امیر حاتمی: دشمنان نمی توانند ایران را سوریه کنند
انتهای پیام
وی بیان کرد: امروز شرایط پدافند هوایی کوتاه برد، میان برد و بلند برد بسیار خوبی داریم که حاصل مدیریت راهبردی رهبر فرزانه و درایت انقلاب اسلامی و تمرکز تلاش های علمی و فناوری کشور است.
حاتمی با بیان اینکه اگر جنگ نمی خواهیم و می خواهیم امنیت کشورمان حفظ شود، گفت: مگر دشمنان نمی خواستند ما را وارد جنگی مانند سوریه، لیبی، یمن، عراق و افغانستان کنند؟ حالا آنها می خواهند اما چرا نمی خواهند؟ چون آماده و هوشیار بودیم و هستیم. با تحمیل جنگ محاسبه می کنند و اگر به نفعشان نباشد، جنگ را راه نمی اندازند.
وزیر سابق دفاع مقدس در خصوص نقش ابعاد مختلف علم در دفاع مقدس افزود: در زمان جنگ بیمارستان های صحرایی ایجاد و هزاران عمل جراحی انجام شد که نشان از حضور علم تجربی در جنگ دارد. علاوه بر این، بسیاری از حوزه های علوم انسانی در جنگ نقش داشتند. مدیریت در نیروهای مسلح در دوران جنگ یکی از سخت ترین کارها بود، هرچند تبیین نقش علم مدیریت در دفاع مقدس مغفول مانده بود.
حاتمی با اشاره به نقش شهید ستاری فرمانده وقت نیروی هوایی گفت: البته این بازنگری در نقش ها را باید در بین سایر فرماندهان و به صورت گسترده تر دید.
مشاور فرماندهی کل ارتش ادامه می دهد: نقش علوم مدیریتی در جنگ و دفاع مقدس باید مورد بررسی ویژه قرار گیرد و این سوال در سه سطح تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی قابل تبیین است.
مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش یادآور شد: در این راستا به جنگ های اخیر منطقه مانند جنگ اول و دوم خلیج فارس نیز اشاره می کنند. اما ما در جمهوری اسلامی از زاویه دیگری به این موضوع نگاه می کنیم و همانطور که رهبری فرمودند جنگ را یک گنج می بینیم. بنابراین، هر دو مؤلفه و همچنین همه اجزاء مهم هستند. نیروها و شاخه ها و همه رده ها در جنگ نقش داشتند و باید نقش هر کدام را بررسی کرد و در جنگ های احتمالی آینده به آن توجه کرد.
مشاور فرمانده کل قوا تاکید کرد: 43 کشور در جنگ از صدام حمایت کردند. اما این طرف ما تنها بودیم. رهبری حکیمانه و دلسوزانه امام خمینی (ره) و جانشین با فضیلتش حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) علیرغم همه فشارها در دوران جنگ و پس از آن ما را به آبادانی کشور و نیروهای مسلح رساند.
مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش با تاکید بر لزوم تقویت توان دفاعی گفت: دشمنانی که قرار است ما را وارد جنگ کنند مانند سوریه، لیبی، یمن، عراق و افغانستان؛ اما چون ما آماده و هوشیار هستیم، شکست خوردند.
به گزارش ای بی اس نیوز، امیر سرتیپ حاتمی در همایش جایگاه علم و فناوری در دوران دفاع مقدس که در دانشگاه پدافند هوایی خاتم (ص) برگزار شد، با بیان اینکه مولفه های بسیاری در زمان جنگ موثر است، گفت: از این میان دو مؤلفه نیروی انسانی است و فناوری و تجهیزات تأثیر بیشتری نسبت به سایرین دارند. برخی معتقدند قدرت انسانی اصل است، و برخی فناوری را به عنوان اصل میدانند، که هر کدام استدلالها و ارجاعات تاریخی به جنگها دارند.
مشاور فرماندهی کل قوا تاکید کرد: باید از علم و فناوری برای برقراری امنیت کشورمان به خوبی استفاده کنیم. ما با فناوری پدافند هوایی وارد جنگ شدیم. اگر بخواهیم در جنگ های آینده موفق شویم باید به فناوری و علم توجه کنیم. در طول جنگ، ما سیستم ها را تثبیت و بهبود دادیم. لذا به علم توجه کردیم.
وی با بیان اینکه فرماندهان ارشد نقش مهم و راهبردی در جنگ داشتند، افزود: فرماندهان ما با تجهیزاتی که وارد جنگ شدیم توانستند بسیاری از رزمندگان را ساقط کرده و در عملیات غافلگیر کنند.
وی با اشاره به نقش و اهمیت علم و فناوری در دفاع مقدس گفت: استفاده از تجربیات جنگ باعث اطمینان کشور می شود. جنگ همیشه اتفاق می افتد؛ اگر نگاهی به تاریخ 500 سال گذشته ایران بیندازیم، می بینیم که در چندین نوبت ناخواسته درگیر جنگ های زیادی بوده ایم. البته از چندین جنگ جلوگیری شد.