کد خبر: 2055565
28 جولای 1403 در 10:03 ق.ظ |
76 بازدید
0نقطه نظر
قایقرانی ایران با داشتن بیشترین نفرات وارد آب های فرانسه می شود و امیدوار است در ششمین تجربه المپیکی خود بهتر از دوره های قبل عمل کند.
به گزارش ” ای بی اس نیوز ورزشی” و به نقل از مهر، قایقرانی ایران با دو رکورد برای اولین بار در بازی های المپیک 2024 پاریس شرکت می کند. این رشته در عین حال ششمین تجربه قایقرانی خود را در این رویداد به دست خواهد آورد که برای اولین بار با حضور 5 ورزشکار و چهار قایق در این رویداد برگزار می شود.
همچنین تیم روئینگ دو نفره بانوان ایران به عنوان یک رشته تیمی دو نفره برای اولین بار سهمیه بازی های المپیک را دریافت کرد که نه تنها برای قایقرانی، بلکه برای کاروان ایران نیز بسیار حائز اهمیت است.
کاروان قایقرانی ایران با 5 ورزشکار در بازی های المپیک 2024 پاریس شرکت می کند و از نظر تعداد قایقران شاهد رکورد حضور در این منطقه خواهیم بود. قایقرانی در دو بخش مسطح و شناور مانند دوره های گذشته موفق به کسب سهمیه المپیک شد و بار دیگر رشته هایی مانند اسلالوم و قایقرانی موفق به کسب سهمیه حضور در این بازی ها نشدند.
مهسا جاور، زینب نوروزی و فاطمه مجلل در قایقرانی، علی آقامیرزایی و محمدنبی رضایی در قایقرانی نمایندگان ایران در المپیک پاریس هستند.
قایقرانی که سعی در جبران کاستی هایی مانند نبود پیست تخصصی قایقرانی و مسابقات تدارکاتی داشت، با شرایط ایده آل تری مانند کمپ های طولانی مدت قایقرانی برون مرزی در روسیه و اردوی مرتبط با بازی های المپیک برای دو آب آرام. پاروزنان در ایتالیا یک نتیجه ایده آل و صعود قایقرانان به رتبه های بالاتر بسیار امیدوار کننده است.
اگرچه کسب نتیجه در این رشته بسیار دشوار است، اما با نگاهی به روند افزایشی قایقرانان در دوره های المپیک می توان به ثبت رتبه های بالاتر امیدوار بود.
آغاز قرن و اقبال دریانوردی
اولین حضور قایقرانی ایران در بازی های المپیک در المپیک سیدنی انجام شد. نادر عیوضی ایرانی در جریان این بازی های المپیک مرتبط با آغاز قرن بیستم توانست عنوان اولین نماینده کشورمان در قایقرانی را از آن خود کند. پس از آن قایقرانی را در المپیک به صورت متوالی تجربه کرد. قایقرانی با اینکه قدمت زیادی در ایران ندارد اما در 4 دوره موفق شد سهمیه ورود به بازی ها را به دست آورد و حتی بهترین نتیجه در دوره های قایقرانی متعلق به یک قایقران زن است.
قایق بادبانی
ایران برای اولین بار با پنج قایقران در المپیک 2024 پاریس شرکت می کند. علاوه بر این برای اولین بار در قایق دو نفره بانوان شرکت خواهد کرد. بیشترین تعداد قایقران در المپیک پاریس برای این رشته ثبت شده است.
اولین ظهور قایقرانی به سال 2000 با یک قایقران برمی گردد. این تنها دوره ای است که ایران با کمترین پاروزن در این رویداد شرکت کرد.
بهترین نتیجه قایقرانی ایران در المپیک 2020 توکیو را نازنین ملایی به ثبت رساند و در رشته قایقرانی، قایقران ایرانی برای اولین بار به فینال B راه یافت و مقام یازدهم را کسب کرد.
