اجتماعی

انتقاد کارگران شهرداری نیشابور از اجرا نشدن طرح طبقه بندی/ اداره کار کند می شود • رکنا


انتقاد کارگران شهرداری نیشابور به دلیل عدم اجرای طرح طبقه بندی/ اداره کار

تعدادی از کارگران شهرداری نیشابور استان خراسان رضوی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا از بی نتیجه ماندن پیگیری هایشان برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل خبر دادند.

این کارگران که بارها اجرای طرح طبقه بندی مشاغل خود را از اداره کار و شهرداری پیگیری کرده اند، بیان کردند: اخیرا متوجه شدیم که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از سوی اداره کار نیشابور از 28 مهرماه 92 به شهرداری ابلاغ شده است اما شهرداری طی این سال ها از اجرای این طرح برای کارگران جلوگیری کرده است.

یکی از کارگران با بیان اینکه مدیران شهری به دلیل بار مالی از اجرای طرح طبقه بندی غفلت کرده اند، گفت: منفعت اجرای این طرح هم برای کارگر و هم برای کارفرماست؛ در صورتی که این طرح برای کارفرما باشد. نیرویی که توانایی ها و مهارت های بیشتری دارد و سن بالاتری دارد باید دستمزد بیشتری دریافت کند که بهره وری را افزایش می دهد. این در حالی است که کارگران شهرداری انگیزه ای برای کار ندارند، زیرا حقوق کارگری که امروز در شهرداری استخدام می شود با کارگری که 20 سال سابقه کار دارد تفاوتی ندارد.

با بیان اینکه ما از سال 2017 تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکار در بخش خدمات کار کرده ایم ، و اخیراً با تغییر پیمانکار و انتشار احکام جدید ، برخی از خواسته های اتحادیه ما واضح تر شده است ، وی در ادامه گفت: ما بیش از 10 تا 20 سال کار کرده ایم و بدون استفاده از برنامه طبقه بندی شغلی ، و به دلیل وضعیت زندگی ، و به دلیل وضعیت اقتصادی

وی خاطرنشان کرد: بر اساس نظر کارشناسان در صورتی که مشمول شدن کارگاهی برای اجرای طرح طبقه بندی تا زمان اجرای طرح تایید شود یعنی در این مدت به کارگران خسارت داده شود و پیگیری این غرامت جزء پیگردهای ویژه است. این بدان معناست که حتی یک کارگر بازنشسته نیز می تواند برای دریافت این حقوق اقدام کند.

این کارگر به نمایندگی از همکارانش از اداره کار نیشابور خواست تا بر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل خود نظارت داشته باشد و گفت: با مشکلات جدی معیشتی و نابرابری دستمزد مواجه هستیم و اگر مشکلمان حل نشود باید از طریق مراجع قضایی پیگیر موضع خود باشیم.

لازم به ذکر است اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگاه های بالای 50 نفر الزامی است. بر اساس ماده 50 قانون کار، «در صورتی که کارفرمایان موضوع این قانون در مهلت‌های تعیین شده از سوی وزارت کار و امور اجتماعی، مشاغل کارگاه‌های خود را ارزیابی نکرده باشند، وزارت کار و امور اجتماعی انجام این کار را به یکی از دفاتر مؤسسه‌های مشاوره فنی برای ارزیابی مشاغل یا افراد فاقد صلاحیت می‌گذارد».


خبر از رکنا



اخبار خبرگزاری رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *