سخنگوی صنعت آب تاکید کرد: به احیای دریاچه ارومیه امیدواریم و اقداماتی را در این راستا در دستور کار قرار داده ایم. دریا به زاهدان می رسد.
به گزارش ای بی اس نیوز، عیسی بزرگ زاده امروز در نشست خبری آخرین وضعیت دریاچه ارومیه اظهار کرد: اخیرا خبری در یکی از استان ها مبنی بر رکورد تولید سیب منتشر شده که انتقادات زیادی را به دنبال داشته است.
وی افزود: تولید سیب در منطقه دریاچه ارومیه مایه افتخار نیست. در حال حاضر 57 درصد از مصرف آب کشاورزی این منطقه به تولید سه محصول غیراستراتژیک سیب، چغندرقند و یونجه اختصاص دارد که باید بررسی شود.
سخنگوی صنعت آب بر لزوم اصلاح سبک مصرف آب در دریاچه ارومیه تاکید کرد و گفت: باید شرایط به گونه ای تغییر کند که در کشت محصول نه راهکار عملی شود.
به گفته وی حجم آب دریاچه ارومیه 600 میلیون مترمکعب است و با توجه به اینکه آب یک بحث فرابخشی است، همه نهادهای ذیربط باید برای رفع این مشکل برنامه داشته باشند، برنامه هایی بررسی شده و در حال حاضر در حال تدوین است. اجرا شد. .
بزرگ زاده گفت: در سیستان و بلوچستان به دلیل بی اخلاقی همسایه حق آبه ایران اعطا نشد و با شرایطی مواجه شدیم که سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای مدیریت آب تدوین و اجرا کردیم. در این استان
به گفته سخنگوی صنعت آب، در برنامه بلندمدت تامین آب مناطق مختلف سیستان و بلوچستان از دریا هدف گذاری شده است و تا پایان سال آینده آب دریا به زاهدان می رسد.
وی در خصوص تخصیص حق آبه هیرمند نیز گفت: بر اساس توافقاتی که منعقد شده، اطلاع رسانی در این زمینه بر عهده وزارت امور خارجه است و باید گفت در طول سال گذشته آب، تنها 700 هزار مترمکعب تخصیص داده شد که رقم بسیار کمی است در حالی که حق آبه ایران 820 میلیون مترمکعب است.
بزرگ زاده در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز در خصوص تخصیص اتصال فاضلاب شهر تهران گفت: با توجه به اینکه نصب اتصال داخلی برعهده شرکت مشترک بوده است، لازم است نظارتی در این زمینه نیز وجود داشته باشد، چرا که قرار دادن اتصال بازگشت به کار یعنی ایجاد مشکل برای هیچ مشترکی وجود ندارد و این مشکل بررسی خواهد شد.
33 پروژه آبرسانی در حال افتتاح است
وی با بیان اینکه 105 پروژه آبرسانی در دستور کار است و بر اساس ارزیابی ها تا پایان دولت رقم آبرسانی به 2100 میلیارد مترمکعب خواهد رسید و به این ترتیب میزان تحقق آبرسانی به 300 درصد خواهد رسید. . گفت: تامین 700 میلیون مترمکعب آب شرب و فاضلاب در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد، سال ها قبل از انقلاب کل آب مصرفی 8 میلیارد مترمکعب بود اما در چهار سال دولت 700 میلیون آب داریم. متر مکعب در دستور کار است.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه 18 پروژه آبرسانی به ظرفیت 588 میلیون مترمکعب به بهره برداری رسیده و 33 پروژه آبرسانی در دست افتتاح است، گفت: در کمتر از دو سال یک هزار و 58 میلیون مترمکعب داشته ایم. متر مکعب تامین آب یا 150 درصد ضریب دستاورد در 4 سال. همچنین در حوزه سدسازی 30 سد به حجم 5 میلیارد و 400 میلیون مترمکعب پیش بینی شده است و هم اکنون 13 سد با حجم 3533 میلیارد متر مکعب که 65 درصد آن تکمیل شده است و توسط در پایان سال 1402 میزان دستاورد به 90 درصد و در پایان دولت به 135 درصد خواهد رسید.
بزرگزاده گفت: یک میلیارد دلار از صندوق توسعه طرح های آبیاری و زهکشی دریافت کردیم که به وزارت نیرو و وزارت جهاد اعطا شد و به این ترتیب تا پایان سال 1402 میزان اجرای برنامه ها در این حوزه بود. به 98 درصد رسیده و تا پایان دولت به 117 درصد می رسد، گفت: در طرح آبرسانی روستایی به 3000 روستا آبرسانی شد و این پروژه 42 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
بودجه 19 میلیارد تومانی طرح های اضطراری
وی گفت: در بخش فاضلاب 46 پروژه با 1.2 میلیون مترمکعب در روز برنامه ریزی شد که هم اکنون میزان تحقق آن 54 درصد است و این میزان تحقق به 107 درصد خواهد رسید. 31 استان کشور را تعریف می کنیم و در این راستا سال گذشته 833 طرح برای 1000 شهر تعریف کردیم. مثلاً در تهران مخازن آب های سطحی تمام شده است و طی دو سال گذشته میلیاردها تومان برای پروژه های عظیم هزینه کرده ایم. علاوه بر این طرح های اضطراری شهرهای مشهد را در دستور کار قرار داده ایم. ، همدان، تبریز، فسا و سیستان و بلوچستان برای رفع تنش آبی. و در مجموع 19 میلیارد تومان برای طرح های اضطراری بودجه در نظر گرفته ایم.
سخنگوی صنعت آب گفت: در حال حاضر 500 هزار حلقه چاه دارای مجوز در کشور داریم که 416 هزار حلقه چاه کشاورزی است، در حالی که برای 300 هزار حلقه چاه کشاورزی که بازدهی بالاتری دارند، نصب کنتور و مانیتور در اولویت است. تاکنون 250 هزار حلقه برق دار شده و در صورت مصرف بیش از 90 درصد سهم انرژی، قطع می شود.
استفاده از آب دریا در 6 ضرب می شود
وی با بیان اینکه برای اولین بار در تبصره 8 قانون مالی سال 1402 استفاده از آب دریا مورد حمایت و استقبال قرار گرفت و بر این اساس است که صنایع باید به سمت استفاده از آب غیرمتعارف دریا حرکت کنند، گفت: بر این اساس یک میلیارد متر مکعب باید استفاده شود. از آب دریا و فاضلاب استفاده کنیم و به 700 میلیون مترمکعب برسیم به 402 میلیارد مترمکعب یعنی 6 برابر.
انتهای پیام