر دو کشور بسیار بالاتر از این رقم است.
اگر راهبردی برای توسعه روابط با حوزه خلیج فارس به ویژه سه کشور قطر، امارات و عمان در مرحله اول و سه کشور دیگر در مرحله بعد داشته باشیم، می توانیم با اعتمادسازی و اعتمادسازی، تحولی در روابط ایجاد کنیم. ادامه پیگیری این توسعه روابط می تواند نقش مخرب رژیم صهیونیستی را که هدف آن تخریب روابط ایران با همسایگان جنوبی است، به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
absnews
هنرمندان تاجیک پس از وقفه ای چند ساله چندین برنامه هنری را در تهران به نمایش گذاشته اند و فعالیت های اقتصادی و حرکت مسئولان سرعت گرفته است.
سفر رئیسی به قطر اولین سفر خارجی رئیس جمهور به یکی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است که با استقبال خوبی روبرو شده است. از زمان محاصره قطر توسط برخی از دوستان شورای همکاری خلیج فارس، روابط ایران با این کشور افزایش یافته است. نوعی اعتماد متقابل بین دو کشور ایجاد شده است. در این دوره، سران قطر علاوه بر توسعه روابط دوجانبه، به عنوان میانجی بین ایران و غرب به ویژه آمریکا و در کاهش تنش ها نیز نقش مهمی ایفا کردند. عمان، قطر نیز در تلاش برای ایفای نقش سازنده با توجه به اتحاد نیروها در ایران، به نظر می رسد کشورهای منطقه جنوب خلیج فارس تمایل بیشتری به همکاری با جمهوری اسلامی ایران داشته باشند.
به ویژه، چشم انداز امیدوارکننده مذاکرات در وین، این کشورها را بیشتر تشویق می کند تا روابط خود را با آرامش با ایران توسعه دهند.
در همین راستا، وزیر امور خارجه عربستان در نشست کنفرانس امنیتی مونیخ تمایل بیشتری نسبت به گذشته برای گفت و گو با جمهوری اسلامی نشان داد و به نظر می رسد مذاکرات دو کشور در سطح بالاتری در سطح عالی برگزار شود. آینده نزدیک.