11:55 – 3 سپتامبر 1403 ق
غلامرضا صالحی رئیس هیئت مدیره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: آشتی اقتصادی در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با آشتی اجتماعی و وحدت ملی همراه است و به همین دلیل شخصا در سال گذشته سعی کردم موانع را در برابر آینده بردارم. پنج سال – بنیاد مسکن با همکاری نمایندگان شورای اسلامی در برنامه هفتم حرکت کرد حداقل خوشبختانه با پیگیری های فراوان این موضوع به بهترین شکل ممکن انجام شده است. مضامین اصلی برنامه هفتم پیشرفت در خصوص بنگاه مسکن مشابه برنامه ششم پیشرفت بود. به عنوان مثال توسعه پروژه های هادی یا ساخت مسکن روستایی و مستندسازی منازل و شهرک های روستایی با جمعیت کمتر از 25 هزار نفر و… با نحوه ای که قبلاً شرکت مسکن در برنامه ذکر کرده بود، قانون به طور جامع شفاف سازی نشده است و به مانعی برای نهادهای مختلف تبدیل شده است، بنابراین در اجرا تضاد نهادی وجود داشت، اما این بار تا آنجا که می توانستیم از این موضوع اجتناب کردیم.
وی بیان کرد: با تصویب بند الحاقی شماره 2 ماده 51 لایحه برنامه هفتم توسعه; شرکت مسکن انقلاب اسلامی به عنوان مرجع اصلی منصوب و از آن خواسته شد تا اطلاعات جغرافیایی روستاها به همراه نقشه های دیجیتال موجود از طرح های شاخص روستا را در سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین کشور بارگذاری کند.
صالحی بیان کرد: همچنین در حوزه مسکن روستایی نیز با تصویب بند الحاقی 1 ماده 51 لایحه قانون برنامه هفتم پیشرفت هایی حاصل شده است. بدیهی است شرکت مسکن انقلاب اسلامی ناگزیر به ساخت مسکن معیشت روستایی با واگذاری زمین به متقاضیان فاقد مسکن برای سکونت در قالب اجاره نامه ۹۹ ساله با اولویت ساکنین محل بوده است.
رئیس شرکت مسکن با تشریح اینکه چاره ای جز تمرکز بر برنامه هفتم نداریم، گفت: هیچ پیشرفتی با سلیقه در کشور حاصل نمی شود. سال هاست که می خواهیم واحدهای روستایی را به طور کامل نوسازی و مستندسازی کنیم. ما بارها گفته ایم که این کار در فلان سال تمام می شود اما این امکان وجود ندارد؟ چون به عنوان رئیس شرکت مسکن میدانم با برنامهام میتوانم به این هدف برسم، اما این کار را نمیکنم. شرکت مسکن تنها با یک سری همکاری در کشور می تواند به این اهداف دست یابد و برای این امر نیازمند همکاری اقتصادی از طریق تفاهم نامه ای به نام برنامه هفتم توسعه برای کشور است.
وی تصریح کرد: در برنامه هفتم به طور مستقیم و غیرمستقیم با 15 مورد در ارتباط با وظایف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مواجه هستیم که در معاونت برنامه ریزی پیگیری می کنیم اما به دلیل اهمیت موضوع به اجماع رسیدم. برنامه هفتم را برای تحقق برنامه هفتم راه اندازی می کنم تا بتوانیم با حضور کارشناسان داخلی و مدعوین نهادهای ذیربط به هماهنگی های لازم در این زمینه دست یابیم.
وی تصریح کرد: با توجه به اجرای برنامه هفتم مترقی، جدول اجماع به این معناست که اگر در حوزه مسکن روستایی، در قانون برنامه پنج ساله هفتم جمهوری اسلامی ایران ذیل فصل 11 برای روستاها توسعه مسکن در اصل 51، وظایف مختلف وزارتخانه های کشور، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تعریف و ابلاغ شده است و قطعاً برای تحقق آن نیاز به یک توافق جامع داریم آن را
صالحی گفت: هر چند باید حوزه مسکن روستایی را به صورت جامع در نظر بگیریم و همه جانبه کار کنیم تا به اهداف مندرج در برنامه هفتم پیش برود، صالحی گفت: وقتی در برنامه هفتم شرکت مسکن موظف به تامین زمین، ساخت مسکن و تحویل آن است. بهسازی روستاها یعنی دستیابی به آبادانی پیشرفت متوازن و عدالت محور روستاها مستلزم هم افزایی حداکثری نهاد مسکن و نهادهای مذکور در بند ب ماده 51 است.
وی افزود: شرکت مسکن با تشکیل میز آشتی و شفاف سازی این بحث موثر، عملاً می خواهد برای همکاری متقابل اعلام آمادگی کند و برای دستیابی به برنامه هفتم مترقی در شرکت مسکن ابتکار عمل کند.
وی گفت: از نظر من، مهم ترین چیزی که خانم صادق را علاوه بر تجربه، دانش و تجربیاتش متمایز می کند، «سازش اخلاقی» اوست. تقوای مثال زدنی وزیر راه، مسکن و شهرسازی در بیان عملکرد اسلاف خود به خوبی نشان داد که آنچه برای رسیدن به اجماع در توسعه کشور کم است، رعایت اخلاق وفاق است.
رئیس شرکت مسکن تایید کرد: اشتراکات مهمی در مدیریت وزارت راه، مسکن و شهرسازی و شرکت مسکن وجود دارد، چرا که هر دو مدیر برخاسته از بدنه نهادهای خود هستند و با سطوح مختلف این نهاد آشنا هستند. سازمان، هم از برنامه هفتم توسعه به عنوان قطب نما استفاده می کنند و هم به حرکت اصلی متعهد هستند. ویژگی هایی مانند نوآوری های ساختاری و ابتکارات اداری خانم صدوق در کنار روحیه مبارزه با رانت و ریشه کنی بی سوادی، نشانه های همکاری و توافق همه جانبه برای همکاری صمیمانه بین ما در افق 1407 است.
وی خاطرنشان کرد: اگر در بهسازی و نوسازی حداقل دویست هزار واحد مسکونی روستایی با تسهیلات ارزان قیمت مجبور به همکاری با وزارت راه و شهرسازی باشیم، قطعا بدون مشارکت لازم بانک مرکزی به نتایج قابل قبولی دست نخواهیم یافت. بانک گفت: این زنجیره همکاری است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در نظر دارد با تشکیل میز آشتی برای تحقق برنامه هفتم توسعه ایران اسلامی بیش از پیش در حفظ و تقویت آن کوشا باشد.
رئیس بنیاد مسکن تحول در شیوه ارائه خدمات و ساخت مسکن برای اقشار محروم و مستضعف را از مهمترین برنامه های این بنیاد عنوان کرد و گفت: استفاده از روش ها و فناوری های نوین در ساخت، تولید و مسکن مسکن. تامین مصالح ساختمانی تا حد خودکفایی و کاهش هزینه ساخت یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه محسوب می شود.
وی افزود: پرهیز از شعار و توجه بیشتر به نیازهای واقعی مردم به ویژه فقرا و تدوین برنامه های سریع و اجرایی برای رفع نیازهای مردم و تقویت حساب 100 در راستای آرمان های امام (ره). بر او باد). RA) یکی از مهمترین برنامه هایی است که موسسه مسکن محسوب می شود.
خبرنگار: کبری عزیزم