رئیس انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران با اشاره به آغاز به کار انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج گفت: این سازمان تمامی فعالیت های مرتبط این صنعت اعم از تولید، تجارت، فرآوری، بسته بندی و توزیع را تحت پوشش دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد مختاریانی – رئیس انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران – ضمن اعلام راه اندازی و آغاز به کار این انجمن با محوریت شرکت های فعال در بخش های مختلف برنج صنعت برنج کشور، افزود: این انجمن با هدف ایجاد اجماع و وحدت نظر و عمل در بین فعالان حوزه تولید، تجارت و بازار برنج و همچنین رفع تضاد منافع بین تولید و واردات ایجاد شده است.
وی ادامه داد: پیش از این تشکل های فعال در زمینه برنج در کشور وجود داشت که یا از نظر حیطه فعالیت اعضا یا پوشش جغرافیایی محدود بودند و انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران اولین تشکل است. تاسیس در سطح ملی و کلیه فعالیت های مرتبط در این صنعت تولید، تجارت، فرآوری، بسته بندی و توزیع را پوشش می دهد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و عرضهکنندگان برنج ایران در تشریح فعالیتهای اعضای این انجمن گفت: تولیدکنندگان این انجمن شامل برنجکاران و کارخانههای برنج صنعتی، فرآوری و بستهبندی و در حوزه واردکنندگان تجاری به عنوان همچنین صادرکنندگان و در بخش توزیع و بازار شرکتهای توزیع ملی و فروشگاههای زنجیرهای عضو انجمن هستند.
وی در ادامه در خصوص اهداف و برنامه های انجمن اظهار داشت: اگرچه برنج ایرانی محصولی مرغوب و با ارزش است، اما کشت و فرآوری سنتی برای تولید برنج ایرانی مشکل ساز است و مشکلاتی از جمله کوچک بودن شالیزارها و عدم کشت صنعتی، استفاده از آن وجود دارد. کارخانجات بذر و برنج کوبی اصلاح نشده و این به دنبال فرآوری قدیمی با درصد ضایعات بالا است.
مختاریانی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در کشت و فرآوری صنعتی برنج یکی از اهداف اصلی انجمن است، تصریح کرد: در حوزه توزیع با استفاده از شبکه های توزیع ملی در دسترس اعضای انجمن و همچنین فروشگاه های زنجیره ای است. که اعضای انجمن هستند، نقش عمده ای در تنظیم بازار دارند.
بر اساس اطلاعیه این انجمن، وی تضاد منافعی را که سال هاست بین تولید ملی و واردات برنج وجود دارد یادآور شد و افزود: عضویت عمده واردکنندگان برنج کشور در انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج که بیش از نیمی از واردات سالیانه برنج با تولیدکنندگان داخلی تضاد منافع برطرف شده و انجمن با تکیه بر این دو گروه عرضه کننده برنج اقداماتی را برای تامین نیاز برنج کشور و تنظیم بازار انجام می دهد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران خاطرنشان کرد: ورود گروهی از واردکنندگان عضو انجمن به عرصه تولید گام بزرگ دیگری در رفع تضاد منافع و ایجاد وحدت است و این فرصت را فراهم می کند. استفاده از برنج ایرانی برای همه هموطنان که با جذب سرمایه، توسعه فرهنگ و صنعتی شدن فرآوری محقق خواهد شد.
وی هدف نهایی انجمن تولیدکنندگان و عرضهکنندگان برنج ایران را رسیدن به مرحلهای دانست که برنج ایرانی در سبد محصولات صادراتی قرار گیرد و کشورهای منطقه و برخی کشورهای اروپایی هدف صادرات برنج ایرانی باشند.
مختاریانی در ادامه راهاندازی شعبه علمی و پژوهشی در انجمن تولیدکنندگان و عرضهکنندگان برنج ایران را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این زمینه، انجمن نیز تلاش میکند از ظرفیت علمی اعضای خود و آزمایشگاههای مدرن موجود در این زمینه استفاده کند. ایمنی مواد غذایی و پیشگیری از تقلب همچنین بهبود کیفیت بذر، بهبود کیفیت خاک و بهبود عملکرد سایر عوامل تولید، با بهره مندی از آزمایشات علمی روز دنیا، باعث افزایش کمیت برداشت سطحی می شود.
وی ادامه داد: برنامه ریزی برای شناسایی و علامت گذاری برنج ایرانی و گذر از توزیع سنتی و منطقه ای به توزیع زنجیره ای و سراسری از دیگر اهداف انجمن در زمینه توسعه و تنظیم بازار است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج ایران در پایان اولین مصوبه کمیته علمی و تحقیقاتی انجمن را برجسته کرد و توضیح داد: این کمیته با هدف نظارت بر وضعیت برنج در زمینههای مختلف، طراحی و با پیادهسازی سامانه هوشمند نظارت بر آن است. وی با پیگیری و تحلیل «تولید، واردات، بازاریابی و قیمت برنج در کشور مصوب کرد که به عنوان یکی از اولویت های عملیاتی در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام