چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

اهمیت تکمیل مرکز تولید ایزوتوپ پایدار در سال جدید/ لزوم توجه جدی به حوزه همجوشی

نماینده مردم سازمان انرژی اتمی در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران از معدود کشورهایی است که دانش و فناوری جداسازی ایزوتوپ ها را به صورت بومی از دانشمندان جوان خود کسب کرده است که مایه مباهات است. زیرا ایزوتوپ های پایدار کاربردهای مختلفی در زمینه های صنعت و پزشکی دارند.

به گزارش ای بی اس نیوز، بدون شک یکی از مهم‌ترین بخش‌های سازمان انرژی اتمی، معاونت فناوری‌های پیشرفته است که راه را برای سریع‌ترین رشد و توسعه صنعت هسته‌ای و اجرای آن در مسیر موفقیت با کسب و معرفی دستاوردهای جدید اتمی هموار می‌کند. نماینده مجلسی که در سال 1402 توانست یکی از فعال ترین مجموعه های سازمان انرژی اتمی در ارائه دستاوردهای این صنعت در کشور باشد تا هر چه بیشتر ایرانیان از اهدای اتم، این ذره مرموز بهره مند شوند.

علی نوروزی قائم مقام سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت فناوری های پیشرفته با تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات هموطنان در ماه مبارک رمضان با توجه به دستاوردهای این معاونت در سال 1402 معاون فناوری پیشرفته طی سال گذشته دو محصول معرفی کرد که اولی مربوط به جداسازی ایزوتوپ‌های تلوریم و دیگری ساخت تجهیزات «فتوسکترومتر» بود که در گداخت هسته‌ای کاربرد دارد.

وی تصریح کرد: «فتوسکترومتر» یکی از دقیق‌ترین ابزارهای تشخیصی پیشرفته در زمینه گداخت هسته‌ای است و با توجه به موقعیت مکانی این دستگاه، ایران جزو معدود کشورهای جهان است که از این فناوری برخوردار است.

قائم مقام سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به افتتاح واحد تولید هگزافلوراید تلوریوم گفت: این محصول شامل زنجیره جداسازی ایزوتوپ پایدار تلوریوم 130 است که با انجام یک فرآیند طولانی و گذر از مراحل مختلف. در نهایت منجر به تولید ایزوتوپ ید 131 می شود که در تشخیص و درمان سرطان استفاده می شود.

نوروزی ادامه می دهد: خوشبختانه این فرآیند طولانی در سال 1402 به صورت کاملاً فنی در دست دانشمندان جوان ایران اسلامی بومی سازی شد و به همین دلیل به طور قطع می توان گفت که دانش عمومی و خط تولید رادیوداروهای تلوریوم فلزی (با فرآیندهای جداسازی و تبدیل ایزوتوپ ها) در داخل کشور.

اهمیت تکمیل مرکز تولید ایزوتوپ پایدار در سال 1403

نماینده مردم سازمان انرژی اتمی در مجلس تاکید کرد: تلاش داریم در سال جاری و سال آینده این محصول را تولید و به بیماران کشور عرضه کنیم.

معاون رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه به بیان برنامه های نماینده فناوری پیشرفته در مجلس شورای اسلامی در سال 1403 پرداخت و افزود: بدون شک سیاست اصلی مجلس فناوری پیشرفته در سال جاری، پیگیری و اجرای مصوبات سال گذشته است. سیاست های. به شکل جدی تر

وی افزود: در این زمینه پیش بینی می شود مرکز تولید ایزوتوپ پایدار تکمیل شود و یکی از دغدغه های ما در سال جاری این است که شرایط را برای جداسازی ایزوتوپ های مورد نظر این مرکز فراهم کنیم.

نوروزی با اشاره به اینکه در سال جدید جداسازی ایزوتوپ های دیگر از جمله ایزوتوپ «گزنون» مورد توجه قرار گرفته است، گفت: نکته مهم در این زنجیره ها سرریز دانش درباره غنی سازی است. موضوعی که غرب و استکبار همواره با آن مخالف بوده اند و از سوی دیگر توانسته ایم آن را به صورت بومی در کشور ترویج دهیم که در عرصه های مختلف صنعتی و پزشکی کاربرد دارد.

نگاهی جدید به ریخته گری در سال 1403

مدیرعامل شرکت فناوری های پیشرفته در ادامه با اشاره به حوزه همجوشی و اهمیت داشتن نقشه راه برای قرار گرفتن ایران در بین بهترین کشورها، گفت: برای قرار گرفتن ایران در بین کشورهای دارای فناوری فیوژن و در بین بهترین کشورها؛ باید به سمت تحقق نقشه راه راهبردی حرکت کرد تا در سال 1420 بر اساس سند چشم انداز سازمان انرژی اتمی محقق شود.

وی افزود: بر این اساس نقشه راه تهیه و ساخت «توکامک کروی» از ابتدای سال 1402 به صورت جدی آغاز شد که شامل تجهیزات تشخیصی، گرمایشی و کنترلی است. بنابراین امیدواریم ایران در سال های آینده جایگاه شایسته ای را در زمینه گداخت هسته ای به خود اختصاص دهد.

نوروزی ادامه داد: همچنین در زمینه گداخت هسته ای نیز باید به مواردی که در نقشه راه در نظر گرفته شده توجه شود. رعایت شود زیرا تجهیزات در نظر گرفته شده در این بخش بسیار پیشرفته هستند. در ابتدای سال 1402، “فتوسکترومتر” را معرفی کردیم که یکی از پیشرفته ترین تجهیزات با دقت بالا در زمینه تشخیص پلاسمای همجوشی است. تجهیزات تشخیصی انواع مختلفی دارند که امیدواریم هر کدام در سال 1403 موثر واقع شوند.

