رئیس اتاق تعاون ایران توجه به بخش تعاون در لایحه برنامه هفتم توسعه را مورد تاکید قرار داد و از رئیس جمهور خواست تا بانکی را به تعاونی واگذار کند.
به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، بهمن عبداللهی در نخستین همایش اقتصاد تعاونی ایران که با حضور رئیس جمهور در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: اجرای 25 درصدی بخش تعاونی همانطور که تاکید شد. با سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری، حمایت های رئیس جمهور و دولت سیزدهم بر بخش تعاون نیز تأثیر بسزایی داشت.
وی افزود: حتی اگر در گذشته اعتقادی به بخش تعاونی وجود نداشت، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور، تقویت تعاونی ها و کمک به حل مشکلات این بخش دلگرم کننده بوده است.
رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به آمار تشکل های تعاونی کشور در یک دهه گذشته گفت: در سال 1392 تقریباً 13 هزار تعاونی در کشور تأسیس شد اما از سال 1392 به هزار و 400 تعاونی روند ایجاد تعاونی ها کاهش یافته است. به طوری که تنها 3000 تعاونی در کشور ایجاد شد.
عبداللهی ادامه داد: در سال های اخیر تاکید مقام معظم رهبری بر همگانی سازی اقتصاد باعث شده است که بخش تعاون در سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی ابلاغ سند توسعه بخش تعاون را یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم برشمرد و گفت: مرموزترین درخواست تعاونی ها اصلاح سند توسعه تعاون و اقدامات معاونت تعاون بود. کارگری در این زمینه قابل تقدیر است.
رئیس اتاق تعاون ایران در عین حال خواستار حضور رئیس جمهور در شورای تعاون و ادامه آموزش آن شد و گفت: حضور رئیس جمهور مایه قوت و خوبی در بخش مردمی تعاونی خواهد بود.
عبدالهی از رئیس جمهور خواست تا بانکی را به بخش تعاونی واگذار کند و با اشاره به راه اندازی دفتر بازرگانی ایران در مسکو گفت: با راه اندازی این دفتر امکان دسترسی به بازار 110 کشور و صادرات عمده این کشور فراهم می شود. بخش تعاون و حضور تعاونی ها در بازارهای هدف خارجی.
وی در خصوص توسعه روابط خارجی دولت ابراز امیدواری کرد: الحاق ایران به دو توافقنامه بین المللی و توسعه روابط ایران با کشورهای همسایه زمینه موفقیت چشمگیر در عرصه های مختلف و در صحنه بین المللی را فراهم کند.
رئیس اتاق تعاون ایران در نهایت در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه توجه بخش تعاون را جلب کرد و با اشاره به نقش مجلس در این زمینه گفت: اگر به اقتصاد تعاونی اعتقاد داریم باید حذف کنیم. موانع موجود از سوی بخش تعاونی