این کارشناس بانکداری الکترونیک افزود: پلتفرم ها اطلاعات مصرف واقعی دارند و اپراتورها اطلاعات مکان مشتری را دارند و می توانند سفارشات مشتریان را مدیریت کنند، سبک زندگی را بهبود بخشند و ریسک تامین مالی را مدیریت کنند. بنابراین، یک بانک به تنهایی نمی تواند خدمات کافی به مشتریان ارائه دهد.
آقای فاطمی اردکانی گفت: در یک تجربه موفق در دنیا، بدهی بانکی و دولتی (خط اعتبار) نیز به عنوان پول اعتباری در این بستر منتشر می شود که علاوه بر شفافیت، با قابلیت کنترل کارایی مصرف، مناسب و به موقع است. این منبع قدرتمند پول اثرات مخرب اقتصادی خود را کاهش داده یا قابل مدیریت کرده و بسیار مؤثر بوده است.
این کارشناس بانکداری الکترونیک درباره جنبه فنی ارز دیجیتال ریالی نیز گفت: در فضای دیجیتال هیچ ابزاری نمی تواند اکوسیستم مستقل و مجزای خود را داشته باشد. بنابراین، ارز دیجیتال بانک مرکزی باید در اکوسیستم های دیجیتال قابل استفاده باشد و گفته شود که زنجیره ای است.
فاطمی اردکانی تاکید کرد: متأسفانه در فضای بانکی ایران که همچنان تصمیم دارد نقش اصلی نظام بانکی را حفظ کند (الزام حفظ سهم 51 درصدی بانک ها در نئوبانک ها و عدم صدور مجوز برای درخواست های غیربانکی) ، بانک دیجیتال ناقص است و بیشتر آب به صورت هاون کوبیده می شود.
این کارشناس پرداخت الکترونیک درباره تجربه مشتری در بانکداری دیجیتال و ایجاد ارزش مشترک با مشتری گفت: مشارکت منصفانه با سایر پلتفرم ها و اپراتورها و بازیگران فضای دیجیتال تنها راه ایجاد ارزش برای مشتریان است.
این کارشناس بانکداری الکترونیک با بیان اینکه اطلاعات تمامی تراکنش های دنیای دیجیتال پیوندی، غیرقابل انکار و تایید است و امکان برقراری قراردادهای هوشمند را فراهم می کند، گفت: بنابراین اگر ارز دیجیتال بانک مرکزی این ویژگی را نداشته باشد، می تواند فقط در اکوسیستم های دیجیتال و هوشمند استفاده شود باید موثر و قابل اجرا باشد.
فاطمی اردکانی همچنین بر ابعاد ارزش آفرینی آزادسازی پول دیجیتال از بانک مرکزی تاکید کرد: ایجاد اعتماد یکی از مهمترین شاخص های فضای دیجیتال است که با استفاده از قراردادهای هوشمند به جای تصمیم گیری انسان محور محقق می شود. ارز دیجیتال به عنوان وسیله ای برای تسویه حساب دیجیتال در قراردادهای هوشمند پذیرفته و مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط تورمی کنونی قطعا انتشار ارز دیجیتال با حمایت ریال فراگیر نخواهد شد و انتظار می رود در این فضای که قابلیت مبادله سریع به عنوان یکی دیگر از ویژگی های آن است، بتوان از کارآمدترین ها استفاده کرد. کیف پول که متاسفانه در فضای دیجیتال پولی بانک مرکزی امکان پذیر نیست. ایران هیچ امکانی برای استفاده از سایر دارایی ها در نظر نگرفته است.
گزارش خبرگزاری رادیو به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، آقای ولی الله فاطمی اردکانی در خصوص انتشار ارز دیجیتال از بانک مرکزی این موضوع را به سه بخش اقتصادی، فنی و ارزش آفرین تقسیم کرد و گفت: خب البته برای این کار. توانایی تاثیرگذاری جدی، لازم است که میزان باز کردن و استفاده از این پول به حد مطلوبی از کفایت رسیده باشد.
وی در خصوص جایگاه و نقش بازیگران جدید مانند فناوران مالی، اپراتورها و پلتفرمها و نحوه فعالیت آنها در این اکوسیستم، گفت: در حالی که تفاوت اصلی بین بانکداری دیجیتال و بانکداری سنتی، ارائه خدماتی خاص به هر مشتری و ارائه خدمات است. یک سرویس در شناخت زمان و مکان نیاز و تقاضا، ترکیبی از پلتفرم ها و اپراتورهایی است که می توانند این نقش را ایفا کنند.
فاطمی اردکانی گفت: یکی دیگر از ویژگی های مهم فضای دیجیتال گستردگی، تنوع و پاسخگویی به همه سلیقه ها و انتظارات کاربران است. در فضای اقتصادی، حفظ ارزش سرمایه و ثروت یا دارایی و پول کاربران یکی از مهمترین دلایل رشد استفاده و کاربرد است.
این کارشناس بانکداری الکترونیک توضیح می دهد: به عنوان مثال همه ما فکر می کنیم که اگر اعتبار کلان مسکن مهر در اوایل دهه 90 صرفاً برای ساخت و فروش مسکن (افزایش تولید و فروش) و تسویه خط اعتباری برای مدت معینی بود، وجود داشت. بوده اند یک اثر تورمی جدی در هیچ پس انداز وجود دارد. پول خط اعتباری باید به صورت کاملا کنترل شده استفاده و تسویه شود. در اصلاحات پولی این ارز را ارز رنگی می نامند.
یک کارشناس بانکداری الکترونیک گفت: مهمترین تاثیر اقتصادی ارز دیجیتال بانک مرکزی کنترل صحیح پایه پولی و تورم فراری در شرایط فعلی است.