مقام معظم رهبری فرمودند: اگر من یک ایرانی امروز این عمل صالح ـ انتخابات ـ را انجام ندهم، نه فردا، نه در 5 روز و نه در 10 روز ممکن است. خیر، چهار سال نمی شود این کار خیر را انجام داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، حضرت آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی را یک عمل صالح دانستند و تاکید کردند: این عمل صالح باید با شور و شوق و به موقع انجام شود.
گزیده ای از اظهارات انتخاباتی وی از دوره های مختلف انتخابات را در ادامه بخوانید.
* شرکت در انتخابات یک عمل صحیح است. این کار خیر باید با اشتیاق و به موقع انجام شود. بسیاری از وظایف وجود دارد که زمان آنها در یک نقطه خاص از زمان است. انتخابات هم همینطوره امروز اگر ما ایرانی ها انتخاب کنیم، برای خود و کشورمان فرصت ایجاد کرده ایم. اگر من یک ایرانی امروز این عمل صالح را انجام ندهم، فردا یا پنج روز یا ده روز دیگر ممکن نیست. خیر، چهار سال نمی شود این کار خیر را انجام داد.
* انسان مؤمن و عاقل کار را با سرعت خودش انجام می دهد. خوشبختانه مردم ما تا به امروز نشان داده اند که اهمیت و اهمیت این کار را می دانند. وقتی پای صندوق میرویم و در چارچوب قانونی اولیه رأی میدهیم، در واقع به قانون اساسی و نظام رأی میدهیم. بیایید به همه رای دهیم.
* در واقع، مردم قصد دارند نیت خیر داشته باشند، نیت خدایی داشته باشند. به قصد ایجاد اعتبار روزافزون برای کشور و استقلال کامل کشور در این کار بزرگ شرکت کنید که نتیجه آن یکی است. پاسخ به غرور ملی، استقلال ملی؛ به عبارت دیگر پاسخی به این نیاز بزرگ است. ما دشمن داریم و آنها حریصند، انتخاب ما باید طوری باشد که دشمن ما را ناامید کند. مراقب باشید، با بصیرت، با چشمان باز رأی دهید. خداوند متعال نیز به آنها پاداش خواهد داد. این یکی از کارهای نیکی است که علاوه بر ثواب مادی کوتاه مدت و بلند مدت، ثواب بعد از مرگ نیز دارد; چی بهتر از این
* ممکن است یک حکومت را دوست داشته باشید، ممکن است حکومت دیگری را دوست نداشته باشید. اگر کس دیگری این دولت را دوست ندارد، این دولت را دوست داشته باشد. ممکن است، هیچ ایرادی در آن وجود ندارد. انتخابات برای آنها، اختلاف برای آنها و حتی انتقاد برای آنها، اما دولت و ملت باید همه با هم باشند. یعنی اگر حادثه ای در این کشور رخ دهد و کشور را تهدید کند، دولت و ملت باید با هم وارد عمل شوند. سردرگمی ایجاد نکنید، کدورت ایجاد نکنید، وحدت دولت و ملت را حفظ کنید. این یکی از توصیه های من به همه دولت هاست. در تمام حکومت هایی که بعد از رحلت امام بر عهده ایشان بوده ام این توصیه من بوده است; دولتها با وجود اینکه سیاستهای متفاوتی داشتند، جهتگیریهای متفاوتی داشتند، اما ملت باید در کنار دولت باشد و وحدت خود را حفظ کند. این با انتقاد کردن، صحبت کردن یا مطالبه کردن منافاتی ندارد. هیچ ایرادی با آن وجود ندارد. در عوض رقابت های انتخاباتی قوای سه گانه نیز باید متحد شوند – دولت، مجلس، قوه قضاییه – باز هم این منافاتی با انجام وظایف مجلس در قبال دولت ندارد. انجام وظایف قانون اساسی؛ درخواست، مطالبه، مطالبه، قانون گذاری، استیضاح و غیره; اما نیروها باید با هم باشند، در مسائل اساسی کشور زیر یک سقف باشند. همه؛ نیروهای مسلح هم همینطور مردم هم همینطور. پس این سومین توصیه ما است: اجازه ندهید احساسات شخصی یا احساسات حزبی یا حتی احساسات بر منطق غلبه کنند.
