وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر به ژنو بعدازظهر روز دوشنبه در بخش عالی همایش خلع سلاح شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت.
به گزارش ای بی اس نیوز، حسین امیرعبداللهیان در این نشست گفت: ایران خواستار نابودی تمامی سلاح های هسته ای است که بزرگترین تهدید انسان علیه بشریت است.
وی افزود: خلع سلاح کامل سلاح های هسته ای تنها راه معتبر و قابل اعتماد برای جلوگیری از تکرار فجایع مانند هیروشیما و ناکازاکی است.
امیرعبداللهیان در بخشی از سخنان خود در آن جلسه با اشاره به استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ هشت ساله علیه ملت ایران گفت: به نظر ما این جنایت مشمول مرور زمان نیست و کشورهایی که فروختند. تجهیز این تسلیحات به رژیم صدام باید مجازات شود، پاسخگوی اعمال آنها باشد و حقوق قربانیان در این زمینه رعایت شود.
وی همچنین جنایت رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و در اختیار داشتن سلاح هسته ای توسط این رژیم را برجسته کرد و اعلام کرد: ذخایر سلاح های هسته ای این رژیم باید نابود شود.
متن کامل سخنان امیر عبداللهیان در این جلسه به شرح زیر است:
به نام خدا
آقای رئیس،
من بسیار خوشحالم که از طرف جمهوری اسلامی ایران در نشست سطح عالی کنفرانس خلع سلاح سخنرانی کنم. ابتدا می خواهم به شما آقای رئیس جمهور و کشورتان اندونزی به خاطر ریاست کنفرانس خلع سلاح تبریک بگویم.
آقای رئیس،
هیئت های محترم
جمهوری اسلامی ایران قویا خواستار نابودی تمامی سلاح های هسته ای است که بزرگترین تهدید انسان زا برای بشریت و کره زمین است.
ما متقاعد شدهایم که انسجام و اعتبار معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) به اجرای کامل کلیه تعهدات مندرج در آن، از جمله ماده 6 بستگی دارد که طبق آن کشورهای دارای سلاح هستهای ملزم به مذاکره هستند. به شیوه ای موثر و نتیجه گرا به نفع خلع سلاح هسته ای.
جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که به طور مستمر برای بسیج اراده سیاسی جمعی کشورها علیه سلاح های هسته ای و تقویت هنجارهای بین المللی در زمینه خلع سلاح هسته ای تلاش می کند. خلع سلاح هسته ای کامل تنها راه معتبر و قابل اعتماد برای جلوگیری از تکرار فجایع هیروشیما و ناکازاکی است.
همچنین مایل به همکاری با اعضای کنفرانس خلع سلاح در دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران هستیم که از 18 مارس آغاز می شود.
اگر همه کشورهای عضو کنفرانس خلع سلاح، به ویژه کشورهای دارنده سلاح هسته ای، اراده سیاسی خود را نشان دهند و به تعهدات خود در زمینه خلع سلاح هسته ای احترام بگذارند، بن بست بلندمدتی که این کنفرانس در آن قرار دارد و مانع اجرای مأموریت آن شده است، شکسته خواهد شد. .
آقای رئیس،
ایران، بزرگترین قربانی سلاح های کشتار جمعی پس از جنگ جهانی دوم به دلیل استفاده از سلاح های شیمیایی توسط رژیم سابق عراق، تاکید می کند که تنها تضمین عدم استفاده از سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح های هسته ای کامل است. ، تخریب غیر قابل برگشت و برگشت ناپذیر ، این تأیید آنهاست. لازم به توضیح است که جمهوری اسلامی ایران جنایت استفاده از سلاح های شیمیایی علیه مردم خود را مشمول مرور زمان نمی داند و صمیمانه خواستار روشن شدن حقیقت توسط کشورهای فروشنده مواد و فناوری های مورد استفاده است. رژیم صدام برای تولید تسلیحات شیمیایی و پاسخگویی به آنها با حقوق قربانیان سازگار است.
مایه تاسف است که تلاشهای جمعی ما برای ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در غرب آسیا، که برای اولین بار در سال 1974 به ابتکار ایران پیشنهاد شد، همچنان توسط ایالات متحده آمریکا و متحدانش در حمایت فعال از منبع واقعی حمایت میشود. از گسترش سلاح های کشتار جمعی یک گروه در منطقه، یعنی رژیم اسرائیل، بی نتیجه مانده است.
در واقع، رژیم اسرائیل فوری ترین و ملموس ترین خطر را نه تنها برای فلسطینیان بی دفاع و منطقه غرب آسیا، بلکه برای کل جهان ایجاد می کند.
