مدیر کل انرژی و مشتریان توانیر گفت: در بخش خانگی در صورت رعایت الگوی مصرف، امکان صرفه جویی در مصرف انرژی تا 35 درصد، در بخش کشاورزی تا 40 درصد، در بخش صنعتی تا سقف وجود دارد. 40 درصد تا 25 درصد و در بخش دولتی و تجاری تا 50 درصد با استفاده از روش های مؤثر.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «عبدالامیر یاقوتی» در کارگاه آموزشی «چرا در صنعت برق اختلاف نظر وجود دارد و لزوم اصلاح ساختار اقتصادی» در حاشیه نمایشگاه بین المللی صنعت برق برگزار شد. با اشاره به بالا بودن مصرف انرژی در کشور گفت: رشد شدت مصرف انرژی در کشور موثر است در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان روند نزولی دارد.
مدیرکل انرژی و مشتریان توانیر بیشترین مصرف انرژی در کشور را در مناطق جنوبی کشور دانست و افزود: با توجه به گرمای هوا در این مناطق، استفاده از سیستم های سرمایشی به شدت در حال افزایش است که این امر منجر به رشد مصرف برق
وی با بیان اینکه تعداد کل مشترکان برق در سراسر کشور 30 میلیون و 617 هزار و 326 مشترک است، تصریح کرد: نوع ساخت و ساز و تجهیزات ساختمانی بر مصرف انرژی بخش خانگی تأثیرگذار است. طبق مطالعات انجام شده در بخش خانگی، در صورت رعایت الگوی مصرف، می توان تا 35 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کرد.
یاقوتی بیان کرد: همچنین امکان صرفه جویی انرژی تا 40 درصد در بخش کشاورزی، تا 25 درصد در صنعت و تا 50 درصد در بخش دولتی و تجاری در استفاده از روش های موثر وجود دارد.
مدیر کل انرژی و مشتریان توانیر استفاده از تجهیزات سرمایشی با راندمان بالا و راندمان بالا و استفاده از فناوری های نوین را از دیگر راه های بهینه سازی مصرف انرژی دانست و اظهار داشت: استفاده از تجهیزات سرمایشی با راندمان بالا، استفاده از الکتروپمپ های BLDC در چیلرهای آبی، استفاده از چیلرهای گازی با راندمان بالا در مناطق گرم، استفاده از الکتروپمپ های پربازده در بخش کشاورزی، اجرای فصل هفتم قانون تغییر حالت مصرف و همچنین موضوع 19 مقررات ملی ساختمان و الزام به چسب انرژی را می توان در کاهش مصرف انرژی موثر دانست.
وی گفت: بر اساس ماده 19 مقررات ملی ساختمان، صدور پایان نامه توسط شهرداری ها یا سایر مراجع ذی صلاح منوط به رعایت ضوابط، مقررات و آئین نامه های ماده (18) این قانون است.