*از ابتدای سال به این انتخابات اشاره کردم که فاصله زیاد بود، حالا فاصله کمتر شده است. ملت ایران باید برای برگزاری این دو انتخابات به بهترین شکل ممکن آمادگی داشته باشد. انتخابات، انتخابات مجلس خبرگان رهبری است. اهمیت مجلس خبرگان رهبری در این است که می تواند در مواقع لزوم رهبر مناسب کشور را انتخاب کند و به مرور زمان می تواند و باید تضمین کند که شرایط حیاتی رهبری در شخص مدیر در جای خود حفظ شود.
*اهمیت مجلس خبرگان رهبری که مردم ایران، مردم استان ها باید به آن توجه کنند، مراقبت کنند و این انتخابات را به بهترین شکل برگزار کنند، همین است. اما انتخاب شورای اسلامی بسیار مهم است. بر اساس قانون اساسی، شورای اسلامی تعیین کننده مسیر آینده کشور است. اگر کشور مشکل دارد، برای رفع این مشکلات، قانونگذاری و حضور مدبرانه شورای اسلامی ضروری است. اهمیت این انتخابات همین است. این دو انتخابات باید با شکوه برگزار شود.
*مشارکت بالا، رقابت واقعی، سلامت به معنای واقعی و امنیت انتخابات چهار ویژگی انتخابات اسفند است. باید به این سوال پاسخ داد که چرا در جمهوری اسلامی انتخابات برگزار می کنیم؟ «جمهوری» و «اسلامی» به انتخابات بستگی دارد.
* جمهوری به معنای دموکراسی است، یعنی حاکمیت کشور توسط مردم. پس چگونه مردم می توانند در حکومت دخالت کنند؟ راهی جز انتخابات وجود ندارد. برخی در مورد لزوم انتخابات بحث می کنند، مردم را دلسرد می کنند، توجه نمی کنند که اگر در کشور انتخابات نباشد یا دیکتاتوری است یا هرج و مرج و ناامنی.
* انتخابات همان چیزی است که از ظهور دیکتاتوری و هرج و مرج، سردرگمی و ناامنی در کشور جلوگیری می کند. انتخابات راه درستی است که از طریق آن مردم می توانند حاکمیت ملی، دموکراسی و جمهوری را در کشور تضمین کنند.
*انتخابات می تواند یک رهبر دینی در کشور انتخاب کند و او را ایجاد کند، یعنی اسلام گرایی را تضمین کند. انتخابات می تواند نمایندگانی در شورای اسلامی ایجاد کند که بر اساس موازین و آموزه های اسلامی قوانینی را برای اداره کشور تدوین کنند تا جمهوری و اسلام در گرو انتخابات باشد. بنابراین در نظام جمهوری اسلامی، انتخابات ضروری است.
انتخابات تغییر ایجاد می کند. برخی نام استحاله را ذکر می کنند، می گویند طرفدار تحول هستند، اما در واقع نمی دانند مقدمه قطعی استحاله چیست. از طریق انتخابات می توان تغییراتی را در کشور ایجاد کرد. دارندگان دیدگاههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مایلند تحولی به نفع دیدگاههای سیاسی، فرهنگی یا اقتصادی خود ایجاد کنند. خوب، راه چیست؟ راه حل این است که کسانی را که با اندیشه سیاسی و گرایش سیاسی، اقتصادی یا فرهنگی خود دارند به کار انتخابات بیاوریم – چه انتخابات مجلس، چه انتخابات مجلس خبرگان، چه انتخابات ریاست جمهوری، چه انتخابات. انتخابات شوراست، تحول خواهد بود، پس انتخابات اساس تحول است.
*هرکس مخاطب دارد وظیفه دارد مردم را به انتخابات دعوت کند. متخصصان رسانه، اساتید دانشگاه، معلمان حوزه، صدا و سیما، روزنامه نگاران، جوانان، اعضای خانواده، همه می توانند منادی انتخابات باشند و مخاطبان خود را به انتخابات دعوت کنند. پس از آن انتخابات هیجان انگیز خواهد بود. اگر مشارکت کم باشد، مجلس ضعیف می شود و مجلس ضعیف ظرفیت کامل برای حل مشکلات را نخواهد داشت.
* اگر می خواهیم مشکلات را حل کنیم باید مشارکت را افزایش دهیم. وظیفه همه است. هر که می خواهد مشکلات مملکت را حل کند، اینطور است
منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای
انتهای پیام