جامعه بین المللی باید این تهدید را جدی گرفته و در برابر تهدید بی سابقه این رژیم اشغالگر، آپارتاید و مبارزات صلح جهانی تصمیم قاطع بگیرد.
وحشیگری که این رژیم آپارتاید مورد حمایت آمریکا در جریان نسل کشی وحشیانه خود در غزه در پنج ماه گذشته نشان داده است، و در این میان، هیچ چیز – نه زنان و کودکان بی گناه، نه کارمندان سازمان ملل، نه روزنامه نگاران، نه مدارس و نه بیماران. و بیمارستان ها – خط قرمزها و جنایات شهرک نشینان در کرانه باختری ترسیم نشده است، که نشان دهنده سطح فوق العاده ای از خطر است که منطقه را به سمت درگیری قریب الوقوع و گسترده سوق می دهد. این رژیم اشغالگر با حمایت آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی چنان جسور شده است که بی شرمانه هم جمعیت مظلوم غزه و هم کشورهای منطقه را به استفاده از سلاح هسته ای تهدید می کند. به عنوان مثال، این اشتباه لفظی وزیر نتانیاهو نبود که گزینه هسته ای را برای نابودی جنبش آزادی حماس توصیه کرد.
پیش از آن، نتانیاهو در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر 2023، از لزوم «تهدید هستهای واقعی علیه ایران» صحبت کرد.
در چنین شرایطی، آیا بشریت میتواند به سادگی کنار بیاید و به یک متجاوز و اشغالگر اتمی اجازه دهد تا با ادامه نسلکشی ملت فلسطین و اجرای مخاطرهآمیز صلح و امنیت منطقه، قوانین بینالمللی را تا این حد بیاحتیاطی زیر پا بگذارد؟
مسئولیت مشترک قانونی و تعهد اخلاقی ما ما را وادار می کند تا به نسل کشی پایان دهیم و متجاوزان را به خاطر جنایات جنگی، نسل کشی و جنایات علیه بشریت پاسخگو بدانیم.
در عین حال، جهان باید بپذیرد که سلاح های هسته ای در دست چنین رژیمی بزرگترین و فوری ترین تهدید برای بشریت است. بنابراین، کاملاً ضروری است که این رژیم نامشروع اسرائیل به خاطر رفتارهای غیرقانونی و شیطانی خود پاسخگو باشد. ضروری است که تمامی ذخایر تسلیحات هسته ای این رژیم نابود شود و تمامی تاسیسات هسته ای آن تحت حفاظت و مکانیسم های راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار گیرد.
آقای رئیس،
در شرایطی که وضعیت امنیت بین المللی آشکارا رو به وخامت است، خلع سلاح هسته ای یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است. کنفرانس خلع سلاح مناسب ترین چارچوب برای بکارگیری تلاش های جمعی با هدف دستیابی به این هدف مهم است. بنابراین لازم است همه ما برای رسیدن به این هدف مشارکت سازنده و موثر داشته باشیم.
با تشکر از توجه شما.
هر سال، بخش سطح بالا کنفرانس خلع سلاح از 7 تا 10 مارس در ژنو برگزار می شود.
در این نشست مقامات ارشد کنفرانس ضمن ارائه مواضع ملی خود در مورد موضوعات مهم در زمینه صلح و امنیت بین المللی، خلع سلاح و کنترل تسلیحات به بحث و تبادل نظر می پردازند.
کنفرانس خلع سلاح یک هیئت مذاکره کننده بسیار مهم با اعضای محدود شامل 65 دولت مهم نظامی است و ایران به عنوان کشوری قدرتمند از نظر نظامی یکی از اعضای این کنفرانس است.
این کنفرانس در مجموع هر سال 24 هفته نشست خواهد داشت. نشست سالانه کنفرانس هر سال از اواخر ژانویه آغاز می شود و تا اوایل سپتامبر ادامه می یابد.
هر یک از اعضا به مدت 4 هفته ریاست کنفرانس را بر عهده دارند و امسال ایران از 7 اسفند به مدت 4 هفته ریاست این کنفرانس را بر عهده خواهد داشت.
کنفرانس خلع سلاح 7 دستور کار مهم را دنبال می کند:
(1) پایان مسابقه تسلیحات هسته ای
(2) خلع سلاح هسته ای
(3) جلوگیری از جنگ هسته ای
(4) منع مسابقه تسلیحاتی در فضا
(5) اشکال جدید سلاح های کشتار جمعی
(6) برنامه جامع خلع سلاح
(7) شفافیت در سلاح
انتهای پیام