بانوان ایران بیشترین سهمیه را در المپیک پاریس کسب کردند. در بازی های بعدی سه پاروزن پارو می زنند. اما بیشترین تعداد شرکت کننده در این المپیک پاریس خواهد بود. علی آقا میرزایی و مهسا جاور دومین حضور خود در بازی های المپیک را ثبت کردند.
علی آقامیرزایی پیش از این در بازی های المپیک 2020 توکیو در رشته کایاک روی آب مسطح مردان شرکت کرده بود. مهسا جاور در بازی های المپیک 2016 ریو نیز حضور داشت این دو قایقران دومین تجربه خود را در المپیک پاریس خواهند داشت. پیش از این دو ورزشکار، محسن شادی نماینده ایران در قایقرانی مردان در بازی های المپیک 2008 و 2012 چین و لندن بود.
بازی های المپیک 2024 پاریس برای قایقرانی ایران را می توان بهترین حضور این رشته در تاریخ بازی های المپیک از نظر بیشترین تعداد قایقران، بیشترین تعداد قایقران زن، دومین حضور دو قایقران و حضور یک رویداد تیمی برای تیم قایقرانی ایران.
نتایج مسابقات قایقرانی ایران در بازی های المپیک به شرح زیر است:
بازی های المپیک 2000 سیدنی
ادر عیوضی در رشته آبهای مسطح و در مرحله گروهی کایاک 500 و 1000 متر به مقام هشتم دست یافت و از راهیابی به نیمه نهایی بازماند.
المپیک 2008 پکن
قایقرانی در این دوره تنها دو نماینده قایقرانی داشت. محسن شادی در فینال قایقرانی E مردان اول شد و در مجموع در المپیک بیست و پنجم شد. هما حسینی پرچمدار کشورمان در رده بیست و ششم بازی های المپیک قرار گرفت.
بازی های المپیک 2012 لندن
احمدرضا طالبیان که هم اکنون سرمربی تیم پاراکانو ایران در المپیک پاریس است، در مرحله گروهی کایاک مردان در رده ششم قرار گرفت و از راهیابی به نیمه نهایی بازماند. آرزو حکیمی در مرحله گروهی دوی 200 و 500 متر کایاک هفتم شد و از راهیابی به نیمه نهایی بازماند.
محسن شادی در فینال روئینگ D به مقام ششم و در مجموع بیست و دوم المپیک دست یافت. سولماز عباسی در فینال D این رده ششم و در مجموع بیست و چهارم شد.
بازی های المپیک ریو 2016
ایران در این دوره دو نماینده در بازی های المپیک داشت. عادل مجللي در مرحله نيمه نهايي رشته کانو آرام آباحي به مقام ششم دست يافت و از راهي فينال بازماند.
مهسا جاور در اولین حضور خود در بازی های المپیک در فینال قایقرانی E دوم شد و مقام بیست و هشتم بازی های المپیک را کسب کرد.
بازی های المپیک 2020 توکیو
در این رویداد ایران با دو پاروزن در قسمت آب صاف و قایقرانی شرکت کرد. علی آقامیرزایی در مرحله یک چهارم نهایی کایاک مردان چهارم شد و از راهیابی به نیمه نهایی بازماند. نازنین ملایی برای اولین بار به فینال B روئینگ بانوان راه یافت و ششم شد. او در مجموع در المپیک در رده یازدهم قرار گرفت.
برنامه رقابت های نمایندگان ایران در بازی های المپیک 2024 پاریس به شرح زیر است:
شنبه 6 آگوست
مرحله گروهی روئینگ تک نفره بانوان: فاطمه مجلل از ساعت 11:42 صبح (به وقت ایران)
مرحله گروهی روئینگ دونفره بانوان: مهسا جاور و زینب نوروزی از ساعت 13:30.
چهارشنبه 17 مرداد
مرحله گروهی کایاک 1000 متر مردان: علی آقامیرزایی از ساعت 12:10.
مرحله گروهی کانو 1000 متر مردان: محمدنبی رضایی از ساعت 13:10.