نوروزی ادامه داد: همچنین در زمینه گداخت هسته ای نیز باید به مواردی که در نقشه راه در نظر گرفته شده توجه شود. ادامه دارد زیرا تجهیزات پیش بینی شده در این محدوده بسیار پیشرفته است. در ابتدای سال 1402 «فتوسکترومتر» را معرفی کردیم که یکی از پیشرفته ترین تجهیزات با دقت بالا در زمینه تشخیص پلاسمای همجوشی است.

وی تصریح کرد: تجهیزات تشخیصی انواع مختلفی دارد و پیش بینی می کنیم تعدادی از آنها در سال 1403 عرضه شوند.

نماینده مردم سازمان انرژی اتمی در مجلس افزود: زمانی که دانش جداسازی عناصر را داشته باشیم، امکان جداسازی عناصر و ایزوتوپ های آنها وجود دارد. به این ترتیب و در واقع توانستیم به پنجره ای علمی دسترسی پیدا کنیم که تمامی نیازهای مربوط به ایزوتوپ های پایدار و فعال را برطرف می کند.

قرار گرفتن ایران در فهرست کشورهای نادر با تمامی فناوری های جداسازی ایزوتوپی

نوروزی با اشاره به اینکه کسب دانش و فناوری جداسازی ایزوتوپ های پایدار از طریق سانتریفیوژهای گازی که در مرحله بالاتری نسبت به دانش غنی سازی اورانیوم قرار دارد، گفت: اگر در دنیا بگردید تعداد کمی از شرکت ها که عموماً چند شهروندی هستند، وجود دارد. و چند ملیتی، دارای فناوری جداسازی هستند. آنها با کمک به یکدیگر ایزوتوپ های پایدار می سازند.

وی افزود: ایران در این راستا از معدود کشورهایی است که دانش جداسازی ایزوتوپ های پایدار را به صورت بومی توسط دانشمندان جوان خود کسب و اجرا کرده است. این نشان دهنده ظرفیت عظیم دانشمندان و جوانان این کشور در عرصه فنی و مهندسی است و می توان به آن افتخار کرد. ایزوتوپ های پایدار کاربردهای متنوعی دارند، بنابراین هر کدام کاربرد خاصی در صنعت و پزشکی دارند. بنابراین، هنگامی که دانش لازم برای جداسازی یک ایزوتوپ با روش گازی را به دست می آورید، می توانید دانش به دست آمده را برای جداسازی همه ایزوتوپ ها گسترش دهید.

مدیرعامل شرکت فناوری‌های پیشرفته گفت: ارقام از نظر مقادیر اقتصادی در مورد این ایزوتوپ‌های پایدار بسیار بالاست و شاید یک گرم ایزوتوپ به اندازه چندین بشکه نفت ارزش داشته باشد و این ناشی از دانشی است که پشت این موضوع هستند. . تولید آن و بدست آوردن آن است.

نوروزی ادامه داد: وقتی می گوییم ایزوتوپ پایدار تلوریم 130 را با وجود تحریم ها به دست آوردیم، دانش آن ارتقا پیدا کرد و جداسازی صورت گرفت، به این معناست که دانش زیادی کسب کرده ایم. این دانش قطعا در هیچ کشوری وجود ندارد و مبالغ پرداختی برای این اقلام در کشورهای مختلف بسیار بالا و از نظر اقتصادی بسیار مهم است.

رسانه ها؛ در خط مقدم جهاد تبیینی هستند

نماینده مردم سازمان انرژی اتمی با توجه به سیاست «درهای باز، نوآوری باز» در این دوره از فعالیت سازمان و اقدامات انجام شده در زمینه تبیین جهاد و اینکه آیا صنعت هسته ای توانسته به جایگاه واقعی خود برسد، گفت: ایران گفت: توضیح مشکلات معمولاً نما است. که اصحاب رسانه پیشتاز هستند و در این راستا لازم است در بحث تبیین دستاوردها برای مردم، همکاری رسانه ای با معاونان مختلف وزیر و شرکت های دانش بنیان حوزه هسته ای وجود داشته باشد.

وی افزود: نکته مهم این است که فردی که این مواد را منتقل می کند بیش از هر چیز درک و آگاهی صحیح از مشکلات ایجاد شود و این مهم باید توسط متخصصان صنعت هسته ای رسیدگی شود.

نوروزی ادامه داد: طی دو سال گذشته اقدامات بسیار خوبی را در زمینه تبیین جهاد شاهد بوده ایم اما برای تحقق هدفی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده اند، تلاش بیشتری لازم است. همچنین باید از حمایت های مهندس اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران قدردانی کرد. که حداکثر حمایت و پشتیبانی را در این امر داشتند. امیدواریم با تلاش متخصصان صنعت هسته ای بتوانیم منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و اهداف سند کلی راهبردی سازمان را محقق کنیم.

زنجیره جداسازی ایزوتوپ پایدار ایریدیوم امسال رونمایی شد

مدیرعامل شرکت فناوری های پیشرفته در پایان درباره مهم ترین اقدام این گروه در سال جدید بیان کرد: در سال 1403 رونمایی از زنجیره جداسازی ایزوتوپ پایدار ایریدیوم خواهیم داشت که امری مهم و گام بزرگی برای رادیوگرافی صنعت است. و مسائل تشخیصی سوالی که به دلیل تحریم هایی که مانع از ورود او به کشور می شد، همواره یکی از مشکلات بوده است. انشاالله در سال جدید این چرخه را برای تقدیم به مردم عزیز داشته باشیم.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *