انتهای پیام
جزئیات همکاری ایران و چین در بخش ساخت و ساز در سفر اخیر رئیس جمهور و هیئت همراه هنوز منتشر نشده است، اما شواهد حاکی از مذاکره در این زمینه است. با توجه به مفاد سند 25 ساله و حضور مهرداد بذرپاش – وزیر راه و شهرسازی در هیات ایرانی، امکان انعقاد تفاهم نامه در حوزه های عمرانی، حمل و نقل و مسکن وجود دارد.
دلیل مهمی که ممکن است ما را مجبور به انعقاد قرارداد با چین کند، امکان تخلیه نفت است. به هر حال به دلیل کاهش صادرات نفت به دلیل تحریم ها با کمبود منابع مالی مواجه هستیم. اگر برای پروژه های افزایش تولید و تامین مسکن با چین قرارداد ببندیم، می توانیم طبق تحریم ها نفت را پاکسازی کنیم.
در سفر اخیر مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی رئیس جمهور را همراهی می کرد. بنابراین ممکن است به زودی تفاهم نامه هایی بین مقامات دو کشور در حوزه حمل و نقل و صنعت ساختمان امضا شود.
حدود دو سال پیش دولت با تاکید بر استفاده از انرژی داخلی تصمیم گرفت جدیدترین فناوری های جهانی را در پروژه تولید و عرضه مسکن (نهضت ملی مسکن) بیاورد. مذاکراتی نیز در این زمینه با چین و برخی کشورهای دیگر صورت گرفت که شکل جدی به خود نگرفت.
در سند مذکور مشارکت جمهوری اسلامی ایران در مگا پروژه کمربند و جاده چین و همکاری در توسعه مناطق ویژه و آزاد از جمله در سواحل مکران مورد تاکید قرار گرفت. دو کشور همچنین اعلام کردند که همکاری های مالی، بانکی، گمرکی، زیرساختی و ارتباطی خود را بر اساس توسعه سرمایه گذاری و تامین مالی پروژه ها گسترش خواهند داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز در رأس یک هیئت بلندپایه اقتصادی و سیاسی وارد چین شد و مورد استقبال رسمی شی جین پینگ رئیس جمهور چین قرار گرفت.
در قالب سند همکاری 25 ساله ایران و چین که فروردین ماه سال گذشته به امضای وزرای امور خارجه دو کشور رسید، در بعد اقتصادی، دو کشور بر همکاری در حوزه های نفتی، صنعتی تاکید کرده اند. و میادین معدنی و حوزه های مرتبط با انرژی، حمل و نقل و زیرساخت ها.
جزئیات همکاری ایران و چین در صنعت ساختمان و توسعه زیرساختهای حملونقل در سفر اخیر رئیسجمهور و هیئت همراه هنوز منتشر نشده است، اما به دلیل حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در ایران تفاهم نامه همکاری بین دو کشور در زمینه ساخت و ساز، حمل و نقل و مسکن امکان پذیر است.
در این سفر 20 سند همکاری و تفاهم نامه به امضای مقامات جمهوری اسلامی ایران و چین در زمینه هایی مانند مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، محیط زیست، تجارت بین الملل، مالکیت معنوی، کشاورزی، صادرات، سلامت، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی رسید.
نوشته های مرتبط:
- "ایران و برجام" در هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل
- موضع دولت درباره روسیه و اوکراین بسیار خوب بود/مخالف…
- الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت سند راهبردی و بالادستی است
- فساد در یارانه مصالح ساختمانی/جراحی اقتصادی ضروری…
- تیم جدید مذاکره کننده بهدنبال ضمانت اجرایی و لغو تحریمهاست
- صادرات تجهیزات پالایشی به پروژههای فراسرزمینی/…