12:12 – 27 سپتامبر 1403
صدرالدین عظیمی نایب رئیس اتحادیه پرورش دهندگان طیور در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: طبق آمار در مرداد ماه 142 میلیون قطعه جوجه ریزی شد و بر این اساس کمبودی نداریم. در عرضه مرغ
به گفته وی، تلفات موقتی ناشی از قطعی برق مرغ در روزهای اخیر منجر به کاهش تولید شد، اما طبق روال سال های گذشته تقاضای زیادی در بازار المحرمه نداریم، بنابراین خواهیم داشت. در تامین و توزیع جوجه مشکلی ندارند.
عظیمی میانگین تولید ماهیانه مرغ را بین 240 تا 260 هزار تن اعلام کرد و افزود: با احتساب میزان مصرف، بخشی از تولید به بازارهای هدف صادر می شود.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران از توقف صادرات مرغ خبر داد و گفت: از اسفند ماه از واردکننده به صادرکننده مرغ تبدیل شدیم اما در روزهای اخیر به دلیل تنظیم بازار داخلی صادرات متوقف شده است. مرغ.” که قبلاً ذبح شده است
به گفته وی، طبق آمار، ظرفیت تولید سالانه 3 تا 3.5 میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد و در صورت آماده بودن شرایط نهاده ها و اجزای تولید، مشکلی نداریم.
وی با اشاره به اینکه بازار صادرات مرغ ناپایدار است، افزود: با وجود عقد قرارداد با تجار خارجی، صادرات متوقف شده است و به همین دلیل اعتبار چندانی برای سیاست های افزایش جوجه ریزی وجود ندارد.
عظیمی با بیان اینکه صادرات مرغ با نرخ 2 دلار درآمد خارجی دارد، گفت: در صورت فراهم شدن شرایط برای تامین نهاده ها مانند چند ماه گذشته و تصمیمات موقتی برای صادرات نگیریم، امکان صادرات 300 تا 500 هزار تومانی وجود دارد. سالانه تن مرغ و یک میلیارد دلار درآمد ارزی دارد و صادرات مرغ به کشور وجود دارد.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران در خصوص آینده تولید و بازار طیور افزود: سال گذشته در صنعت طیور قطعی برق نداشتیم اما امسال قطعی برق خواهیم داشت و به همین دلیل شاهد قطعی برق بودیم. تلفات جانی و با شروع فصل سرما پیش بینی می شود که قطعی گاز رخ ندهد تا وضعیت تولید به چالش کشیده نشود، بنابراین انتظار می رود در صورت عدم اجرای قطعی گاز، در صادرات نقش داشته باشیم علاوه بر رفع نیازهای محلی
عظیمی بیان کرد: پیش بینی می شود تا پایان سال صادرات مطابق با روند فعلی نباشد مگر اینکه در زمان باقی مانده جوجه ریزی صورت گیرد و در غیر این صورت در صورت این روند صادرات قابل توجهی نخواهیم داشت ادامه دارد.
خبرنگار: آزاده محبی