انتفاع مردم در همدلی و همافزایی وزارت راه و شهرسازی و کمیسیون عمران مجلس است/
۲۱:۳۸ – ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
ای بی اس نیوز – به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نشست هم اندیشی فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و معاونان با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به میزبانی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در شامگاه ۲۸ اردیبهشت ماه برگزار گردید.
محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، در آغاز این نشست بیان کرد: برای درک دقیق نقش وزارت راه و شهرسازی که با فعالیتهای روزمره مردم مرتبط است، نیاز به شناخت عمیقی داریم.
وی ادامه داد: این وزارتخانه نزدیک به ۵۰ درصد پروژههای عمرانی کشور را مدیریت میکند و هر جا که مسکن، فرودگاه، راهآهن یا جادهای ساخته میشود، باید اثر وزارت راه و شهرسازی را مشاهده کرد. هرچه همکاری کمیسیون عمران مجلس و این وزارتخانه بیشتر باشد، نفع بیشتری به مردم خواهد رسید. بنابراین باید با همتایی مطلوب، امید و شادی را در دل مردم ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس به وجود «بیش از ۷۰ هزار پروژه عمرانی ناتمام در کشور» اشاره و خاطرنشان کرد: متأسفانه محدودیت منابع، مانع از تکمیل همه این پروژهها میشود؛ لذا به عنوان قانونگذاران باید شرایطی فراهم آوریم که وزارت راه و شهرسازی و سایر نهادهای خدمتگزار، بر روی رفع موانع و تکمیل پروژهها تمرکز کنند.
رضایی کوچی بیان کرد: نیت و اعتقاد ما اول رضایت خداوند و سپس خدمت به مردم برای جلب رضایت او است، زیرا اعتقاد داریم نیت خدایی منجر به سریعتر رسیدن به نتایج میشود.
وی همچنین افزود: هزینه ساخت هر کیلومتر راهآهن بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان است و برای نگهداری ۱۵ هزار کیلومتر شبکه ریلی و همچنین افزایش حمل بار از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد به منابع قابل توجهی نیاز است که با ردیفهای بودجه قابل مقایسه نیست.
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: در چنین شرایطی، ظرفیت بخش خصوصی معنا پیدا میکند و باید فرصتهای سرمایهگذاری برای این بخش را فراهم کنیم. البته این کار دشواری است اما برای رضای خدا و خدمت به مردم باید انجام شود.
وی ادامه داد: امروز باید اعتمادسازی و جذابیت برای تأمین نقدینگی پروژههای عمرانی از سوی بخش خصوصی ایجاد کنیم و رویکرد شرکت راهآهن در راستای جذب سرمایهگذاری خصوصی در پروژههای ریلی واضح است.
رضایی کوچی به سرمایهگذاری سنگین در حمل و نقل ریلی اشاره و تأکید کرد: اتصال شبکه ریلی به نقاط بار باید تکمیل شود. همچنین با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور در کریدورهای بینالمللی، میتوان با دیپلماسی ریلی، اتصال شبکه راهآهن به کشورهای همسایه و توسعه حمل و نقل ترکیبی، وضعیت رقابتی تجاری را بهبود و ارزآوری برای کشور را فراهم کرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس به اعتماد به بخش خصوصی به عنوان راهحل مشکلات عمرانی کشور اشاره کرد و گفت: به منظور فراهم آوردن شرایط سرمایهگذاری بخش خصوصی، شرکتهای زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی باید با هماهنگی کمیتههای تخصصی کمیسیون عمران و استفاده از ظرفیتهای دیوان محاسبات و مرکز پژوهشهای مجلس، موانع در حوزههای مسکن و حمل و نقل را برطرف کنند.
وی در پایان خواستار تقویت سطح تعاملات میان شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای حمل و نقل ریلی شد.